گردوخاک سیستان و بلوچستان از بین میرود؟
- وزش باد شدید در مناطق مستعدی همچون زابل در استان سیستان و بلوچستان موجب ایجاد پدیده و گردوخاک میشود، خیزش گردوخاک در مناطق خاکی و بیابانی پس از ورش باد، امری طبیعی است، اما این مسئله باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای مردم منطقه میشود. حال سوال اینجاست که آیا میتوان با این پدیده طبیعی مقابله کرد و آن را از بین برد؟
علی محمد طهماسبی در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال که میتوان گردوخاک را از بین برد، گفت: قطعا نمیتوان یک پدیده طبیعی را کاملا از بین برد، اما ما میتوانیم این مسئله را مدیریت کرده و با تصمیمات درست میزان آن را به حد مجاز برسانیم.
وی با اشاره به وزش بادهای ۲۰۰ روزه با سرعت زیاد، افزود: به عنوان مثال در شمال استان سیستان و بلوچستان، هر اقدامی انجام دهیم، باز هم گردوخاک خواهیم داشت، زیرا این مخاطره در دل آن طبیعت نهفته است.
رییس کارگروه ملی مقابله با گردوغبار سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد:، اما اگر آب در هامون وجود داشته باشد، در دشتها کشاورزی حفاظتی انجام شود و در مراتع ظرفیت چرای دامها را ایجاد شود میزان گردوخاک کم میشود و مردم در زندگی عادی به مشکل نخواهند خورد و میزان گردوخاک تعدیل پیدا میکند.
طهماسبی گفت: مردم هر منطقهای با شرایط محل زندگی خود سازگاری پیدا میکنند، اما در این استان تنها گردوخاک وجود دارد و بخشهای دیگر مانند کشاورزی و مراتع وضعیت مناسبی ندارد. همچنین آب استان دارای مشکلاتی است.
وی اظهار کرد: تنها گردوخاک باعث برهم ریختگی زندگی عادی مردم نیست، مشکلات دیگر باعث میشود مردم توان کار کردن خود را از دست بدهند و به ناچار مهاجرت میکنند.