زندگی پر فراز و نشیب جانباز ۸ سال دفاع مقدس در «پشت در بهشت»
مریم شیدا در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «پشت در بهشت» گفت: کتاب «پشت در بهشت» روایتی از زندگی جانباز هشت سال دفاع مقدس حسین آزادی است که حکایت زندگی او در دهه ۹۰ حکایتی متفاوت، جذاب و خواندنی شده است.
وی در همین راستا ادامه داد: حسین آزادی در طول هشت سال دفاع مقدس به درجه جانبازی نائل شد، به همین خاطر این کتاب پلی به گذشته این جانباز هشت سال دفاع مقدس زده و در عین حال زندگی حال وی را نیز توصیف میکند، اتفاقات، وقایع و رخدادهای موجود در کتاب «پشت در بهشت» جذاب و پر کشش است. قصه جانبازی که به شهادت میرسد و خواهرش «حدیث» برای اثبات برخی حقایق و رخدادها در زندگی برادرش تلاشهای فراوانی میکند.
این نویسنده کتاب درباره فصلهای ابتدایی کتاب «پشت در بهشت» افزود: کتاب «پشت در بهشت» با شهادت حسین آغاز میشود روایت از زبان حدیث خواهر شهید بیان شده او در پی مشخص کردن برخی از ابهامات و برخی از اتهامات که به برادرش زده شده تلاش دارد تا این اتهامات را رفع کند لذا با کمک محمود دوست برادرش است به جستجو و بررسی میپردازد و تلاش وافری را در این زمینه انجام میدهد.
شیدا پیرامون دلیل نامگذاری کتاب خود با عنوان «پشت در بهشت» بیان کرد: در فصلهای آخر این رمان رویدادها و اتفاقاتی بین دو دوست «حسین و محمود» که دو یار شفیق و دو دوست عزیز در هشت سال دفاع مقدس بودند رخ داده است، نکته جالب در این بخش به این خاطر ست که این دو دوست در آخرین لحظات زندگی به هم قول میدهند که وارد بهشت نشوند مگر اینکه هر دو باهم باشند، لذا هر کدام از آن دو زودتر شهید میشد، پشت در بهشت منتظر دیگری باید باقی میماند، یه همین خاطر نام کتابم را «پشت در بهشت» گذاشتم.
وی پیرامون سبک نگارش کتاب «پشت در بهشت» بیان کرد: کتاب «پشت در بهشت» به سبک داستانی و بسیار ساده و روان نوشته شده، داستان این کتاب از زبان سوم شخص که همان حدیث خواهر شهید حسین آزادی است بیان میشود.
این نویسنده در مورد دیگر ویژگی های کتاب «پشت در بهشت» بیان کرد: سعی کردم کتاب «پشت در بهشت» را به شیوهای بنویسم که نسبت به کتابهای دیگری که در حوزه دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده متفاوت باشد، تلاشم این بود تا دفاع مقدس را از زاویهای متفاوت مطرح کنم و در بحبوحه و دغدغههای فراوان امروز حال و روز برخی از رزمندگان، جانبازان و آزادگان را با توجه به فضای زندگی دوران جنگ تحمیلی به قلم بکشم. به گفته برخی از منتقدین در حقیقت نگاه من به دفاع مقدس از این زاویه یک جسارت بوده که در روحیه من نویسنده حلول کرده است.
وی به پیام کتاب «پشت در بهشت» اشاره و اظهار کرد: سعی کردم زندگی جانبازی را به تصویر بکشم که پس از هشت سال حضور مداوم در دفاع مقدس وت حمل درد و رنجی که برای دفاع از میهن تقبل کرده اکنون در دهه ۹۰ با چه رخدادهایی برخورد میکند، چه وقایعی را از سر میگذراند و برخوردها و قضاوتها تا چه میزان بر او تاثیر میگذارد.
شیدا در پایان به قضاوت ناعادلانه برخی از مردم نسبت به جانبازان اشاره و خاطرنشان کرد: من در حقیقت تلاش داشتم تا نشان دهم روند قضاوت مردم و نگاههای برخی از افراد حتی در مواردی نزدیکترین افراد به رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس چگونه میتواند این قدر متفاوت و گاه ناعادلانه باشد در حالی که بسیاری از این افراد همچنان تا انتها پای آرمانها و اعتقادات خود باقی ماندند.