ترس از موج دوم کرونا ترمز افزایش قیمت نفت را کشید
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: ترس از موج دوم کرونا و عدم همراهی بخشی از کشورها دو عامل مهم در توقف کاهش تولید نفت است.
- سید محمدعلی خطیبی در گفتوگو با میزان با اشاره به وضعیت بازار نفتی اظهار کرد: خبرهایی در خصوص موج دوم کرونا، سیگنالهای منفی به بازار نفتی فرستاده و نگرانیهایی در بازار مبنی بر قطع دوباره فعالیتهای تجاری و صنعتی، سیر صعودی قیمت نفت را متوقف کرده است.
نماینده سابق ایران در اوپک تصریح کرد: رفتار کشورهای تولید کننده نفتی غیر عضو اوپک پلاس و زمزمههایی مبنی بر عدم همراهی برخی از تولیدکنندگان در توافق نفتی برای ماه جولای در توقف روند صعودی نفت تاثیر داشته است.
وی افزود: در جلسه اخیر اوپک پلاس توافق کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه ای، را به مدت یک ماه دیگر و تا پایان ماه جولای تمدید کردند و کشورهای اوپک پلاس تعهد خود را نسبت به کاهش تولید اجرا کردند، اما نگرانی اصلی در عدم همراهی برخی از کشورهای حوزه آمریکا است.
خطیبی بیان کرد: در توافق اخیر اوپک پلاس، اعضای این سازمان مکلف به کاهش ۹.۷ میلیون بشکهای نفت شدند و سایر کشورهای تولیدکننده نفتی مانند آمریکا، کانادا، آرژانتین و سایر تولیدکنندگان غیر عضو مکلف شدند که کاهش تولید را به ۱۹ میلیون بشکه برسانند.
نماینده سابق ایران در اوپک بیان کرد: کشورهای غیر عضو در اوپک پلاس چندان موافق کاهش تولید در جولای نبودند و احتمال دارد با این تصمیم همراهی نکنند.
وی افزود: تصمیم برای کاهش تولید نفت نیازمند بررسی تقاضا و شرایط بازار است و این عدد بسته به این دو عامل میتواند افزایش و یا کاهش یابد، اما هر تصمیم که گرفته میشود باید با همکاری سایر اعضا به صورت کامل اجرا شود و گرنه قیمت نفت کاهش چشمگیری خواهد داشت.
خطیبی عنوان کرد: ورود کشورهایی مانند لیبی که درگیر جنگ داخلی بودند و طی هفته گذشته مقداری نفت به بازار عرضه کردند به دلیل نوسانات عرضه چندان در قیمت بازار تاثیرگذار نخواهند بود و پس از رسیدن به سطح نرمال میتوانند بر قیمت نفت تاثیرگذار باشند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *