رییس کل دادگستری استان مرکزی با قضات دادسرا و دادگاههای تجدیدنظر دیدار کرد
- حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالمهدی موسوی، رییس کل دادگستری استان مرکزی با قضات دادسرا و دادگاههای تجدید نظر دیدار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی ضمن تقدیر از خدمات قضات، به تشریح وضعیت این روزهای کشور پرداخت و تصریح کرد: دوران بسیار سخت، طاقت فرسا و پر استرسی را پشت سر میگذاریم و جوانان در این روزها به دلیل بیکاری، مشاهده برخی بی عدالتیها و نرسیدن به مطالبات خود آستانه تحملشان کم شده است.
وی به رابطه مستقیم بین مشکلات و آسیبهای جامعه و تاثیر آن بر روند بزه و جرم در سطح جامعه و در نهایت اثر مستقیم بر افزایش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی اشاره کرد و فراهم کردن مقدماتی برای پیشگیری و کاهش این مشکلات را لازم دانست.
حجتالاسلام و المسلمین موسوی از امضای قضات جهت دستور اجرای احکام به عنوان اسناد ملی قوه قضاییه یاد کرد و افزود: اسناد ملی با تدبیر، دانش و قلم شما به ثبت میرسد و در صورت الکترونیکی شدن این فرآیند، در جامعه انتشار خواهد یافت پس لازم است که قضات در نظر داشته باشند با هر لحظه که میگذرد شخصیت قضایی آنان ساخته میشود و تبلور شخصیت قضایی ایشان از عملکردشان نشأت میگیرد.
وی در خصوص مباحث ایجابی کار قضات به نقد سازنده و تذکر اشاره و اظهار داشت: نقد سازنده در هر مجموعهای باعث پیشرفت است و اگر این نقد نباشد امکان دارد که از بیرون تخریب شویم.
رییس کل دادگستری استان مرکزی پایه و اساس کار را بالابردن دانش و بینش امور دینی، اخلاقی و اعتقادی دانست و گفت: اگر بتوانیم اعتقادات خود را اعتلا بخشیم قطعا از هر بُعد مورد ارتقا قرار خواهیم گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی بر لزوم تقویت رابطه انسان با خدا تأکید کرد و افزود: رعایت آداب اسلامی، پوشش و ظاهر مناسب، حقوق اعتقادی، التزام عملی در همه جا بسیار حائز اهمیت است. همچنین برخورد کریمانه و محترمانه با مراجعین و همکاران قضایی و اداری از اولویتهای اسلام است و این امر باید به بهترین شکل در دستگاه قضایی اجرایی شود؛ و نیز بایستی به خاطر داشته باشیم که تکریم ارباب رجوع شعار نیست بلکه اصل و محوری است که باید رعایت شود.
رییس شورای قضایی استان مرکزی دادسرا را پیشانی و وجهه قضایی دادگستری بیان کرد و گفت: شعار ما در دادگستری استان مرکزی این است که کسی از رفتار، گفتار و عملکرد ظاهری همکار ما گلایه و شکایتی نداشته باشد، همچنین بدلیل خلاف بیّن شرع نبودن رای قضات، به روز بودن دانش آنان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی ورود قضات به حوزه تحقیق، پژوهش و مطالعه را در افزایش بار علمی، مهارت و تقویت استدلال کاری ایشان موثر دانست و اظهار کرد: قضات حداقل در طول سال دوبار مورد ارزیابی و ارزشیابی قرار میگیرند و کمیت کار قضایی و توانمندی انجام امور محوله یکی از فاکتورهای مورد بررسی است.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی تأکید کرد: قضات نباید به نشستن پشت میز اکتفا کنند، بلکه بایستی به صورت غیرمنظم و مکرر از دفاتر خارج شده و به اطراف سرکشی کنند؛ نظارت بر ضابطین را مهم بدانید و برنامهها را طبق برنامه زمانبندی شده پیش ببرید و با متخلفان برخورد کنید. استقلال و شجاعت را ارتقا بخشید، و بدانید که شجاعت شما در قلم، دانش و مهارت شما مستتر است نه در رفتارتان.
وی نظارت بر کار وکلا و کارشناسان با بیان اینکه نقطه محوری یک قاضی استقلال و شجاعت قضایی است، گفت: نحوه برخورد با جرائم خشن را در خود بپرورانید و روی این پروندهها حساسیت ویژه داشته باشید. مهمترین پشتیبان قانون است و کسی از قانون گرایی ضرر نمیکند.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی در خصوص آسیبها و موارد سلبی هم اظهار کرد: رفع نیازهای مالی از جمله آسیبهایی است که میتواند برای قاضی مشکلاتی را به وجود آورد، لذا قضات باید دقت لازم را داشته باشند تا اسیر و گرفتار دلالان و ... نشوند. همگی بایستی کمک کنیم تا یک قدم در دادرسی جلوتر باشیم. بدیهی است قضاتی که در حوزه فکر و اندیشه، انقلابی بوده و جهادی عمل میکنند قطعا مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
وی خطاب به قضات گفت: قائل به صداقت و شفافیت در گفتار، رفتار و عملکرد هستم و ارتباط با وکلا غیر از دادرسی را ۱۰۰ درصد منتفی بدانید و در کارشناسیها دقت داشته باشید.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی افزود: عدم رعایت نظم و انضباط از موارد سلبی است، هیچ مورد شرعی برای کم کاری در محیط کار نداریم. هم چنین فضای مجازی از دیگر آسیبهای سلبی است، زیرا تلفنهای همراه هیچ امنیتی ندارند و باید در این امر دقت لازم صورت گیرد.
رییس کل دادگستری استان مرکزی گفت: دقت در تحقیقات بایستی مورد توجه قضات باشد چرا که در کشف حقیقت بسیار مؤثر است و جدیت و مصمم بودن در اجرای حکم از دیگر مواردی است که باید مورد اهمیت واقع شود.
وی قاضی دادگاه تجدید نظر را یک معلم و راهنما خواند و تصریح کرد: هر رای قاضی دادگاه تجدید نظر کلاس علمی و عملی و کارگاه بدوی است. مشی قضات دادگاه تجدید نظر الگوست و در قبال این وظیفه¬ی راهبردی که وجود دارد مسئول هستیم و برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید دقتهای بیشتری اعمال شود.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی اعمال دقت در پروندههای امضایی را مورد تأکید قرار داد و افزود: در این پروندهها اصل بر اعتماد است و خواهش دارم همکاران ورود جدی داشته باشند. تخصصی شدن برخی شعب و امور باعث ایجاد وحدت رویه میشود و در طرف دیگر به فهم مشترک بهتر خواهند رسید. همچنین ضرورت پیشگیری از اعمال ماده ۴۷۷ مورد اهمیت است.
در ادامه عباس قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی گزارشی از آخرین وضعیت نیروی انسانی و فرآیند رسیدگیها و آمار پروندهها ارائه داد.
گفتنی است؛ در این دو جلسه قضات به ارائه نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند.