آدرس غلط رسانههای آمریکا از تظاهرات ضدنژادپرستی؛ ستایش خشونت علیه سیاهان!
- بیش از یک هفته است که تظاهرات سراسری در آمریکا در واکنش به قتل ناجوانمردانه جرج فلوید سیاهپوست به دست پلیس نژادپرست آمریکا، پا گرفته است.
آتش و خون در آمریکا
تاریخ معاصر آمریکا چنین تظاهراتی پرحجم را در سابقه خود ندارد؛ تقریباً تمام ایالتهای آمریکا صحنه درگیری نیروهای نظامی آمریکایی با معترضان آمریکایی است؛ معترضانی که از نژادپرستی سیستماتیک در آمریکا به ستوه آمدهاند.
برای آگاهی از حجم تظاهرات ضدحکومتی در آمریکا کافی است نگاهی به تصاویر منتشر شده از جانب شهروند خبرنگاران این کشور بیندازیم؛ دستههای هزاران نفری از مردم آمریکا در سراسر ایالتها و شهرهای این کشور از آریزونا در غرب تا فلوریدا در شرق آمریکا به خیابانها آمدهاند تا میخ آخر را به تابوت رژیم آپارتایدی و سرمایه سالار آمریکا بکوبند.
آتش و خون؛ این کاملترین توصیف از اوضاع این روزهای آمریکاست؛ آمریکاییهای خشمگین از جنایتکاری و نژادپرستی سیستمایتک رژیم واشنگتن، مشغول آتش زدن اماکن دولتی و مظاهر سرمایهداری آمریکایی هستند؛ ترامپ آنها را اراذل و اوباش و چپگرا میخواند! پلیس ضدشورش آمریکا نیز با دستور ترامپ مستقیماً به سوی مردم آتش گشوده است؛ ارتش تروریستی آمریکا برای سرکوب مردم آمریکا به کف خیابانهای این کشور آمده است! نیروهای امنیتی لباس شخصی در آمریکا با خودرو از روی معترضین عبور میکنند؛ نفربرهای نظامی در خیابانهای آمریکا استقرار یافتهاند؛ پرچم آمریکا در مقابل کاخ سفید به آتش کشیده میشود و به عبارت دیگر در آمریکا این روزها جنگ شهری در جریان است.
تحریف اعتراضات مردم آمریکا در رسانههای نظام سلطه
اما با وجود وقوع جنگ تمامعیار شهری در آمریکا که ناقوس سقوط رژیم آپارتاید و سرمایهسالار این کشور را به صدا درآورده است، رسانههای نظام سلطه از پرداختن تمام و کمال به ابعاد مختلف این تظاهرات بیسابقه در تاریخ آمریکا، طفره میروند و صرفاً با همراهی ظاهری و تصنعی با تظاهرکنندگان درصدد منحرف کردن مطالبات آنها هستند.
غارتگر نامیدن معترضان؛ تقلیل اعتراضات مردم آمریکا از اعتراضات ضدحکومتی به اعتراضات ضددولتی و منتسب کردن این اعتراضات به دولتهای مخالف آمریکا از جمله حربههای رسانههای آمریکا در پوشش حوادث اخیر این کشور است.
آدرس غلط «سیبیاس»
شبکه «سیبیاس» آمریکا که از جمله رسانههای مغضوب ترامپ است و در قضیه اعتراضات اخیر در این کشور به ظاهر سعی داشت میداندار باشد؛ از جمله آنکه برای نخستین بار با «بنجامین کرامپ» وکیل خانواده جرج فلوید (سیاهپوست کشته شده توسط پلیس نژادپرست آمریکا) مصاحبه کرد و «درک شووین» پلیس قاتل را متهم به قتل عمد کرد؛ اخیراً طی مصاحبهای با «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه پیشین آمریکا، این خط خبری را پی گرفت که ایران و روسیه و چین در حال بهرهبرداری از اعتراضات گسترده ضدنژادپرستی در آمریکا هستند! این خط خبری انحرافی پیشتر نیز توسط شبکه فاکسنیوز آمریکا پی گرفته شده بود.
فرافکنی آمریکاییها
فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در همین رابطه به خبرنگار میزان گفت: با وجود ادعاهای رژیم آمریکا در حوزه حقوق بشر و آزادی، فاجعه بزرگی برای آمریکاست که وضعیت فعلی را در کشور خود تجربه کند و از این رو با فرافکنی مشکلات موجود را به گردن کشور دیگری میاندازد. رژیم آمریکا به دلیل مشکلاتی که با کشورمان دارد اقدام به فرافکنی کرده و ایران را در اعترضات اخیر خود فعال قلمداد میکند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: برخلاف آمریکا که با هر تنش در داخل یک کشور به دنبال سرنگونی و تغییر رژیم در آنهاست، مشاهده میکنیم کشورهای بیرونی پروژهای برای تغییر رژیم امریکا ندارند.
نژادپرستی به سبک فاکسنیوز
فاکسنیوز نیز روز جمعه ۱۶ خرداد با انتشار یک اینفوگرافیک نژادپرستانه، اوج ضدیت نظام رسانهای آمریکا با سیاهپوستان را به نمایش گذاشت. روز جمعه فاکسنیوز در برنامه گزارش ویژه با برت بر (Special Report with Bret Baier) تصویری از یک نموداری میلهای پخش کرد که نشان میداد اعدام و کشتن سیاهپوستان در تاریخ آمریکا با رشد بازار سهام همراه بوده است!
