وضعیت اروپا پس از کاهش محدودیت‎های کرونایی؛ موج اعتراضات سراسری در راه قاره اروپا؟

4:00 - 17 خرداد 1399
کد خبر: ۶۲۵۸۲۹
پیش از شیوع ویروس کرونا، موج اعتراضات در برخی کشور‌های اروپایی روندی افزایشی به خود گرفته بود، اما با گسترش این ویروس، مشکلات موجود در اتحادیه اروپا بیش از پیش خود را نمایان کردند.

طی سال‌های اخیر و به ویژه در پی همه پرسی در انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا، برخی زمزمه‌ها درباره جدایی دیگر کشور‌های حوزه یورو از این اتحادیه نیز در موقعیت‌های مختلف شنیده شد.

اعتراضاتی در کشور‌های مختلف شکل گرفت که وجه مشترک آ‌ها را می‌توان نارضایتی از دولت‌ها و به نوعی عضویت در اتحادیه اروپا دانست.

با این وجود شیوع ویروس کرونا و بحران‌های ناشی از آن، وجود اختلافات در اتحادیه اروپا را بسیار آشکارتر کرد.

ویروس کرونا قاره اروپا را بیش از دیگر قاره‌ها در جهان تحت تاثیر قرار داده به گونه‌ای که حدود نیمی از قربانیان و یک سوم از آمار مبتلایان به کرونا در این قاره هستند.

برخی از کشور‌های اروپایی مانند ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و آلمان شمار بالایی از قربانیان و مبتلایان به کرونا را به خود اختصاص دادند.

در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، بسیاری از اختلافاتی که شاید تا پیش از این به آنها توجهی نشده بود خود را نشان دادند؛ ایتالیا در یک مقطع زمانی به شدت درگیر کرونا بود و به همین دلیل با مشکلات بسیاری به خصوص در زمینه اقتصادی مواجه شده بود.

با این وجود اقدام چندانی از سوی اتحادیه اروپا برای کمک به این کشور صورت نگرفت و این امر انتقاداتی را به همراه داشت و زمزمه‌های «ایتالگزیت» بار دیگر بالا گرفت.

مقامات و مردم ایتالیا این موضع گیری و انفعال اتحادیه اروپا را مورد انتقاد قرار داده و بسیاری از تحلیلگران نیز درباره تبعات این امر هشدار دادند.

نظرسنجی‌های انجام شده در طول این مدت در ایتالیا نشان داد که بخش عمده‌ای از مردم این کشور ماندن در اتحادیه اروپا را امری بی نتیجه می‌دانند.

در نهایت ایتالیا اوج شیوع ویروس کرونا را پشت سر گذاشت و اکنون روند ابتلا در این کشور نزولی شده، اما بحران اقتصادی ناشی از این پاندمی همچنان در این کشور باقی است، جنبش موسوم به «جلیقه نارنجی ها» اخیرا در اعتراض به مشکلات اقتصادی، تظاهرات کرده و خواستار استعفای فوری دولت این کشور شدند.

اما این موضوع تنها محدود به ایتالیا نبوده و در کشور‌های دیگر نیز تظاهرات‌هایی در اعتراض به شرایط موجود مشاهده شده است.

فرانسه طی ۲ سال اخیر با تظاهرات جنبش «جلیقه زردها» دست و پنجه نرم می‌کند و به تازگی اعتصاب سراسری فلج کننده را پشت سر گذاشته است.

معترضان جلیقه زرد از ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ تا پیش از شیوع کرونا شنبه هر هفته به خیابان‌ها آمده و سیاست‌های دولت این کشور را به چالش کشیدند.

در کنار جلیقه زردها، اعتصاب سراسری در فرانسه نیز اواخر سال ۲۰۱۹ و اوایل سال جاری، این کشور را با بحران شدیدی رو به رو کرد و اقتصاد این کشور خسارات فراوانی را متحمل شد.

اکنون با فروکش کردن کرونا در فرانسه، بار دیگر معترضان جلیقه زرد در خیابان‌ها حاضر شدند، اما این بار اعتراض به شرایط دشوار اقتصادی ناشی از کرونا نیز در بخش‌هایی از این کشور و به خصوص پاریس دیده می‌شود.

اعتراضات مشابهی طی هفته های اخیر در آلمان و اسپانیا نیز گزارش شده که منشا این اعتراضات ویروس کرونا و محدودیت‌های اتخاذ شده برای مبارزه با آن است.

در این میان بسیاری از برآورد‌های انجام شده نشان می‎دهد که ویروس کرونا و محدودیت‌های اتخاذ شده برای مهار آن تبعاتی را برای اقتصاد این کشورها به همراه داشته و بسیاری از برآوردها، حاکی از رکود اقتصادی در اروپا طی ماه‌های آینده است.

بانک مرکزی اروپا نیز اخیرا هشدار داده که اقتصاد اروپا و منطقه یورو به دلیل «توقف ناگهانی فعالیت‌های اقتصادی» کاهشی ۸ تا ۱۲ درصدی را تجربه خواهد کرد.

این رقم ۲ برابر رکودی است که اروپا در سال ۲۰۰۸ و همزمان با «رکود بزرگ» با آن مواجه شده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *