افشای عملیات آزار دانشگاهیان ایرانی توسط اف‌بی‌ای

9:57 - 20 خرداد 1399
کد خبر: ۶۲۷۴۹۹
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
سیروس عسگری، دانشمند ایرانی که اخیرا پس از تبرئه شدن در دادگاه فدرال و سپس شش ماه بازداشت بدون دلیل توسط اداره مهاجرت آمریکا به کشور بازگشته است، با علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر و معاون بین الملل رئیس قوه قضائیه، دیدار کرد.

عملیات آزار دانشگاهیان ایرانی توسط اف‌بی‌ای دنبال می‌شود- سیروس عسگری، دانشمند ایرانی که اخیرا پس از تبرئه شدن در دادگاه فدرال و سپس شش ماه بازداشت بدون دلیل توسط اداره مهاجرت آمریکا به کشور بازگشته است، بعدازظهر دوشنبه (۱۹ خردادماه) با علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر و معاون بین الملل رئیس قوه قضائیه، دیدار و گفتگو کرد.

در این نشست که در دفتر ستاد حقوق بشر برگزار شد،  عسگری با انتقاد از رویکرد دوگانه نهاد‌های حقوق بشری که در زمینه‌ی حمایت از اساتید و پژوهشگران فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: «این انجمن‌ها که ادعای حمایت از پژوهشگران و حقوق آن‌ها را در سطح بین المللی دارند مقالات متعددی در دفاع از چندین پژوهشگر و متخصص آمریکایی نوشتند که در ایران بازداشت و تحت پیگرد قانونی قرار گرفته اند، اما در قبال پرونده‌ی من و یا دکتر سلیمانی که استاد دانشگاه بودیم، سکوت کردند.»

وی افزود: «بررسی پرونده من و تکرار بازداشت اساتید ایرانی، این احتمال را تقویت می‌کند که سرویس‌های اطلاعاتی امریکا، هدف قرار دادن دانشگاهیان ایرانی را در دستور کار قرار داده‌اند.»

این استاد دانشگاه در ادامه افشا کرد در جریان بررسی پرونده دریافته که اف‌بی‌آی بدون مجوز، به عناوین تمامی ایمیل‌هایی که توسط سرویس‌هایی، چون جیمیل و یاهو ارسال می‌شوند، دسترسی دارد، اما برای دسترسی به محتوای ایمیل‌ها باید مجوز بگیرد. در مورد پرونده ایشان، مامور اف بی آی این مجوز را توسط یک داستان ساختگی بدست آورده بود.

وی افزود: "یکی از استدلال‌های اف‌بی‌آی برای دریافت مجوز ورود به ایمیل‌های من این بود که، چون استاد دانشگاه شریف هستم و از دولت ایران حقوق دریافت می‌کنم، پس با دولت جمهوری اسلامی ایران ارتباط داشته و اطلاعات سری برای دولت ایران ارسال می‌کرده ام".

عسگری با اشاره به این که برای اولین بار یک قاضی فدرال آمریکایی به نفع یک ایرانی و علیه اف‌بی‌آی حکمی صادر کرده است، افزود: «اعتقاد دارم عملکرد این قضات مستقل باید مورد تقدیر قرار گیرد؛ در فرآیند دادرسی و با کمک تیمی از وکلای خبره، بی پایه و اساس بودن اتهامات وارده توسط اف‌بی‌ای به حدی آشکار شد که قاضی پرونده در دادگاه نهایی بلافاصله پس از ارایه شواهد توسط دادستان و بدون نیاز به ارایه شهود توسط وکلای من، اینجانب را از کلیه اتهامات تبرئه نمود».

وی با بیان این که بعد از پیروزی در دادگاه فدرال، پلیس مهاجرت امریکا طی اقدامی عجیب و ناگهانی ایشان را بازداشت کرد و پناهجوی غیرقانونی (illegal immigrants) نامید، افزود: «در زمان بازداشت، بر اساس ویزای توریستی به همراه همسرم جهت بازدید از فرزندانم به این کشور سفر کرده بودم و درخواستی برای پناهجویی نداشتم، حتی بلیط برگشت به ایران را نیز تهیه کرده بودیم که خود نشان می‌داد مصداق پناهجو هم نیستم».

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «به مامور اداره مهاجرت گفتم چرا من را بازداشت می‌کنید؟ او در پاسخ گفت، چون می‌توانم و قانون این حق را به من داده؛ وقتی به او گفتم همین قانون به تو اجازه داده به جای بازداشت، من را تحت نظارت تا زمان بازگشت به ایران آزاد کنی، چرا این کار را نمی‌کنی، از پاسخ گویی در ماند. به تایید بسیاری از وکلای آمریکایی که پرونده من را بررسی کرده‌اند، بازداشت من توسط اداره مهاجرت امریکا احتمالا توسط همان جریان فکری تندرو انجام شده که پرونده من را از ابتدا به جریان انداختند.»

وی با اشاره به روند سه ساله رسیدگی به پرونده قضائی در ایالات متحده تصریح کرد: «در ابتدای فرآیند دادرسی، دادستان امریکایی بدون هیچ دلیلی از ارائه مدارک خودداری می‌کرد ورسیدگی به پرونده را شش ماه به تاخیر انداخت.»

به گفته عسگری، پس از بازگشت ایشان به کشور، وکلای آمریکایی که همچنان با ایشان در ارتباط هستند ضمن ابراز تاسف از برخورد کشورشان با این دانشمند ایرانی اذعان کرده‌اند که «سیستم قضائی امریکا عدالت را در حق ایشان اجرا نکرده است».

وی در خاتمه گفت: «درمیان شهروندان کشور‌های غربی، گوش شنوا برای شنیدن نقض حقوق بشر توسط این کشور‌ها وجود دارد و امید است ایران بتواند با پیگیری چنین پرونده‌هایی حقیقت را بازتاب دهد».

باقری نیز در این دیدار ضمن تقدیر از مقاومت عسگری گفت: «ستاد حقوق بشر وظیفه خود می‌داند که از شان و کیان دانشگاهیان و اساتیدی، چون شما دفاع کند. بازداشت شما علاوه بر خسارت به شخص شما، خسارت به منافع ملی ایران و جامعه دانشگاهی است».



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *