آخرین جزییات از طرح شناسه دار کردن کالا
ـ طرح شناسه دار کردن کالا در راستای مقابله با کالای قاچاق از سال گذشته آغاز شد و کالاهایی همچون تلویزیون، یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرف شویی، جاروبرقی، پکیج و چرخ خیاطی در لیست دریافت شناسه کالا قرار گرفتند.
بر این اساس طرح شناسه دار کردن برای کالاهای داخلی از محل تولید و برای کالاهای وارداتی از گمرک بر روی کالا نصب میشود که با شماره گیری #۷۷۷۷، ۴*۴* تمام مشخصات کالا نشان داده میشود.
البته قبل برخورد با متخلفان در این بخش فرصتی به واحدهای صنفی داده شد تا برای کالاهای خارجی خود که از قبل در انبارها باقی مانده بود با مراجعه به اتحادیه شناسه دریافت کنند که تا قبل از سال جدید حدود ۳۰ هزار شناسه از سوی اتحادیه در این زمینه صادر شد.
در حال حاضر کالای قاچاق به اندازهای در بازار وجود دارد که موجب نگرانی تولیدکنندگان داخلی شده است و یکی از راههای مقابله با آن اجرای طرح شناسه دار کردن کالا است که میتواند به تولید داخل کمک کند.
در این باره مرتضی میری در گفتوگو با میزان اظهار کرد: طرح شناسه دار کردن کالا از سال گذشته توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و اتحادیه اجرایی شد تا مانع عرضه کالای قاچاق در بازار شود.
رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی افزود: بر این اساس مهلتی به واحدهای صنفی برای فروش کالاهایی که در اختیار داشتند داده شد، اما در قبال فروش این کالاها در فروشگاهها باید تعهد گارانتی را هم ارائه دهند تا خریداران در آینده دچار مشکل نشوند.
وی درباره آخرین وضعیت این طرح گفت: قبل از شیوع کرونا طرح مبارزه با کالاهای فاقد شناسه در حال اجرا بود، اما به دلیل شیوع کرونا این طرح متوقف شد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه برای مبارزه با قاچاق لوازم خانگی سه طرح پیش بینی شده است، بیان کرد: شناسه کالا، کد رهگیری و سامانه گارانتی، سه طرحی هستند که در صورت اجرایی شدن از حجم قاچاق کم خواهند کرد.