ادامه روند صعودی قیمت نفت با تمدید کاهش تولید
نماینده سابق ایران در اوپک روند صعودی قیمت نفت را ناشی از تصمیم اوپک دانست و گفت: با وجود روند صعودی قیمت نفت باید کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه یابد.
محمدعلی خطیبی در گفتوگو با میزان با اشاره به طرح کاهش تولید نفت اوپک اظهار کرد: علاوه بر میزان عرضه نفت در بازار عامل تقاضا نیز در قیمت انرژی تاثیرگذار است.
نماینده سابق ایران در اوپک تصریح کرد: بنابر اعلام سازمان اوپک پلاس میزان تعهد اعضا به کاهش تولیدنفت حدود ۸۰ درصد اجرایی شده است.
وی ادامه داد: با وجود روند صعودی قیمت نفت باید کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه یابد.
خطیبی عنوان کرد: عبور از پیک بیماری کرونا، آغاز فعالیتهای تجاری و افزایش سفرها میزان تقاضا برای انرژی در جهان را افزایش داده است، اما تا رسیدن به شرایط پیش از کرونا فاصله زیادی داریم.
به گفته وی؛ در صورتی که شرایط عادی شود، بازار نیاز به این حجم از کاهش تولید ندارد.
نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به بدعهدی برخی از تولیدکنندگان نفتی در اجرای توافق عنوان کرد: عراق، نیجریه و قزاقستان عملکرد مناسبی در کاهش تولید و پایبندی به توافق اوپک پلاس نداشته اند.
وی افزود: با توجه به خسارت وارده از جنگ داخلی در عراق، این کشور نیاز مبرمی به منابع مالی برای بازسازی خود دارد و این موضوع در کاهش پایبندی عراق به کاهش تولید تاثیرگذار بوده است.
خطیبی بیان کرد: قرار بود پس از ماه جولای میزان کاهش تولید به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برسد، اما در نشست شب گذشته اوپک پلاس کاهش ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت ادامه یافت.
وی افزود: در صورت مدیریت عرضه در بازار، سیر صعودی قیمت نفت تا پایان سال نیز ادامه خواهد یافت.
نماینده سابق ایران در اوپک تصریح کرد: موفقیت در مدیریت بازار نفتی مشروط به همکاری همه کشورهای تولیدکننده نفتی است و در صورت عدم اجرای تعهدات بازار نفتی با افزایش مازاد تولید مواجه خواهد شد.
وی افزود: اجرای ۵۰ درصدی توافق از سوی برخی کشورهای تولیدکننده نفتی میتواند در بازار اختلالاتی ایجاد کند.
گفتنی است؛ ۲۳ تولیدکننده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست روز گذشته با قول مساعد نیجریه، عراق، آنگولا و قزاقستان مبنی بر تعهد صددرصدی در ماههای آینده و جبران تعهد کاهش تولید در ماههای ژوئیه، اوت و سپتامبر کاهش تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکهای را برای یک ماه تمدید کردند.
طی این توافق مکزیک، ایران، لیبی و ونزوئلا از کاهش تولید معاف هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *