رییسجمهور: به مرز مهار کرونا نزدیک شدیم/ مجلس از تقنین و نظارت کوتاه نیاید
- حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز و در نخستین جلسه علنی مجلس در دوره یازدهم بیان داشت: پارلمان و مجلس در سراسر جهان نماد مهم دموکراسی است و در ایران اسلامی مجلس شورای اسلامی نماد دموکراسی اسلامی و مردمسالاری دینی است.
وی ادامه داد: اولین رکن دموکراسی در تاریخ ایران در ۱۱۴ سال پیش با مجلس شورای ملی آن زمان شکل گرفت و این نهاد از زمان مرحوم آخوند خراسانی و محقق نائینی تا امام راحل (ره) نهادی بوده که به عنوان نهادی مشروع و قانونی تلقی شده است.
رییس جمهور با بیان اینکه به مرز مهار کرونا نزدیک شدیم، گفت: در ۲۰ استان به مرز مهار کرونا رسیدیم و امیدواریم طی هفتههای آینده به مهار کرونا در ۱۱ استان دیگر هم برسیم.
وی ادامه داد: دوران خدمتگذاری دولت کوتاه است و البته دوران مجلس نیز چهار ساله و کوتاه است، اما با همکاری دولت و مجلس میتوانیم یادگاری دائمی و ماندگار برای دههها و حتی قرنها برای مردم به یادگار بگذاریم و آن یادگاری بزرگ، قانون متقن صحیح، کارآمد و مفید برای جامعه است.
روحانی تصریح کرد: مجلسها و دولتهای بسیاری آمدند و رفتند، اما میبینیم قانون مدنی کشور برای دههها و بیش از یک قرن به عنوان محکمترین قانون هنوز هم جای افتخار برای ایران و قاون گذاری در ایران دارد.
وی تاکید کرد: دولت و مجلس در بسیاری از زمینهها میتوانند همکاری کنند، اما بهترین همکاری ارائه لا یحه خوب از سمت دولت و بررسی و تصویب آن از سوی مجلس شورای اسلامی است.
روحانی ابراز امیدواری کرد: امیدوارم در یک سال باقی مانده این دولت و آغازین سال این مجلس بتوانیم در زمینههای مختلف کاری با هم همکاری داشته باشیم مبنای ما برای همکاریها، چارچوب قانون اساسی است و ما تک تک نمایندگان را از دیدگاه قانون اساسی در برابر کل ملت مسوول میدانیم آنچنان که قانون آن را میگوید.
رییس جمهور یادآور شد: اگر همه فکرها برای امنیت و مصالح و هویت ملی باشد و مصالح عمومی را بر مصالح حزبی، جناحی و حوزههای انتخابیه ترجیح دهیم، بی تردید مجلس همان خانه ملت و از آن ملت ایران است.
وی تصریح کرد: ترجیح منافع ملی بر منافع بخشی و حوزههای انتخابیه برای اساس کار، بنای همکاری دولت و مجلس خواهد بود.
روحانی یادآور شد: دولت یازدهم و دوازدهم در دو مقطع ۵ و ۳ ساله قرار گرفت که در ۵ سال اول مبنای دولت گشایش و پیشرفت بود که بحمدالله در همه زمینهها در سالهای اولیه شاهد گشایشها در امور مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بودیم و هم اینکه شاهد پیشرفت بودیم.
وی تاکید کرد: به همین خاطر بود که در ماجرای کرونا ایران در لیست کشورهای موفق در مواجهه با این ویروس خطرناک قرار گرفت و یکی از دلایل مهم آن اینکه پایههای درمان و بهداشت در کشور در زمان این دولت مستحکم شد.
رییس جمهور با بیان اینکه در سراسر کشور به مرز مهار کرونا نزدیک شدهایم گفت: تقریبا در حدود ۲۰ استان کرونا را مهار کردهایم و در ۱۱ استان دیگر هم امیدواریم طی هفتههای پیش رو این ویروس خطرناک را مهار کنیم؛ همچنین تمام امکانات برای مقابله با موج جدید کرونا که پیشبینی میشود در پاییز سال جاری باشد تمهید شده است.
