آیت‌الله جنتی: اگر مجلس و دولت راه امام (ره) را طی می‌کردند وضع ما خیلی بهتر از این بود

9:58 - 15 خرداد 1399
کد خبر: ۶۲۶۲۱۷
رییس مجلس خبرگان با بیان اینکه همه چیز ما ولایت فقیه است گفت: اگر مجلس و دولت راه امام (ره) را طی می‌کردند وضع ما خیلی بهتر از این بود.

آیت‌الله جنتی: اگر نهضت امام نبود امکان نداشت طاغوت شکست بخورد - آیت‌الله احمد جنتی در برنامه تلویزیونی بنیانگذار، ضمن بیان ناگفته‌هایی از امام خمینی (ره) گفت: ما دو روز تاریخی، علاوه بر روز‌های دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی داشته‌ایم؛ یکی شادترین روز‌های تاریخ ما بود، یک روز هم غم‌ترین روز‌ها بود. شادترین روز‌های ما، روز حضور ورود حضرت امام (ره) بود که مملکت غرق شادی و سرور بود. تمام مملکت آماده بود و سال‌های سال انتظار این روز را می‌کشید.

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: مملکت آرزو داشت امام (ره) را بعد از تبعید در ایران زیارت کند و این آرزو به ثمر نشست. یک روز هم غمگین‌ترین روز بود که همه شادی‌ها تبدیل به غم و غصه شد. رحلت حضرت امام (ره) همه را عزادار کرد. یعنی یک مصیبت سنگینی بود که در همه مملکت وارد شد، نه فقط بر مملکت، که بر اسلام و نظام و انقلاب و بر نیرو‌های انقلابی این غم وارد شد.

آیت‌الله جنتی افزود: به هر حال آن روز اتفاق افتاد و مردم این جنازه عزیز را تشییع کردند، با چه وضعیتی! در هر صورت تشییع معتبری اجرا شد و بعد مقدمات دفن ایشان فراهم شد و نماز میت خوانده شد و ایشان هم دفن شدند. غصه سر جای خود هست، اما آن غصه کافی نیست، بلکه باید دید در چه راهی حرکت کردیم و راه این‌ها را بشناسیم و ادامه دهیم.

وی اظهار کرد: امام (ره) بزرگوار یکی از خصوصیاتی که داشت این بود که از ملامت ملامت‌کنندگان نمی‌هراسید. یک چیزی را که تشخیص وظیفه می‌داد عمل می‌کرد. ملاحظه هیچ چیزی را جز وظیفه شرعی نمی‌کرد. این ویژگی یکی از مختصات ایشان است. به حرف مردم و امثالهم وقتی تکلیف مشخص بود، توجهی نمی‌کرد.

دبیر شورای نگهبان ادامه داد: درباره این آقایی که نام بردید (آیت الله منتظری)، اولاً آن روزی که در مجلس خبرگان برای ایشان رأی گرفتند من کسی بودم که رای ندادم، مخالف هم بودم، چون شناخت داشتم و می‌دانستم جایگاه او با جایگاه امام (ره) قابل قیاس نیست.

آیت‌الله جنتی اظهار کرد: به هرحال آن‌ها رای دادند و من هم از قلب ایشان هم اطلاع ندارم، ولی مطمئن هستم ایشان از این امر خوششان نیامد، ولی این تصمیمی بود که گرفته شد و باید محترم دانست. ایشان آرام آرام با این حرکت می‌کرد. رفت و آمد‌هایی بود، پیام گرفتن و پیام دادن‌هایی بود. ایشان (امام) از همه بیشتر او را می‌شناخت. ناراحتی‌هایی ایجاد شد و امام (ره) تحمل و صبر کرد. اینکه چه کسانی بر او اثر می‌گذارند، چه کسانی با او رفت و آمد دارند، چه تاثیری از اشخاص می‌گیرد. تا یک زمانی که به این نتیجه رسید با او نمی‌توان کار کرد، آنی تصمیم گرفت.

وی گفت: امام می‌دانست او عده زیادی طرفدار دارد و این طرفداران نمی‌توانند تحمل کنند، ناراحت می‌شوند و اوقات این‌ها تلخ می‌شود و عصبانی می‌شوند، ولی وظیفه شرعی! آنی تصمیم گرفتند و شبانه عکس‌ها را پائین کشیدند. ایشان ملاحظه این و آن را نمی‌کرد و از بهترین کار‌های ایشان این بود. اگر خدای ناکرده امام (ره) این کار را نکرده بود امروز مملکت به کلی و همه دستاورد‌ها از بین می‌رفت.

رییس مجلس خبرگان بیان کرد: مسئله باورناکردنی و معجزه‌آسا در انقلاب اسلامی این بود که همه فکر می‌کردند اگر روزی امام (ره) از دنیا رفت، این انقلاب وابسته به امام (ره) است و با رفتن او همه چیز بهم می‌خورد. باور نمی‌کردند کسی بتواند جای امام (ره) را بگیرد. حتی خود ما هم شاید به این صورت باور نمی‌کردیم، دشمن هم باور نمی‌کرد که به این سادگی بتوان یک رئیس حکومتی با آن قدرت و سوابق و دشمن‌هایی که دارد، با پیروزی‌ها و شکست‌هایی که به دشمن داده، دشمن هم انتظار روز مرگ او را می‌کشید، این از دنیا برود و بعد آب از آب تکان نخورد.

آیت‌الله جنتی گفت: من به یاد دارم همان شب‌هایی که شب رحلت حضرت امام (ره) بود، در دفتر ایشان در جماران نشسته بودیم، دوستان در این صحبت بودند که ممکن است این اتفاق بیفتد ما زودتر مرز‌ها را ببندیم، دشمن حمله می‌کند، از مرز‌ها وارد می‌شوند و مملکت را اشغال می‌کنند، زودتر باید به فکر مرز‌ها باشیم. این فکر به ذهن همه کس می‌آمد، ولی کار خدا! جلسه خبرگان تشکیل شد.

وی افزود: جلسه خبرگان هم مسئله این بود که باید چه کار کنیم و جای ایشان باید چه کسی باشد؟ یک نظری بود که نظر خوبی نبود و مخالفت می‌شد. خیلی افراد دیگر هم مخالفت می‌کردند که شورایی کنیم. می‌گفتند کسی را که بتوانیم جای امام (ره) بنشانیم نداریم. وقتی یک نفر را نداریم که جایگزین باشد ناچار چند نفر را باید پیدا کنیم و رهبری شورایی باشد و حکومت شورایی باشد و جای امام را شورا پر کند. این یک نظر بود که این نظر مخالفت شد و از جمله کسانی که مخالفت می‌کردند من بودم. صحبتی هم انجا کردم و گفتم این طور نمی‌شود، شورا نمی‌تواند جای امام (ره) را پر کند.

رییس مجلس خبرگان گفت: فرد باید باشد؛ حالا چه کسی باشد؟ این هم کار خدا بود. همه مقدرات الهی بود. بالاخره مقام معظم رهبری مطرح شد. آقای هاشمی را خداوند رحمت کند جمله‌ای از امام (ره) بیان کرد و مشکل را حل کرد که نظر امام (ره) همین بود که بعد از خود ایشان آیت الله خامنه‌ای می‌تواند جای ایشان باشد؛ می‌تواند همین طور اداره کند. همین سخن کار خودش را کرد. برخی در عین حال که تردید داشتند، چون بیان امام (ره) مطرح شد، جرات نمی‌کردند در مقابل حرف امام (ره) حرفی بزنند و کسی هم نداشتند که معرفی کنند. صرفنظر از صحبت امام (ره)، ایشان نباشد چه کسی باشد؟ خود ایشان هم صحبت‌هایی که آن روز کردند و برخی دشمنان سوءاستفاده کردند، خود ایشان هم آمادگی برای این کار نداشتند؛ یعنی این جایگاه را طوری می‌دانستند که می‌گفتند من نمی‌توانم جای امام (ره) را پر کنم. همان جمله را فرمودند، ولی باز هم کار خدا بود.

آیت‌الله جنتی بیان کرد: بالاخره در ظرف یکی دو روز مرز‌ها حفظ شد، دشمن هم به مرز‌ها تجاوزی نکرد، مملکت هم آرام شد. این ذهنیت بود با این مخالفین، منافقین و افرادی که وجود دارد مملکت را آشوب می‌کنند و مردم را در خیابان می‌ریزند و مغازه‌ها را غارت می‌کنند و دشمنی‌ها کار خودش کند. هیچ یک از این اتفاقات رخ نداد. به سادگی و به لطف خدا رای گرفته شد و ایشان تایید آورد. والسلام. این هم از الطاف خاص خدا بود. صرفاً باید به حساب خدا گذاشت. الحمدالله رب العالمین، خیال ما از خلا موجود راحت شد و جای خالی امام (ره) پُر شد.

وی گفت: اگر مجلس راه امام (ره) را طی می‌کرد وضع ما خیلی بهتر از این بود. اگر دولت راه امام (ره) را طی می‌کرد وضع ما خیلی بهتر بود.

دبیر شورای نگهبان افزود: یکی از آثار امام (ره) که تقریباً انیس و مونس من است ۴۰ حدیث ایشان است. به عنوان وظیفه شرعی توصیه می‌کنم این کتاب را پیدا کنید و بخوانید؛ چندین بار هم بخوانید.

آیت‌الله جنتی بیان داشت: همه چیز ما ولایت فقیه است. یعنی هر چه داریم از ولایت فقیه داریم. اگر ولایت فقیه نبود هیچ چیزی نداشتیم. چیزی جایگزین ولایت فقیه نبود. خود امام (ره) فرمودند ولایت فقیه یعنی ولایت پیغمبر، ولایت علی و ولایت امام معصوم؛ این به معنی ولایت است. در میدان جنگ ۸ سال چه کسی جنگ را اداره کرد؟ جز ولایت فقیه؟ اگر امام (ره) پشتیبان این امر نبود، اگر پیام‌های امام (ره) نبود، اگر صحبت‌هایی که می‌کردند در ملاقات با رزمندگان نبود، دلگرمی‌هایی که به این‌ها می‌دادند نبود، تشویق‌های این‌ها نبود، مگر ممکن بود؟ نه تنها ۸ سال که سال اول شکست می‌خوردیم. از ابتدا که در آبادان و خرمشهر وارد شدند، کار تمام می‌شد. ولی این ولایت فقیه بود که نجات داد. به دستور امام (ره) بود که همه در میدان جنگ می‌رفتند و جوانان سینه سپر می‌کردند و سر می‌دادند.

وی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی را مقام معظم رهبری ارائه دادند. این یکی از حوزه‌هایی است که مقام معظم رهبری به آن وارد شدند. یعنی این مملکت اگر بخواهد از نظر اقتصادی روی پای خودش بایستد، دست گدایی به طرف دشمن دراز نکند، باید خودش اقتصاد خود را قبضه کند و می‌تواند این کار را انجام دهد.

رییس مجلس خبرگان ادامه داد: هر چه درباره این رهبری هم حرف بزنیم کم است. ایشان تکیه بر نیرو‌های جوان دارد، اما افراد سالخورده و قدیمی را بکار می‌گیرند و نیرو‌های جوان ما کمتر بکار گرفته می‌شوند و راه همان راه همیشگی است، ولی باید از این‌ها استفاده کرد. ایشان چقدر گفته‌اند و حرف حق هم هست؛ امکانت کم نداریم، امکاناتی که خدا به ما داده از ذخایر ارزی، از امکانات زیرزمینی و روزمینی و گنج‌هایی که خدا داده وجود دارد، باید بهره‌برداری کنیم.

وی گفت: اصلا انقلاب اسلامی در دنیا اثر گذاشت. مسئله این نبود که شاه برود و حکومت اسلامی بیاید. انقلاب اسلامی در شمال آفریقا، لیبی، مصر، در همه جا اثر گذاشت. نیرو‌های انقلابی آماده برای کار در دنیا زیاد داریم. از همین جوانان اینچنینی زیاد داریم، کسی این‌ها را بسیج نمی‌کرد. هر جا این‌ها میدان پیدا کردند الهام از امام (ره) گرفتند. امام (ره) این را در دنیا ثابت کرد که می‌شود با قدرت‌ها درافتاد. این را ثابت کرد.


برچسب ها: آیت‌الله جنتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *