لوازم خانگی چگونه قیمت گذاری میشوند؟
حمیدرضا غزنوی در گفتوگو با میزان درباره آخرین وضعیت تولید لوازم خانگی اظهار کرد: سه برابر نیاز بازار در صنعت لوازم خانگی سرمایه گذاری شده و با حذف و جمع آوری کالای قاچاق به راحتی تولیدات داخلی، بازار را تامین خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از مواد اولیه و قطعات از داخل و بخشی نیز وارداتی هستند، افزود: البته حجم این قطعات در کالاهای تولیدی مختلف، متفاوت است و بسته به کالای موردنظر ممکن است درصد آن تغییر کند.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با تاکید بر اینکه برخی از شرکتهای داخلی تا ۶۰ درصد عمق ساخت داخل دارند، گفت: به عنوان مثال در کشور، لباسشویی تا ۸۰ تا ۸۵ درصد داخلی سازی شده و بخش اندکی از قطعات و مواد اولیه مورد نیاز وارداتی است.
غزنوی با بیان اینکه ۱۵۰۰ تولید کننده لوازم خانگی در کشور وجود دارد بیان کرد: تولید کنندگان برای اینکه خریدار بیشتری داشته باشند کالاهای خود را با قیمت پایینتر عرضه میکنند.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: از ابتدای سال تولیدکنندگان برای دریافت ارز نیمایی با مشکل مواجه بودند و به صورت محدود ارز به آنها داده شده است.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده یک کالا به قیمت مواد اولیه، قطعات و هزینههای نیروی انسانی مرتبط است، گفت: تولیدکنندگان مستندات و قیمت مدنظر خود را به سازمان حمایت اعلام میکنند و این سازمان پس از بررسی مستندات قیمت کالاها را در سامانه ۱۲۴ قرار میدهد.
غزنوی با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی ارز ترجیحی دریافت نمیکنند، تاکید کرد: به همین دلیل لوازم خانگی نیازی به مصوبه برای افزایش قیمت ندارد و تابع عرضه و تقاضا هستند.