حمایت نیویورکتایمز از کاربرد خشونت علیه معترضان
نیویورکتایمز از دیگر رسانههای تاثیرگذار آمریکایی است که به ظاهر رویکرد ضدترامپی دارد؛ خطی مشی ابتدایی این روزنامه نیویورکی در جریان تظاهرات اخیر در آمریکا این بود که این تظاهرات را از اعتراضات ضدسیستمی به اعتراضات ضددولتی تقلیل دهد، اما پس از آنکه شعارها و مواضع معترضان آمریکایی و مخالفت آنها با کل نظام آپارتاید و سرمایهسالار آمریکا آشکار شد، نیویرکتایمز نیز ماهیت اصلی خود را آشکار کرد و طی مطلبی از اقدام ترامپ در اعزام ارتش برای سرکوب معترضان آمریکایی حمایت کرد.
غارتگر نامیدن معترضان آمریکایی توسط پولیتیکو
نشریه پولیتیکو نیز طی مطلبی با این عنوان که «چرا اعتراضات ضدنژادپرستی آمریکاییها در واکنش به قتل فلوید با موارد مشابه قبلی متفاوت است؟» ضمن اوباش و غارتگر خواندن معترضان، از خشونت گسترده آنها سخن گفت!
اما علاوه بر رسانههای اصلی و غالب آمریکایی، رسانههای مجازی و اصطلاحاً «وب ۲» آمریکایی نیز در جریان اعتراضات اخیر ضدسیتمی در آمریکا، همان استراتژی تقلیل اعتراضات و مطالبات مردمی را دنبال کردند.
سنگتمام فیسبوک برای ترامپ!
فیسبوک پا را از تقلیل مطالبات نیز فراتر گذاشت و علناً به ضریبدهی به مواضع ضدنژادپرستانه و ضدمردمی ترامپ پرداخت؛ برجستهسازی مواضع ترامپ در فیسبوک در جریان تظاهرات ضدسیستمی در آمریکا باعث شد تا در روز ۱۷ خرداد، ۱۴۰ دانشمند در نامهای به زاکربرگ موسس فیسبوک او را به سبب «نشر عامدانه اکاذیب و سخنان تفرقهافکنانه» مورد انتقاد قرار دهند.
نکته قابل تأمل آنکه همین فیسبوک به عنوان صاحب اپلیکیشن اینستاگرام، در مقطع جنایت آمریکا در ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی اقدام به حذف گسترده پستها و مطالب که حاوی تقبیح جنایت آمریکا بود، میکرد!
ارتباط تنگاتنگ سرمایهسالاران آمریکایی با گردانندگان رسانههای این کشور
اما علت جانبداری پنهان رسانههای آمریکایی از خشونت رژیم این کشور علیه معترضان به نژادپرستی چیست؟ پاسخ به این سوال را باید در ماهیت و خاستگاه و حامیان مالی این رسانهها جست؛ بدون تردید میان گردانندگان کمپانیهای رسانهای آمریکایی با منتسبان به شبکه زرسالار رژیم سرمایهداری آمریکا ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و دروغ مضحک آزادی رسانه در آمریکا فقط اکاذیبی برای دلخوش کردن غربباوران مسخ شده در کشورهای ضداستکباری است.
نوام چامسکی متفکر برجسته آمریکایی معتقد است: در پس ظاهر بیطرفانه شرح مسائل اجتماعی از طریق گزارشهای تلویزیونی، تحلیلهای سیاسی یا اخبار رادیویی در رسانههای غربی، پیشفرضها و اصولی ایدئولوژیک نهفته است که وقتی آنها را افشاء میکنیم، فرو میریزند.
خانواده کوک
این اصل ایدئولوژیک نهفته در رسانههای آمریکایی، همان پول و سرمایه است؛ طبق ضربالمثلی معروف، «در آمریکا میتوانی هر کاری انجام دهی مشروط به آنکه پول و رسانه داشته باشی»! مصداق بارز این مثال، «خانواده کوک» است؛ خانوادهای آمریکایی، اما آلمانیتبار که طبق گزارش مجله فوربز دومین خانواده ثروتمند در آمریکا هستند و در صنعت نفت سرمایهگذاری کردهاند؛ نکته قابل توجه آنکه خانواده کوک به عنوان دومین خانواده ثروتمند آمریکایی در سیستم رسانهای آمریکا نیز سرمایهگذاری هنگفت انجام داده و صاحب رسانههایی همچون «واشنگتنفریبیکن» و «دیلی کالر» است.
بنابراین طبیعی است که اختاپوس رسانهای آمریکا فقط تا جایی با معترضان آمریکایی - که متشکل از اکثریت ۹۹ درصدی این کشور هستند- همراهی میکنند که جهت اعتراضات آنها معطوف به سیستم تبعیضآمیز سرمایهسالارانه و کاپیتالیستی حاکم بر رژیم آمریکا نشود؛ اما چنانچه معترضان آمریکایی بواسطه اقدام نژادپرستانه و جنایتکارانه پلیس آمریکا انبار باروت مطالبات و اعتراضاتشان منفجر شود و به سمت مخالفت با سیستم سرمایهسالارانه آمریکایی بروند، همین رسانهها به حامیان اصلی کابرد خشونت علیه معترضان تبدیل میشوند؛ مشابه این امر در جریان جنبش اشغال وال استریت در سال ۲۰۰۸ رخ داد و اکنون در جریان اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا نمایان است.