تاثیر عصبانیت بر سلامت بدن
- باشگاه خبرنگاران نوشت: حمید خاکباز، دکترای تخصص روانشناسی درخصوص خشم و عصبانیت گفت: خشم یک حالت هیجانی و ذهنی محسوب میشود که با برانگیختگی جسمی و افکار پرخاشگرانه همراه است.
این متخصص روانشناسی افزود: از عوامل اصلی خشم میتوان به تهدید، ناکامی و موانع اشاره کرد. هدف خشم اغلب برای دفاع، جنگ و یا تخریب است. در واقع خشم و عصبانیت یک احساس مشترک بین مردم است که همه این موضوع را تجربه میکنند.
افراد عصبی در معرض کدام بیماری هستند؟
او ادامه داد: افراد ممکن است در زمان خشم، عصبانیت خود را به صورت سازگار یا ناسازگار ابراز کنند. در برخورد اول و سازگار میتوان به حل مشکل و مدیریت آن اشاره کرد؛ اما در خصوص برخورد ناسازگار، حمله جسمی و کلامی را مشاهده میکنیم. در واقع تکرار خشم و عصبانیت در زندگی روزمره باعث ایجاد مشکلات روانشناختی فراوان و تاثیر منفی نسبت به خانواده میشود.
این متخصص روانشناس مطرح کرد: گاهی اوقات عصبانیت یک پوششی برای آسیب پذیری است و در برخی مواقع، مردم برای دستیابی به کنترل شرایط از موارد عصبانیت و پرخاشگری استفاده میکنند. خشم در صورت سالم ابراز شدن، مشکل خاصی ایجاد نمیکند و سازگار است؛ اما در صورتی که ناسالم ابراز شود، برای فرد و اطرافیان او آسیبزا خواهد بود.
او گفت: از جمله عوارض عصبانیت که توسط مردم نادیده گرفته میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-سلامت قلب افراد را در معرض خطر قرار میدهد: زمانی که افراد به دلیل عصبانیت، خود را سرکوب و یا به شکل ناسالم کنترل میکنند، ممکن است با حمله قلبی رو به رو شوند. توصیه میکنیم افراد احساسات خود را شناسایی و به شکل سالم ابراز کنند.
- افزایش خطر سکته مغزی: در واقع طغیانهای عصبی خطر ابتلا به سکته مغزی با لخته شدن خون را افزایش میدهد.
- تضعیف سیستم ایمنی بدن: اگر افراد به طور مداوم عصبانی شوند، سیستم ایمنی بدنشان ضعیف خواهد شد. با تضعیف سیستم ایمنی، بدن در معرض انواع خاصی از عفونت قرار میگیرد. پیشنهاد میکنیم افراد در این مواقع نسبت به ارتباط موثر، حل مسئله، طنز و شوخی اقدام کنند.
افزایش اضطراب: اضطراب و عصبانیت یک رابطه متقابل دارند و عصبانیت علائم اختلال اضطرابی را تشدید میکند.
- ارتباط عصبانیت با افسردگی: خشم و عصبانیت سرکوب شده، افسردگی را در پی خواهد داشت. در افسردگی، عصبانیت منفعل وجود دارد که ذهن مشغولی زیادی را ایجاد میکند. توصیه میکنیم این نمونه افراد از فعالیتهای جذاب مانند دوچرخه سواری و ورزشهای مختلف برای درمان عصبانیت خود استفاده کنند.
-عصبانیت باعث آسیب به ریه میشود: اگر فردی به طور دائم عصبانی باشد، خطر آسیب به ریه در این فرد افزایش پیدا میکند. در واقع پژوهشگران دانشگاه هاروارد یک مطالعه و آزمایش در این زمینه، بر روی ۶۷۰ نفر در طول ۸ سال انجام دادند. در این پژوهش مشخص شد هورمونهای استرس باعث ایجاد التهاب در مجاری تنفسی افراد میشود و در نتیجه تنگی نفس را در پیخواهد داشت.
-کاهش عمر انسان: پژوهشها حاکی از آن است که خشم و عصبانیت در زوجهایی که به شکل ناسالم آن را ابراز میکنند، با طول عمر کمتر رو به رو میشوند؛ بنابراین میزان استرس با سلامت عمومی افراد ارتباط مستقیم دارد.
خاکباز توصیه کرد: اگر افراد احساسات منفی، خشم و عصبانیت خود را نمیتوانند به طور سالم ابراز کنند، در جلسههای مشاوره و روان درمانگر حضور یابند.