موسوی: بخشنامه عدم محرومیت از خدمات کنسولی قدم بزرگی در راستای تکریم ایرانیان است
- سید عباس موسوی در نشست خبری امروز خود، درباره تحولات روزهای اخیر گفت: بخشنامه عدم محرومیت از خدمات کنسولی قدم بزرگی در راستای تکریم ایرانیان فارغ از هرگونه عقیده و سلیقه و گرایشی است که جمهوری اسلامی ایران به اتباع خودش در همه جای دنیا دید مثبت دارد. این گام که توسط وزارت خارجه و قوه قضاییه برداشته شده نوید بخش سیاست جدید است و تاکید بر سیاست قبلی که همواره ایرانیان از اولویت ویژه برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار بودهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: همچنین اعطای تابعیت به فرزند از طریق مادر ایرانی نیز به نتیجه نهایی رسید و از این پس مادران ایرانی که با مردان خارجی ازدواج کردهاند نیز میتوانند برای فرزندانشان تابعیت ایرانی دریافت کنند.
نتایج سفر هیئت دیپلماتیک ایران به افغانستان
وی افزود: چند روز قبل بهاروند معاون حقوقی وزارت خارجه در راس هیئتی به افغانستان سفر کرد و توافقاتی در خصوص حادثه هریرود حاصل شد تا اگر مدارکی مقامات افغانستانی دارند برای بررسی بیشتر به جمهوری اسلامی ایران بفرستند. این حادثه ناگوار بود اما در خاک کشور ما رخ نداد اما ما آماده شفاف سازی بیشتر هستیم.
واکنش جدیتر ایران درصورت اثرگذاری اقدام آمریکا در عدم تمدید معافیت همکاریهای هستهای
موسوی درباره عدم تمدید معافیتهای همکاریهای هستهای ایران از سوی آمریکا گفت: برنامه هستهای ما به رغم این تحریمها ادامه یافته و خللی از این اقدامات احساس نمی کنیم اما اگر اثری در برنامه صلحآمیز هستهای ایران بگذارد با واکنش جدیتر ما مواجه خواهد شد؛ انتظار داریم کشورهایی که تحت این تحریم قرار گرفتهاند در رابطه با قلدری آمریکا واکنش نشان دهند.
سخنگوی وزارت امور خار جه در مورد ادعاهای پمئو مبنی بر دخالت ایران ، چین و روسیه در ناآرامی های اخیر آمریکا اظهار داشت: کافر همه را به کیش خود پندارد؛ آن کشوری که علیه منافع سایر کشورها عمل میکند و ابایی از بیان این دخالتها ندارد آمریکا است. چنین سخنانی از دولت ترامپ بعید نیست زیرا ترامپ در کنترل کرونا و اداره اقتصاد کشورش شکست خورده و از خود دولتی به جا گذاشته که اهل تبعیض نژادی است.
روابط پیشروی وزارت امور خارجه با مجلس یازدهم
موسوی در مورد روابط پیشروی وزارت خارجه با مجلس یازدهم عنوان کرد: ما فراتر از قانون از مجلس شورای اسلامی انتظاری نداریم؛ امیدوار هستیم با شروع خوبی که مجلس داشته است و سخنانی که نمایندگان در این روزهای اخیر ایراد کردند روند تعاملات و همکاریها ادامه یابد و حتماً در تعامل نزدیک با مجلس خواهیم بود.
امکان پاسخ مثبت ایران به تقاضای مجدد ونزوئلا برای دریافت محموله بنزین
وی درمورد احتمال تقاضای مجدد ونزوئلا برای دریافت محمولههای بنزین و پاسخ ایران به این درخواست گفت: اگر ونزوئلا مجدداً تقاضایی داشته باشد و از ما محموله جدیدی بخواهد که دریافت کند ما محمولههای جدید را به این کشور و البته سایر کشورها خواهیم فرستاد.