وی ادامه داد: در دوران شیوع کرونا ما نه دغدغهای به لحاظ تختهای بیمارستانی داشتیم و نه دغدغهمند تختهای «آیسییو» و یا دستگاههای تنفس مصنوعی بودیم و این امر به سبب استحکام پایههای درمانی جمهوری اسلامی بود.
روحانی با اشاره به دستاوردهای کشور در زمینه فضای مجازی گفت: در بخش تقویت فضای مجازی به شرایطی رسیدهایم که میتوانیم بسیاری از امور را از طریق این فضا حل و فصل کنیم و امروز میلیونها مراجعه به بانکها ودستگاههای دولتی با توجه به گستردگی دولت الکترونیک بلاوجه شده است.
رییسجمهور در ادامه با اشاره به رشد و توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان در کشور طی سالهای اخیر گفت: در سال ۹۸ درآمد شرکتهای دانش بنیان در کشور ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بود که این امر بیان گر تحول در زمینه اشتغال و فناوریهای نوین است.
وی در ادامه با اشاره به ارتقا رتبههای جهانی کشور در زمینههای مختلف گفت: در زمینه علم و فناوری طی سالهای اخیر کشور از رتبه ۲۱ جهانی به رتبه ۱۶ صعود کرده است همچنین در زمینه نوآوری نیز به رتبه ۶۱ صعود کردهایم.
روحانی ادامه داد: تولید بنزین در کشور از ۵۲ میلیون لیتر به ۱۱۰ میلیون لیتر رسیده است همچنین تولید گاز ما نیز روزانه به حدود ۱۰۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است و همه این تحولات عظیم در سایه استراتژی گشایش و پیشرفته بوده است.
وی افزود: قدرت نظامی ما در بخشهای مختلف در طول سالیان اخیر رشد داشته است و به لحاظ قدرت نظامی از رتبه ۲۲ به رتبه ۱۴ رسیدهایم؛ همچنین در بخشهای زیر ساختی نیز گشایشهای زیادی حاصل شده است به گونهای که از ۱۴ هزار کیلومتر بزرگراه در کشور، امروز به ۲۸ هزار کیلومتر رسیدهایم.
روحانی بیان کرد: در سال ۹۵ ایران با رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصد بالاترین رشد اقتصادی درسطح جهان را دارا بود و تورم ما نیز تک رقمی شد و به ۷ درصد نیز رسید. در زمینه صادرات غیر نفتی نیز در چند سال متناوب صادرات غیر نفتی ما با واردات غیر نفتی ما تراز مثبت پیدا کرد و شاهد ایجاد اشتغال ۹۷۰ هزار شغل جدید در سال ۹۶ بودیم.
رییس جمهور با بیا ن اینکه دشمنان نتوانستند حرکت پرشتاب گشایش و پیسرفت در کشور ما را تحمل کنند گفت: در پایان سال ۹۶ و اوایل سال ۹۷ تدوران جدیدی پیش روی دولت قرار گرفت و ناچار شدیم از استراتژی گشایش و پیشرفت به استراتژی ایستادگی و بردباری تغییر جهت دهیم.
وی تصریح کرد: در سال ۹۷ سختترین شرایط اقتصادی در کشور ایجاد شد، اما در این سال و در این دوران با حمایت مردم و هدایتهای مقام معظم رهبری اجازه ندادیم دشمنان به اهداف خود که همان فروپاشی اقتصادی کشور بود نایل آیند؛ دشمنان ما میخواستند ما ۴۰ سالگی انقلاب خود را جشن نگیریم، اما دشمن به هدف خود نرسید و نخواهد رسید.
وی گفت: در دورانی که استراتژی کشور ایستادگی و بردباری بود و راهبرد ما اداره کشور با حداقل درآمد بود حتی یک ماه نیز حقوق کارمندان و پرداختها به اقشار ضعیف تاخیر نیافتاد و کالاهای ضروری مورد نیاز مردم در سختترین شرایط اقتصادی تامین شد؛ در تمام سال ۹۷ و ۹۸ ما مشکلات و سختیهای بسیاری داشتیم، اما طی این سالها هیچ گاه قفسههای مواد غذایی ما خالی نشد و مردم برای تامین نیازهای ضروری خود نگرانی نداشتند.
رییس جمهور گفت: باید از هدایتهای مقام معظم رهبری یاد کنیم که در آغاز سال ۹۷ در جمع سران قوا و سایر مسوولان فرمودند دولت در میانه میدان است و رییس جمهور فرمانده این میدان است و همه نهادها موظفند به دولت کمک کنند؛ در همین راستا مقام معظم رهبری، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را تشکیل دادند و این شورا تاکنون ۵۰ جلسه تشکیل داده است و مصوباتی را برای گشودن گرههای زندگی مردم داشته است.
روحانی گفت: خواست من از مجلس یازدهم این است که در سال پایانی دولت و سال آغازین مجلس یازدهم بتوانیم دوران پیوند را شکل دهیم و امروز که در دوران ایستادگی و بردباری هستیم میتوانیم با حمایت از یکدیگر و هم افزایی مشکلات را برطرف کنیم.
وی افزود: ما به دنبال این نیستیم که مجلس در تقنین و نظارت کوتاه بیاید ما دنبال مجلس قوی، صالح و کارآمد هستیم و همانطور که در پیام مقام معظم رهبری مندرج بود به دنبال مجلسی هستیم که برای مردم امید و برای دولت تکیه گاه باشد؛ ما به دنبال این هستیم که رابطه دولت و مجلس به گونهای باشد که درا ین سال سخت که با تحریم و تحریک دشمن و ویروس خطرناک کرونا مواجهیم، بتوانیم کشور را با همکاری یکدیگر اداره کنیم.
روحانی با بیان اینکه بی تردید کار مجلس اجرا و مسئولیتهای اجرایی و یا قضایی نیست، عنوان کرد: در قانون اساسی به استقلال قوا تاکید شده است، اما این استقلال به معنای تنازع قوا و در برابر هم ایستادن نیست با استقلال و نیز توازن قوا میتوانیم به اهداف اصلی دست یابیم. همه برای رفاه، آسایش، نظم عمومی، عدالت و استقلال و حفظ منافع عمومی گام بر میداریم، اما در کنار آن نباید آن اهداف اصلی را از یاد ببریم.
رییس جمهور تاکیدکرد: دولت دست خود را به سمت مجلس یازدهم دراز میکند ما از مجلس اخوت را میخواهیم، مطمئنیم با همکاری همدیگر میتوانیم در این سال سخت به مردم امید بدهیم و یاس بیشتر را نصیب دشمنان این ملت و نظام کنیم و راه توسعه همه جانبه کشور را ادامه دهیم.
وی یادآورشد: دولت ۱۰ لایحه به مجلس دهم داده بود که فرصت بررسی آنهافراهم نشده است همه آنها را تقدیم این مجلس میکنیم و در همه اهداف بلندی که برای اقتصاد مردمی و عدم تصدی گری در اقتصاد عمومی و بهبود و توسعه محیط کسب و کار، مبارزه با فساد و نشاط علمی، تحقیقی و فرهنگی در کشور و گسترش آزادی و عدالت برای زنان و جوانان که جزو اهداف این نظام است در کنار هم خواهیم بود و میتوانیم امید جدیدی را برای این ملت به وجود بیاوریم.
روحانی افزود: از کادر درمانی کشور و همه نیروهای مسلح و ملت ایران تشکر میکنم که در زمان شیوع کرونا با همه همکاری و تعامل خود، دستگیری از دیگران را نیز از یاد نبردند و توانستیم به نقطهای برسیم که کار دولت در برابر این ویروس به جهان قابل ارائه است در حالیکه بسیاری از کشورهای پیشرفته در این ایام شرایط سختی را پیش روی مردم خود گذاشتند.
وی با تشکر از مقام معظم رهبری برای اعطای اختیارات ویژه به ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بیان داشت: بدون این اختیارات حل معضلات در این بازه زمانی ممکن نبود.