بهارستان؛ ایستگاه انتظارات

20:01 - 22 خرداد 1399
کد خبر: ۶۲۴۷۷۶
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
کاش این آرزو برآورده شود که این بار هیئت نظارت بر نمایندگان بر اساس آیین نامه‌ای روشن و عملکردی شفاف، به دور از تعارف، واقعی و غیر تشریفاتی شکل گیرد تا به هدف اصلی و شأن نزول ایجادش که همان بازدارندگی است، نزدیکتر شود.
بهارستان؛ ایستگاه انتظارات - امیدوارم مجلس یازدهم کارنامه‌ای کسب کند که افکار عمومی به راحتی بپذیرد مجلس در رأس امور است. باید کلیت مجلس یازدهم بپذیرد اگر ناکامی مجلس دهم فی‌الجمله نه بالجمله، به پای طیف و جناحی خاص از نظر افکار عمومی ثبت شد توفیق و عدم توفیق پلاک ۱۱ به دلایلی که فعلاً جای پرداختن به آن نیست انصراف ذهنی به سمت کلیت نظام خواهد داشت.
 
ایجاد هارمونی قابل قبول بین ساحت نظر و عمل و با عنایت به آن برنامه ریزی مبتنی بر مبانی کلان نظام اسلامی و اسناد بالادستی مصوب و تحقق بخشی میدانی در هر دو بُعد تقنین و نظارت به گونه‌ای که تا حد مقبولی آیینه درست نمای واقعیت‌های جاری جامعه باشد تکالیف سنگینی را به رخ جالسان صندلی سبز می‌کشد.

تبیین صحیح مسائل جاری مجلس و توجیه مداوم افکار عمومی اهمیت فراوانی دارد. همان اندازه که برخورداری از رانت‌های به ظاهر مشروع و غیر مشروع یک آسیب جدی برای نمایندگان است گرفتاری در دام حرکت‌های سطحی پوپولیستی موجب ناکارآمدی، حاشیه‌سازی و بازماندن از کار‌های اصلی می‌شود.

کاش این آرزو برآورده شود که این بار هیئت نظارت بر نمایندگان بر اساس آیین نامه‌ای روشن و عملکردی شفاف، به دور از تعارف، واقعی و غیر تشریفاتی شکل گیرد تا به هدف اصلی و شأن نزول ایجادش که همان بازدارندگی است، نزدیکتر شود.

عمل عالمانه مؤمنانه و جهادی، برنامه ریزی منطبق با اصول مقبول، روش‌های صحیح تمشیت امور، تعامل سازنده با سایر قوا، قاطعیت منطقی، ابهتی زیبا برای مجلس می‌سازد که ناخود آگاه موتور محرکه سایر بخش‌ها و بویژه قوه مجریه برای حرکت مناسب بر ریل صحیح خواهد شد.

رییس منتخب مجلس گر چه سابقه تقنینی ندارد، اما می‌شود خوشبین بود، چون در عوض هوش سرشار، انگیزه قوی، سوابق اجرایی در کلیدی‌ترین بخش‌ها و پست‌های مدیریتی، قدرت مدیریت بحران و بهره مندی از تیم‌های کاری کاردان و متخصص در کارنامه دارد. البته دعا می‌کنیم برخی ملاحظات که دلسوزانی را دلمشغول خویش کرده و در جای خود گفته آمده به نفع رفع دغدغه‌ها و سلامت مسیر جریان یابد.

یکی از اصلی‌ترین سلاح‌های نمایندگان و در کل مجلس قدرت اندیشه و تبیین آکادمیک موضوعات در هر دو بعد جاری و استراتژیک و نیز تاکتیک سازی‌های معقولانه به مقتضای شرایط است که امیدورایم بر خلاف تلقی نگارنده در وجود مکفی این سرمایه در جمع مقصود، عزیزان منتخب در این بعد هم با قوت ظاهر شوند.

ان شاء الله شاهد آن باشیم که استراتژی انشائی در این مجلس تبدیل به استراتژی خبری شود
ان شاء الله شاهد آن باشیم که استراتژی انشائی در این مجلس تبدیل به استراتژی خبری شود. یعنی به جای وعده‌های خارج از عرف گوش‌های ملت به خبر وقوع موارد مورد اهتمام و نیاز در عرصه تقنین و نطارت عادت کند. مثلا فراوان بشنویم که فلان قانون را به درستی اصلاح کردیم. خلأها را پر و تعارض‌های قانونی در فلان موضوعات را تصحیح نمودیم. در بُعد نظارت فلان گام‌های اساسی را برداشتیم و...

آنان که با نیت الهی و سالم در این رقابت وارد شدند حتماً می‌دانند که حقیقت گویی و حق پویی، صداقت و انصاف با همه افراد، اقشار، اقوام و... رمز ماندگاری است هر چند که خلقی را بویژه خاصان را خوش نیاید و کمر همت بر آن بندند که به زیرشان کشند.

امید است مسافران واگن ۱۱ بدانند که حرکت‌های فردی هر چند ملائم حب ذات است و چون بازیکنی تکنیکی چه بسا اعجاب تماشاگران را برانگیزد و نفس آدمی را خوش آید، اما در نهایت کار سخط عامه، هدر منابع و کم فروغی نتیجه و اختلال تدریجی نظام را در پی دارد.
 

اصول قانون اساسی به عدالت در توسعه، توازن منطقه‌ای و رفع تبعیضات ناروا و نگاه جامع به ابعاد حیات فردی و اجتماعی، ایجاد تعادل بین مصالح نظام و شهروندان، تنظیم درست روابط بین حاکمان و مردم، تعامل قوا با یکدیگر و... فرا می‌خواند.
 
قانون اساسی دارای اصولی است که خوب می‌دانیم برخی از درجه اهمیت والاتری برخوردار است، اما در مجموع یک کل جامع تشکیل می‌دهد و زمانی به نتایج دلخواه و آرمانی ملت دینی و انقلابی می‌رسد که همه اصول بدون اهمال اجرا شود؛ وظیفه مجلس بر این مهم و ضمانت اجرای ان از هر قوه دیگری بارزتر است.

خوشبختانه بسیاری از اعضای کاروان یازدهم بدون لکنت زبان خود را انقلابی و ولایی می‌دانند. امید است که به همین موازات تحلی به صفات انقلابی و ولایی را وجهه همت قرار دهند. البته این صفات در سیره امامین انقلاب معین است و بسیاری از آنان بر زبان ناطقه ناخدای این کشتی گفته آمده است.

زهی مایه بشارت خواهد بود که عملکرد اجلاسیه یکم یازدهمی‌ها مقدمه فزونی رغبت مردم به صندوق‌های رأی باشد تا هم سرمایه مشارکت عمومی در حکمرانی افزایش یابد که خود از اصلی‌ترین شاخص‌های استحکام یک نظام و حکومت است و هم پرتوانان، انگیزه‌مندان مؤمن به خدمت، خوشفکران، عالمان متعهد و متعهدان متخصص و مدیران برنامه ریز و امید آفرین را برای تولی کرسی‌های قوه اجرایی و شورا‌های اسلامی برگزینند.

* قاسم جعفری
عضو هیئت علمی دانشگاه و نماینده پیشین مجلس


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *