خودرو را وکالتی معامله نکنید
سرهنگ علی محمدی در گفتوگو با میزان گفت: اخیرا عده ای، به صورت وکالتی اقدام به خرید و فروش خودرو کرده و سند را به نام خود ثبت نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه معامله از طریق وکالتنامه برای فروشنده و خریدار معایت بسیاری دارد، افزود: وکالتنامهها موقتی بوده و با پایان یافتن تاریخ، از اعتبار ساقط می شوند. همچنین هنگام تصادف مشکلات حقوقی بسیاری ایجاد میکنند.
این مقام ارشد انتظامی درباره معایب معامله وکالتنامهای برای خریدار گفت: خریدار پس از خرید خودرو برای پلاک به مراکز تعویض پلاک مراجعه میکند، اما متوجه میشود این ماشین دو تیکه و بی اصالت است؛ یعنی ترکیبی از خودرو سرقتی و تصادفی است؛ که این خودرو خدمات نمیگیرد، توقیف شده و برای اوراق ارسال میشود.
وی افزود: همچنین ممکن است خودرو توقیف شده باشد و از لحاظ قانونی مشکل داشته باشد.
سرهنگ محمدی ادامه داد: در برخی مواقع پیش آمده که از خودرو برای کارهای خلاف مانند سرقت یا مسائل امنیتی مورد استفاده قرار گرفته که فرد خریدار باید پاسخگو باشد.
رییس مراکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا درباره مشکلات فروشنده گفت: در برخی مواقع، خریدار با وکالتنامه خودرو را تحویل میگیرد، سپس با آن جرائم رانندگی یا جرائم دیگری مانند قاچاق کالا مرتکب میشود که در اینصورت فروشنده را دچار مشکلات قضایی میکند.
این مقام ارشد انتظامی اظهار کرد: در تمام این موارد، دوربینهای راهنمایی و رانندگی صاحب پلاک را شناسایی میکنند و برای فرد مشکلات بسیاری ایجاد میشود که برای اثبات بیگناهی و فک پلاک باید ماهها منتظر دستورات قضایی بمانند.
سرهنگ محمدی با تاکید بر اینکه طبق قانون باید به مراکز تعویض پلاک برای معامله اقدام کرد، گفت: ما توصیه میکنیم افراد خودرو را وکالتی نخرند و به همراه فروشنده برای تعویض پلاک اقدام کنند.
وی با اشاره به هزینه تعویض پلاک گفت: این هزینه بر عهده خریدار و مالک خودرو است و به فروشنده ارتباطی ندارد.