طلایی: انتخابی نبود دبیر فرصت کشتیگرفتن با من را نداشت/ باید خوشحال باشیم حق به حقدار میرسد
محمد طلایی در گفتوگو با میزان، در خصوص چرخه انتخابی تیمهای ملی کشتی، اظهار داشت: از این نظر که فدراسیون کشتی به دنبال رساندن حق به حقدار است، باید خوشحال باشیم و به شخصه این حرکت را مثبت میدانم. امیدوارم در ادامه هم با تحلیل و بررسی بیشتر، شاهد این باشیم که چرخه انتخاب ملیپوشان به بهترین شکل ممکن اجرا میشود.
وی ادامه داد: دورانی که خیلی جوان بودم با مجید ترکان کشتی نزدیکی گرفتم و با اختلاف یک امتیاز کشتی را واگذار کردم، اما کیفیت مبارزات من با ترکان قابل قیاس نبود، چرا که در آن برهه از زمان مجید ترکان همه رقبای درجه یک جهان را شکست میداد، اما من هنوز با کشتیگیران درجه دو و سه هم به مشکل برمیخوردم؛ دو سه سال بعد از آن کشتی، تازه به مرز پختگی رسیدم و کیفیت مبارزاتم به سطح اول دنیا رسید.
* با فرآیند انتخابی استعدادها شکوفا میشود
طلایی تصریح کرد: اگر چرخه و فرآیند انتخابی تیمملی وجود داشته باشد، شاهد شکوفا شدن استعدادها خواهیم بود؛ در این خصوص میتوانم نمونهاش را در مورد خودم و علیرضا دبیر عنوان کنم. سال ۱۹۹۷ مقام نخست جهان را به دست آوردم و اتفاقاً برای حضور در رقابتهای جهانی سال بعد روندی شبیه به همین چرخه برای من و علیرضا دبیر به وجود آمد؛ این در حالی بود که میتوانستم به پشتوانه مدالی که به دست آورده بودم، از رقابت با دبیر که یک کشتیگیر جوان بود امتناع کنم.
سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان در ادامه صحبتهایش گفت: دبیر بعد از جام تختی، در رقابتهای دانشجویان جهان و جامجهانی هم کشتیهای خوبی را به معرض نمایش گذاشت و موفق شد حریفان مطرحی مانند اوماخانوف را شکست بدهد. اگر دبیر که در اوج جوانی قرار داشت، وارد آن چرخه نمیشد، احتمالاً فرصت کشتی گرفتن با من که مدال طلای سال گذشته جهان را به دست آورده بودم را به دست نمیآورد.
دارنده مدال طلای ۱۹۹۷ جهان در پایان خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این چرخه نقاط ضعف و قوتش مشهود خواهد شد و امیدوارم با در نظر گرفتن تمام جوانب کاری کنیم که بهترین نفرات از دل این چرخه خارج شوند.