سیروس عسگری ظرف دو سه روز آینده به ایران باز میگردد
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت نهایی آزادی سیروس عسگری اظهار داشت: موضوع پرونده سیروس عسگری تمام شده و اگر طرف آمریکایی موانع دیگری ایجاد نکند ظرف دو سه روز آینده به کشور برخواهد گشت؛ امنیت ایرانیانی که در زندانهای آمریکا هستند و ما آنها را گروگان تلقی میکنیم برای ما مهم است و لذا کماکان در حال رایزنی با طرف آمریکایی هستیم.
موسوی در خصوص دعوت بوسنی از رییسجمهور کشورمان برای حضور در مراسم فاجعه سربرنیتسا گفت: ما هر ساله سعی کردیم در مورد این فاجعه انسانی اظهارنظر و واکنشی داشته باشیم؛ امسال هم نیز دعوتهای مختلفی رسیده است؛ اما مطمئن نیستیم بنا به شرایطی که دنیا درگیر آن است بشود این سفرها را برگزار کرد اما اگر تا آن زمان مشکل بیماری کرونا حل شود ما در سطح مناسبی در این مراسم حضور خواهیم داشت.
مداخلهگری، خوی آمریکاست
موسوی در مورد تصمیم دولت آمریکا برای تحریم چین به بهانه مسئله هنگ کنگ گفت: خوی آمریکاییها دخالت در کشورها به ویژه کشورهایی است که با آنها همسو نباشند؛ هر چند که ما شواهدی داریم که نشان میدهد آنها در کشورهای همسو با خود هم دخالت میکنند. آنچه در مورد کشورهای مستقلی مانند چین و ایران اتفاق میافتد نوعی مداخله آشکار است؛ ما هنگکنگ را جزو اصلی کشور چین میدانیم؛ بنا به شرایطی که داشته تاکنون این منطقه به صورت یک کشور و دو فرمول اداره میشده که تا امروز نیز خوب بوده است، اما مداخله آمریکا در هنگکنگ موجب واکنش دولت چین شد؛ ما این دخالتها را محکوم میکنیم و به اصل چین واحد پایبند هستیم.
حدود ۷ میلیارد دلار پول ملت ایران در کرهجنوبی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ارسال محمولههای دارویی کرهجنوبی به ایران در روزهای اخیر گفت: ما حدود دو سال مذاکره کردیم تا پولی که کرهایها باید به ایران میدادند را به کشور برگردانیم؛ اما مقامات کرهجنوبی در این زمینه به آمریکا گوش میدهند و تاکنون منتظر پاسخ آمریکا بودهاند؛ حدود ۷ میلیارد دلار پول ملت ایران در کره جنوبی است که باید هر زمان دولت ایران درخواست میکرد چه به صورت کالا و چه به صورت پول نقد عودت داده میشد، اما کرهایها تا امروز تعلل کردند؛ استناد به تحریمهای آمریکا نمیتواند ملاک عمل کره جنوبی و یا سایر کشورها باشد لذا این محموله اگر چه گام کوچکی است، اما مثبت ارزیابی میشود.
استقبال از تشکیل فراکسیون دیپلماسی در مجلس یازدهم
وی در مورد تشکیل فراکسیون دیپلماسی در مجلس یازدهم و همکاری آن با وزارت خارجه عنوان کرد: این فراکسیون در مجلس قبلی هم بود و اکنون نیز قرار شده در مجلس جدید هم تشکیل شود؛ فراکسیون دیپلماسی به نزدیک شدن دیدگاهها و هم افزایی کمک میکند و تداخلی با روند کاری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ندارد.
تشکیل سفارت مجازی فلسطین
موسوی در باره تشکیل سفارت مجازی فلسطین گفت: این قانون را مجلس تصویب کرد و وزارت خارجه پیگیر تشکیل این سفارت است؛ هفته پیش اولین جلسه آن برگزار شد؛ ما این اقدام را کاری مهم در حوزه دیپلماسی برای ارتباط با تمام مردم فلسطین و همه گرایشهای آن قلمداد میکنیم.
