احیای بنای تاریخی مسجد جامع ساوه
- تسنیم نوشت: علیرضا ایزدی با اشاره به وضعیت مسجد جامع ساوه به عنوان یکی از آثار و ابنیه تاریخی استان مرکزی اظهار داشت: مسجد جامع ساوه را میتوان به واسطه شکلی، ماهوی و محتوایی از ارزشمندترین بناها دانست، آنچه را که در گذشته تاکنون انجام دادهایم، پایگاه مسجد را که پایگاه نابسامانی بود ارتقاء دادیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی افزود: مسجد را به عنوان یک پایگاه تاریخی تعریف کردیم و اکنون مدیریت آن به عنوان یک مدیر مستقل صرفا کار مسجد را انجام میدهد که به نوعی ارزشبخشی است تا بتوانیم فضای فعالیت در پایگاه را تخصصیتر کنیم.
وی بیان کرد: پایگاه مسجد جامع یک پایگاه پژوهشی است و بعد مرمت بحثهای پژوهشی هم برای حفاظت و حراست (به ویژه درخصوص بحث موریانه که از تهدیدهای اصلی مسجد است و غیره) درحال انجام است، اینها در قالب یک بحث مطالعاتی در دستور کار قرار دارد که پیشرفت هم داشته، اما هنوز به اتمام نرسیده و زمانبر است.
ایزدی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات سامان دادن به بحث پژوهشی است، در کنار آن بحث محوطهسازی و خوانشهای اطراف که ببینیم وضعیت چیست که این هم به عنوان یک بحث پژوهشی در دستور کار است.
وی ادامه داد: در کنار آن بحث مرمتهای لازم و گمانههایی که باید زده شود را داریم، امیدواریم در ضلع جنوب شرقی که یک مقدار مشکل اطلاعات داریم بتوانیم خوانش و کاوش بهتری انجام دهیم و به تبع یک مقدار در کف، فعالیتهایی را انجام دهیم، اما مجدد پیگیر این هستیم که بتوانیم یک فصل مرمتی را در برخی از نقوش در خردادماه انجام دهیم.