هاشمیطبا: بعضی مدیران با هزینه کردن پول سعی داشتند در میان مردم محبوب شوند
- مصطفی هاشمیطبا با حضور در برنامه تلویزیونی ورزش و مردم درباره نحوه انتخاب مدیران ورزشی اظهار داشت: یک ترکیبی از مسائل مختلف است و به نظرم اولین مسئلهای که وجود دارد به مدیریت انتخاب میشوند باید اهلیت داشته باشند.
وی در ادامه اظهار داشت: ما چطور نمیتوانیم به این همه نیروی داخلی که داریم، متکی باشیم و به محض اینکه مربی داخلی باشد از او حمایت نمیکنیم. مگر در تمام دنیا همه مربیان برد کسب میکنند؟ به فرض مثال مورینیو در یک تیمی شکست میخورد و کسی هم ممکن است به برتری برسد آن هم توسط نیروها و ابرازی که در اختیار دارد مانند بازیکنان که ابزار مربیان هستند. هنگامی که مربی به تساوی میرسد بلافاصله این را میگویند که دارای اهلیت نیست. در والیبال خیلی معتقد به مدیریت ولاسکو بودم، اما چون دارای اختیارات تام بود در مواقع شکست بازیکنان باز به او اعتماد داشتند، اما در مربیان داخلی این موضوع متفاوت است و حمایتی از او صورت نمیگیرد. ما در شرایط تحریم و کمبود ارز هستیم، اما با این وجود قراردادی منعقد میشود که آن همه ابهام دارد، خیلی عجیب است.
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی با اشاره به دوران مدیریت خود، گفت: در آن زمان ما با مربیان کلاس میگذاشتیم و صحبت میکردیم. مربیان ما آدمهای با استعدادی هستند، ولی آیا توانستهایم همه ضوابط را به مربیان آموزش مجدد بدهیم؟ در گذشته در ۱۷۶ شهر ایران ماهی یک روز در طول سال آموزش برای مربیان داشتیم. من با خیلی از مربیان ملی مراودات علمی داشتم، البته مخالف مراودات بینالمللی نیستم. باید به صورت منطقی از مربی ایرانی حمایت کنیم. البته اگر مربی هم اشتباه میکند باید او برخورد کنیم. اینجا نقش مدیر خیلی مهم است.
وی با اشاره به انتخاب ویرا برای تیم ملی ایران بعد از مایلیکهن، تصریح کرد: من در انتخاب ویرا دخالتی نداشتم، که البته متخصصان هم میگفتند او بیشتر روانشناس است تا مربی. قرار بود به جام جهانی برویم که رفتیم و اگر بازی آخرمان را نگاه کنید، آنقدر، اما و اگر داشتیم که کار را خیلی سخت میکرد. ما اگر در یک فضایی باشیم که مراودات بینالمللی خوبی داشته باشیم، مربی خارجی خیلی هم خوب است، ولی وقتی از همه طرف تحت فشار هستیم نباید باعث ذلت کشور شویم. به استفاده از مربی خارجی اعتقاد دارم، اما مدیران ما نباید تحت فشار فضاهای اجتماعی باشند. یکی از مهمترین زیانهایی که به ما وارد میشود از طرف مدیریت است.
هاشمیطبا خاطرنشان کرد: زمانی که صفاییفراهانی برای فدراسیون انتخاب شد، گفتیم او دیگر به حرف ما گوش نمیدهد. ما به جای اینکه آدمهایی را بگذاریم که با ما باشند باید آدمهایی را انتخاب کنیم که مشورتپذیر و کاری باشند. البته صفاییفراهانی هم چند بار با من مشورت کرد. ما متأسفانه کار را گروهی انجام نمیدهیم و مشورتی وجود ندارد. مثلاً در باشگاه پرسپولیس هیئت مدیره کاری به انصاریفرد نداشت و او هم کاری به هیئت مدیره نداشت یا در فدراسیون فوتبال تاج قراردادی را امضا کرده بود که اعضای هیئت رییسه از آن بیاطلاع بودند و مشورتی صورت نگرفته بود.