بیش از نیمی از ساختمانهای تهران از ایمنی کامل برخوردار نیستند
سالکی، کارشناس ایمنی در حوزه معماری و شهرسازی در گفتوگو با میزان به تشریح میزان ایمنی ساختمانهای تهران در برابر زلزله پرداخت و گفت: واقعیت این است که ما در مقابله با زلزله ایمن نیستیم و حتی آییننامههای نظام مهندسی هم خیلی به ایمن سازی مرتبط نیستند، چراکه ما از نظر علمی تنها ساختمان را استحکام بخشیدهایم، اما این مساله لزوما به ایمنسازی نیست و اساسا کار اصولی و دقیق در این حوزه انجام نشده است.
وی تصریح کرد: با روشهای فعلی و ساخت و سازهای انجام شده از سوی برخی بساز و بفروشها در پایتخت نمیتوان اطمینان کاملی از وضعیت ایمنی ساختمانها در برابر زلزله داشت.
کارشناس ایمنی در حوزه معماری و شهرسازی ادامه داد: اکنون در دنیا با روشهای مختلفی در بحث ایمن سازی زلزله کار کردهاند که ما ضمن استفاده از این تجربیات علمی باید این مساله جدی بگیریم.
سالکی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مقایسهای درصدی درباره ایمنی ساختمانها در تهران انجام دهیم باید بگوییم که بیش از نیمی از ساختمانهای تهران از ایمنی کامل برخوردار نیستند و این مساله در بافتهای فرسوده تهران نگران کنندهتر است.
وی با اشاره به ضرورت ارائه مشوقها برای نوسازی بافت فرسوده تهران خاطرنشان کرد: باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام داد اما در شرایط فعلی تنها باید دعا کنیم که زلزله نیاید چراکه وقوع زلزله میتواند خطرات بسیاری را به همراه داشته باشد.
کارشناس ایمنی در حوزه معماری و شهرسازی تصریح کرد: در شرایط فعلی مردم در تهران از ایمنی کاملی برخوردار نیستند و عملا تنها باید پروتکلهای ایمنی را در هنگام زلزله جدی بگیرند تا با کمترین آسیب از این واقعه طبیعی برخوردار شوند.
وی با اشاره به ضعف مدیریت بحران در کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه مدیریت بحران در کشور ما وضعیت مناسبی ندارد و بسیاری از دستگاهها هم آمار درستی هم در این زمینه ندارند.
این کارشناس ایمنی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بسیاری از ساخت و سازهای صورت گرفته در تهران به صورت روتین عمل میشود و عملا ایمنی سازی خاصی در این ساختمانها صورت نمیگیرد.
سالکی در پایان تهیه نقشههای جامع اطلاعاتی از وضعیت بافتهای مختلف تهران را در ارزیابی وضعیت مقاومت مناطق مختلف تهران در برابر زلزله ضروری ارزیابی کرد.