در زمان شیوع کرونا، صدها زندانی میان ایران و دیگر کشورها تبادل شد
موسوی در خصوص ادامه تبادل زندانیان با سایر کشورها در شرایط کرونا گفت: شرایط کرونا باعث شد کشورهای وضعیتی را بوجود آورند که زندانیان را یا آزاد کنند یا با اعمال شرایطی این افراد به نحوی مجازاتهای خود را بگذرانند که از خطر ابتلا به کرونا مصون باشند. همین اقدام در داخل کشورمان از سوی قوه قضاییه نیز پیگیری شد و بیش از صد هزار نفر از زندانیان شامل این فرمول شدند. همین شرایط در رابطه با سایر کشورها نیز انجام شد ما سعی کردیم از توافقنامههای موجود حداکثر استفاده را ببریم تا شرایط زندانیان بهبود یابد در این مدت صدها نفر زندانی میان ایران و دیگر کشورها تبادل شده است.
لزوم ورود نهادهای حقوق بشری به پیگیری مسئله نقض حقوق بشر در آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص وضعیت حقوق بشر در آمریکا و ادامه ناآرامیها در این کشور تصریح کرد: ما بنای دخالت در امور داخلی هیچ کشوری را نداریم؛ اما، چون مباحث مربوط به امور انسانی است و مردم مظلوم آمریکا فریاد میزنند ما نمیتوانیم در خصوص این تظلمخواهی سکوت کنیم؛ لذا در چند مورد اعلام آمادگی کردیم؛ در حال حاضر نهادهای حقوق بشری باید این صداها را بشنوند و فکری در مورد وضعیت وخیم حقوق بشر در آمریکا کنند.
تجارت سلاح را با کشورهایی که تشخیص میدهیم انجام خواهیم داد
موسوی در مورد سخنان اخیر سفیر ایران در روسیه پیرامون خرید سلاح از این کشور گفت: ما به عنوان کشور مستقل حق هرگونه تجارت (خرید و فروش) سلاح را داریم؛ محدودیتهایی که از گذشته ایجاد کردهاند امیدواریم برداشته شود و ما تجارت سلاح را با کشورهایی که تشخیص میدهیم انجام خواهیم داد؛ فرقی هم ندارد ممکن است این کشورها روسیه یا کشورهای نزدیک باشند. تجارت مذکور طبق هنجارهای بازار صورت خواهد گرفت.
افزایش نگرانیها نسبت به فعالیتهای بیولوژیک آمریکا
موسوی در خصوص افزایش نگرانیها نسبت به فعالیتهای بیولوژیک آزمایشگاهی آمریکا گفت: این نگرانیها همواره وجود داشته و جمهوری اسلامی ایران بابت هر اقدامی که سلامت انسان را به خطر بیندازد واکنش نشان میدهد. فاجعه وقتی است که نظارتی بر این آزمایشگاهها نباشد؛ رها کردن آمریکا در سرزمینهای مختلف و اجازه دادن به آن برای انجام اقدامات آزمایشگاهی خاص که ممکن است منجر به اتفاقات تروریستی و بیولوژیکی شود، از طرف جمهوری اسلامی ایران محکوم است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره حادثه کشته شدن دو چوپان ایرانی در خاک عراق توسط پهبادهای ترکیه گفت: ما در این باره گزارشهای غیر رسمی دریافت کردیم؛ بررسیها همچنان ادامه دارد و چون سه کشور در این حادثه درگیر هستند موضوع پیچیدهتر میشود؛ اما پیگیریهای وزارت خارجه از طریق دولت ترکیه، دولت عراق و اقلیم کردستان در حال انجام است و در صورت نهایی شدن، گزارش آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.