بازگشت ناآرامی‎ها به لبنان؛ چه طرف‎هایی از بحران نفع می‎برند؟

6:00 - 20 خرداد 1399
کد خبر: ۶۲۷۲۶۵
تحولات اخیر در لبنان از خیز برخی طرف‎های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای سوءاستفاده از بحران اقتصادی این کشور حکایت دارند.
بازگشت ناآرامی‎ها به لبنان؛ چه طرف‎هایی از بحران نفع می‎برند؟ آغاز مجدد اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در «لبنان» که از اواسط ماه مارس و در پی شیوع بیماری «کرونا» متوقف شده بود، به دستاویز بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای مداخله در امور داخلی این کشور مبدل شد.

اعتراض‌ها به شرایط اقتصادی در لبنان که از اکتبر ۲۰۱۹ آغاز و به استعفای «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان از سمت خود منجر شده بود، در پی شیوع بیماری کرونا در این کشور از اواسط ماه مارس متوقف شد.
 
با کاهش محدودیت‌های کرونایی در لبنان معترضان لبنانی که اکنون چالش پیامد‌های اقتصادی ناشی از کرونا را افزوده شده بر بحران مالی و اقتصادی کشور شاهد هستند، به خیابان‌ها رفتند.

اما این اعتراض‌ها بار دیگر مورد سوءاستفاده شماری از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار گرفت که قصد داشتند از این اعتراض‌ها برای مداخله در امور داخلی لبنان، دشوارترکردن مسیر فعالیت دولت «حسان دیاب»، نخست وزیر لبنان، در تلاش برای دستیابی به هدف حل و فصل بحران و تخریب موقعیت «حزب الله» استفاده کنند.

اعلام خبر شناسایی و خنثی سازی چهار شبکه تروریستی طی هفته گذشته در لبنان توسط دستگاه‌های امنیتی این کشور، مهر تاییدی بر تلاش بازیگران خارجی در به انحراف کشاندن اعتراض‌ها در لبنان است.

بنا به اعلام دستگاه‌های امنیتی لبنان، دو شبکه تروریستی شناسایی شده دیگر هنوز خنثی نشده اند.
 
هدف این شبکه‌های تروریستی، نفوذ به تظاهرات شنبه و یکشنبه هفته جاری در «بیروت»، پایتخت و «طرابلس» در شمال لبنان و انجام اقدامات خصمانه علیه شهروندان معترض بود؛ آنها قصد داشتند از طریق دست زدن به این اقدامات در لبنان فتنه انگیزی کرده و به اهداف سیاسی و امنیتی خود دست یابند.

تنش‌های متعاقب اعتراض‌های اخیر در بیروت و طرابلس که به قطع مسیر‌های ارتباطی منجر شد، بر این امر دلالت دارد که بازیگران خارجی موثر در این تحولات منفی، خواهان دامن زدن به تنش‌های فرقه‌ای و سیاسی با ایجاد شورش و هرج و مرج از طریق پرداخت پول هستند.
این تلاش‌های خرابکارانه در حالی انجام می‌شود که دولت لبنان در تلاش است تا یکی از بدهکارترین دولت‌های جهان را که با نرخ بیکاری ۳۵ درصدی و کاهش روزافزون ارزش پول مواجه است، از بحران خارج کند.

باید توجه داشت که پیشتر نیز رد پای بازیگران خارجی مانند عربستان، آمریکا و البته رژیم صهیونیستی در به آشوب کشاندن اعتراض‌ها در لبنان مشاهده شده بود.

طرح ادعا‌های جدید مانند خلع سلاح «حزب الله» به عنوان یکی از گروه‌های موثر در تامین امنیت لبنان در برابر زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی، موید نقش بازیگران خارجی در این روند است؛ چرا که این گروه مقاومتی تاکنون بار‌ها مانع عمده‌ای در برابر تجاوز‌های رژیم صهیونیستی بوده و در این مسیر همواره تعاملی دوجانبه با دولت داشته است.

تاکید بر گروه بندی‌های سیاسی و فرقه‌ای و شعار‌های تفرقه افکنانه در اعتراض‌های پنجم و ششم ژوئن (۱۶ و ۱۷ خرداد)، دیگر وجوه متفاوت اعتراض‌های اخیر با اعتراض‌های آغاز شده از ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ (۲۵ مهر ۱۳۹۸) است.

همسویی ناآرامی‌های اخیر لبنان با فشار‌های اقتصادی آمریکا علیه لبنان، از نکات مهم و قابل توجه اعتراض‌های اخیر است.
 
ضمن اینکه نباید از بهره مندی رژیم صهیونیستی از تضعیف جبهه داخلی در لبنان در میانه طرح ادعا‌های محکوم به شکست الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی غافل شد.

برچسب ها: لبنان حسان دیاب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *