خشونت خانگی؛ بحران خاموش دوران قرنطینه در جهان
خشونت خانگی به عنوان اپیدمی خاموش در دوران شیوع کرونا و اعمال محدودیتها، بیش از گذشته قربانی میگیرد.
– اعمال محدودیتها برای مقابله با شیوع بیماری «کرونا» در کشورهای مختلف جهان، شاید تا حدی از شیوع گستردهتر بیماری کرونا جلوگیری کند، اما همین محدودیتها خطرات ناشی از خشونت خانگی را به ویژه برای زنان و کودکان افزایش داده است.
براساس گزارش پایگاههای «شورای روابط خارجی و کانورسیشن»، خشونت خانگی در واقع بیماری همه گیر جهانی بوده که از مدتها پیش وجود داشته و سالانه حدود ۲۵۰ میلیون زن و دختر ۱۵ تا ۵۰ ساله را در سراسر جهان هدف قرار میدهد اما اعمال محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، افزایش نرخ بیکاری، افزایش اضطراب، استرسهای مالی و کمبود منابع عمومی زمینه را برای تشدید بحران خشونت خانگی فراهم کرده است؛ زیرا فشارهای مالی و روانی میتوانند با افزایش مصرف الکل و مواد مخدر ترکیب شده و خرید اسلحه گرم و سرد را در پی داشته باشند.
دادههای به دست آمده در مورد خشونت خانگی نشان دهنده افزایش چشمگیر این نرخ به ویژه در میان جمعیت حاشیه نشینان است؛ کارشناسان از خشونت خانگی در دوران بحران کرونا به عنوان بمب ساعتی یاد کردهاند.
باید توجه داشت که خشونت خانگی علاوه بر آسیبهای روانی، آسیبهای جسمی و فیزیکی را نیز در پی دارد که گاهی به مرگ قربانیان میانجامد.
به عنوان مثال در حالی که در شرایط عادی در هفته دو زن انگلیسی به دست همسران یا شرکای زندگی خود به قتل میرسند، این آمار در دوران کرونا افزایش یافته و در سه هفته نخست قرنطینه به ۱۶ مورد افزایش یافت.
نرخ خشونت خانگی در دوران قرنطینه در کشورهای اروپایی و آمریکا در حال افزایش است؛ چرا که قربانیان این پدیده ناچارند با متجاوزان در یک فضای محدود که عمدتا خانه است، وقت خود را بگذرانند.
اما نکته مهمتر در این مورد کاهش شمار افراد بازداشت شده به دلیل اعمال خشونت خانگی در هفتهها و ماههای اخیر است.
این در حالی است که براساس جدیدترین پژوهش انجام شده توسط سازمان ملل، تاکنون ۱۵ میلیون مورد خشونت خانگی در سراسر جهان ثبت شده است و پیش بینی میشود تداوم قرنطینه سبب افزایش دو برابری این رقم شود.
اجرای قرنطینه اجباری و مشکلات و ناامنی اقتصادی متعاقب آن مانند بیکاری سبب شده تا میزان خشونت خانگی به شکل قابل ملاحظهای افزایش پیدا کرده و تعداد افرادی که با مصدومیت ناشی از زد و خورد به بیمارستانها مراجعه میکنند، به شکل چشمگیری زیاد شود.
برای مثال میزان خشونت خانگی در انگلیس در دوره قرنطینه ناشی از کرونا در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل ۴۹ درصد رشد کرده است.
اما آنچه وضعیت را در آمریکا که هم اکنون شاهد نرخ بالای خشونت خانگی است، نگران کنندهتر کرده است، قانون مالکیت اسلحه و البته هجوم مردم برای خرید اسلحه در پی بروز بحران شیوع کروناست.
در ماههای مارس و آوریل در آمریکا روزانه یک هزار ۸۰۰ تا ۲ هزار مورد خشونت خانگی گزارش شده است.
همچنین نرخ این پدیده در شهرها و ایالتهای بحران زده مانند «نیویورک» بیش از سایر مناطق بود.
کاهش گزارشهای رسمی خشونت خانگی در دوران کرونا به رغم افزایش بی سابقه گزارشهای غیر رسمی، نگرانیها را در کشورهای مختلف افزایش داده است و این گمانه را مطرح کرده که قربانیان امکان گزارش خشونت را نداشته و با عامل این خشونت در یک مکان محدود به سر میبرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *