وضعیت نامعلوم بازگشایی سینماهای کشور/نگاه بازیگر سریال «سرباز» به آثار مناسبتی

16:32 - 17 ارديبهشت 1399
کد خبر: ۶۱۸۷۵۰
هفدهمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به بلاتکلیفی دوباره سینماها در قبال زمان و چگونگی بازگشایی سالن‌های سینما اشاره کرد.
- هفدهمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به بلاتکلیفی دوباره سینماها در قبال زمان و چگونگی بازگشایی سالن‌های سینما اشاره کرد.

تیتر
فواید و فضایل دعاى روز دوازدهم ماه مبارک رمضان

حسن حسن زاده در گفت‌وگو با پیرامون دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان گفت: هر روز ماه مبارک رمضان مزین به دعایی پرمحتوا و ارزشمند است، دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان از آن جهت که دارای مضامین بلند اجتماعی و فردی است جایگاهی ویژه به خود اختصاص داده است.

وی به مضمون دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان اشاره و ابراز کرد: در دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان بندگان از خداوند می‌خواهند: «اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین، خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاکدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسوده‌ام دار در آن از هر چیز که می‌ترسم به نگاهدارى خودت اى نگه‌دار ترسناکان».

عیب پوشی از مردم شرط پوشانید گناهان برای انسان است
وی در همین راستا ابراز کرد: کلمه «ستر» در دعای روز دوازدهم مه مبارک رمضان به معنای پوشاندن گناهان است ما از خداوند می‌خواهیم تا گناهان ما را بپوشاند در حقیقت باید خود نیز عیوب بندگان صالح را بپوشانیم. کلمه «ستر» معنای دیگری نیز دارد و آن معنای ستاریت خداوند است در اینجا بنده از پروردگار می‌خواهد تا علاوه بر پوشاندن گناهانش در دنیا در آخرت نیز پوشاننده خطا‌های او باشد لذا بنده می‌گوید پوشاننده گناهان دنیا و آخرت من باش.

حسن زاده به فراز دوم دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: عفاف نیز معنای گسترده‌ و وسیعی دارد در روایتی از «امام علی (ع)» نقل شده، کسی که در راه خدا جهاد کند و شهید شود اجرش بزرگتر از کسى نیست که بتواند گناه نکند و عفّت ورزد. انسان پاکدامن نزدیک به آن است که فرشته‌اى از فرشتگان خدا شود، دوری از گناه ارزش و اهمیت بسیار دارد و بر نقش سازنده عفت در زندگی انسان تاکید فراوان شده است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

https://www.mizanonline.com/fileshttps://www.mizan.news/news/1399/2/16/2578234_939.jpg

پخش سریال «سرباز» بعد از ماه رمضان هم ادامه دارد/«مقدم‌دوست» مرا یاد حاتمی‌کیا می‌اندازد

فرحناز منافی‌ظاهر در گفت‌وگو با ، پیرامون حضورش در سریال تلویزیونی «سرباز» به کارگردانی هادی مقدم دوست گفت: واقعیت امر من از همان ابتدا توسط خود کارگردان انتخاب شدم، فیلمنامه را مطالعه کردم و به نظرم اثری قابل دفاع برای بازی بود.  

وی با اشاره به تیم تولید سریال تلویزیونی «سرباز» افزود: سریال سرباز پشت صحنه به شدت خوبی داشت، گروه تعامل بسیار بالایی داشتند و از همه مهمتر مقدم دوست در راس کار به خوبی می‌توانست گروه تولید که کم تعداد هم نبودند را هدایت کند.  

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین گفت‌وگوی منافی ظاهر پیرامون وضعیت سینما اینجا کلیک کنید

بازیگر سریال «همه چیز آنجاست» درباره شیوه کارگردانی هادی مقدم دوست اظهار کرد: من فکر می‌کنم که مقدم دوست در کارگردانی خود چندین سبک را با هم تلفیق کرده و به خوبی می‌توان در آثارش همکاری با کارگردانان بزرگ را جستجو کرد، سبک کارگردانی وی خاص خودش است و از بازیگر تنها و تنها واقعی بودن نقش را می‌خواهد. وی تمام تمرکزش در حین هدایت بازیگر بر آن است که هیچکدام از ما سعی بر بازی کردن نداشته باشیم و به نوعی همه چیز رئال پیش برود.  

وی در همین رابطه اذعان کرد: کارگردانی مقدم دوست مرا یاد کارگردانانی همچون کیانوش عیاری و ابراهیم حاتمی‌کبا می‌اندازد، وی، اما بعد از سال‌ها کار حال به سبکی خاص برای خودش رسیده که از نظر من بسیار استاندارد است.  

بازیگر سریال «سرباز» درباره بازخورد مخاطبان از این سریال تاکید کرد: تا آنجا که با مردم برخورد داشتم، آن‌ها سریال را بسیار دوست داشتند و با آن ارتباط برقرار می‌کنند، این سریال باعث شده تا بسیاری از کسانی که از سربازی رفتن می‌ترسند به آن علاقمند شوند.  

وی درباره ادامه سریال سرباز افزود: این سریال در نزدیک به ۶۰ قسمت تولید شده و فیلمبرداری آن کامل به پایان رسیده است، هم اکنون قسمت‌های ابتدایی آن در حال پخش است پس به احتمال قطع به یقین پخش آن بعد از ماه مبارک رمضان نیز ادامه پیدا خواهد کرد.  

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

بازگشایی سینماهای استرالیا با اکران فیلم «کریستوفر نولان»

- براساس اخبار اعلام شده از سوی مقامات سینمایی کشور استرالیا، سینماهای این کشور بعد از عبور از فاجعه شیوع کرونا و تعطیلی طولانی مدت اواسط ماه ژولای با اکران فیلم سینمایی «تنت» ساخته کریستوفر نولان بار دیگر آغاز به کار خواهند کرد. 

«کریستوفر نولان» کارگردان برجسته سینمای جهان که آثاری همچون سه گانه بتمن، تلقین و میان ستاره ای را در کارنامه دارد، از جمله فیلمسازانی است که خواهان بازگشایی هر چه سریعتر سینماها در هالیوود است، وی به تازگی فیلم سینمایی «تِنِت» یا انگاشته را آماده اکران می‌بیند. 

  • بیشتر بخوانید:
  • جدول فروش هفتگی سینمای هالیوود را اینجا مشاهده کنید

«انگاشته» یا همان «تنت» جدیدترین ساخته کارگردان مطرح سینمای جهان بدون شک شاید مهمترین ساخته سینمایی سال آینده میلادی باشد که هم اکنون تمامی بازیگران خود را شناخته است.  

در خلاصه داستان فیلم «انگاشته» یا همان «تنت» آمده است: دو جاسوس بین‌المللی حرفه‌ای برای جلوگیری از وقوع جنگ جهانی سوم، درگیر ماجرا و توطئه‌ای پیچیده می‌شوند؛ از جمله یک فناوری بی‌مانند که امکان وارونگی زمان را به بشر داده‌ است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

https://www.mizanonline.com/fileshttps://www.mizan.news/news/1398/11/16/2465307_347.jpg

تعطیلی طولانی مدت تالار مولوی/آثار دانشجویی که متوقف شدند

- عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است. 

حال صحبت‌هایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده می‌شود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانه‌ها اعلام نکرده اند. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

بسیاری از تماشاخانه های دولتی و خصوصی تعداد بسیار زیادی نمایش را در حین اجرا داشته اند، برخی آثار هم قرار بود فروردین و اردیبهشت امسال اجرا شوند، اما هنوز مشخص نیست این تاخیر سه ماه چگونه جبران می‌شود، تالار مولوی به عنوان قطب اصلی تئاتر دانشجویی در کشور نیز همچنان درگیر این مشکلات است. این تماشاخانه آثاری را روی صحنه داشت که احتمال بعد از بازگشایی از سر گرفته می‌شوند.

ابر شلوارپوش

نمایش «ابر شلوارپوش» به نویسندگی، کارگردانی و بازیگری علیرضا اخوان که از ۲۰ بهمن اجرای خود را در سالن کوچک تالار مولوی شروع کرده بود؛ قرار بود تا ۲۶ اسفند به صحنه رود. در خلاصه این نمایش ۵۰ دقیقه‌ای آمده: بازیگری در اتاقش برای جنازه‌ی همسرش تئاتر اجرا می‌کند.

از دیگر عوامل این نمایش که آبان ۹۸ نیز در نخستین جشنواره مونولوگ دانشجویی افرا شرکت کرده بود؛ می‌توان به داریوش مودبیان (مشاور کارگردان)، راضیه ابراهیمیان (طراح لباس)، مهرناز عباسی (طراح گریم)، ساجده صابری (طراح و نقاش صحنه)، امیر افچنگی (طراح نور)، همتا سعادتی (مدیر اجرا)، فاطمه نصرتی (طراح گرافیک) و بهادر باستان حق (عکاس) اشاره کرد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

تعطیلی سه ماهه سینماها، توفیقی اجباری برای تغییری عظیم/////////////////سه شنبه

بازگشایی سینماها در هاله‌ای از ابهام/چرا نهادهای سینمایی همچنان بلاتکلیفند؟

- بعد از سه ماه تعطیلی کامل سینماها با شیوع ویروس کرونا، این عرصه اتفاقات متفاوتی را تجربه کرده است، سینما طی سالهای گذشته فراز و فرود‌های متفاوتی را پشت سر گذاشته اما از لحاظ کیفیت و محتوا همواره مورد نقد بسیاری از صاحبان آثار و منتقدان قرار گرفته است. 

از سویی اظهار نظرات متفاوتی نسبت به زمان و چگونگی بازگشایی سینماها اعلام می‌شود، هر چند در حال حاضر بیشترین تمرکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به جبران خسارات به وجود آمده برای سینماگران و اهالی سینما بوده اما این اتفاق نباید عاملی برای نبود دورنمایی مشخص برای بازگشایی سالن‌های سینما باشد. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

برخی از اهالی سینما بازگشایی سینماها در وضعیت فعلی را خطرناک و غیر قابل قبول دانسته اند، آنها این بازگشایی زودهنگام و بدون برنامه ریزی را ریسکی بالا در قبال جان مردم اعلام کرده اند، البته آنها نیز در پاسخ به سوال اینکه چگونه باید سینماها بازگشایی شوند جواب را به نهادهای درمانی و سینمایی ربط می دهند. 

از سویی برخی دیگر با توجه به شروع چرخه اکران آنلاین آثار سینمایی معتقدند که شرایط بوجود آمده ظرفیت تازه‌ای را برای اهالی سینما به وجود آورده و نباید به راحتی از آن گذشت، شاید چرخه اکران آنلاین در شرایط فعلی بتواند علاوه بر ادامه دار شدن روند حرکت سینما بتواند نگاه تازه‌ای را به تماشاگر و سازنده تزریق کند. 

البته در این میان استقبال از طرح‌های جدید اکران آثار سینمایی همچون اکران آنلاین و سینما ماشین به خوبی صورت گرفته و مخاطب نشان داده که در صورت نیاز می‌تواند نگاه خود به تماشای آثار سینمایی را تغییر دهد. اتفاقی که شاید در صورت استمرار بتواند مشکلات فراوانی را در زمینه اکران آثار سینمایی مرتفع سازد. 

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

شاه کلید نهفته در فضیلت‌های دعای سحر/دعایی که حاوی اسماء اعظم خداست

شاه کلید نهفته در فضیلت‌های دعای سحر/دعایی که حاوی اسماء اعظم خداست

علی بیرانوند در گفت وگو با پیرامون جایگاه اهمیت و ارزش دعای سحر گفت: دعای سحر حاوی اسماء اعظم خداست، ابن طاووس در «کتاب الإقبال بالأعمال» از علی بن یقطین نقل می‌کند: وى نامه‌‏اى به «امام رضا (ع)» نوشت و از او خواست که درستىِ دعای سحر را بیان کند، «امام هشتم(ع)» به او پاسخ داد: «آرى. این، دعاى «امام باقر (ع)» در سحرهاى ماه رمضان است، پدرم گفت که «امام باقر (ع)» فرموده است: «اگر مردم از عظمت دعای سحر نزد خداوند و سرعت اجابت آن‌ براى صاحبانش خبر داشتند، بر سر آن با یکدیگر به جنگ مى‏‌پرداختند، حتّى با شمشیر و خداوند رحمتش را به هر کس بخواهد، ویژه مى‏ سازد، «امام باقر (ع)» همچنین فرموده‌اند: اگر قسم بخورم، راست گفته‏‌ام که اسماء اعظم خداوند، در این دعاست، پس هرگاه دعا کردید بکوشید چرا که آن از دانش نهفته است و آن را جز از اهلش، از دیگران پنهان بدارید».

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

***درس توحید و خدا پرستی در سحر‌های ماه رمضان

 وی به درس های نهفته در دعای سحر اشاره و تاکید کرد: یکی از مهمترین و راهبردی‌ترین مسائل و مباحثی که در دعای شریف سحر با آن مواجه می‌شویم درس خداشناسی و تقویت معارف توحیدی است، کما اینکه ۲۳ فراز کوتاه، ولی پر محتوای دعای سحر با عبارت «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ» شروع می‌شود و از خداوند به حق زیبایی، جمال، جلال، عظمت، نور، رحمت، سخنان، کمال، اسماء، عزّت، مشیّت، قدرت، علم، قول، خواسته‌ها، مراتب شرف، سلطنت، فرمانروایی، مقام بلند، احسان قدیم، آیات و شأن و جبروت او درخواست می‌کند و سپس می‌گوید: پروردگارا، از تو درخواست می‌کنم به آنچه که هرگاه از تو به آن طلب کنم اجابتم می‌کنی، پس‌ ای خدا، اجابتم کن و در پایان دعا آمده است: «آنگاه هر حاجتی دارى‏ از خدا بخواه، که به‌یقین برآورده خواهد شد».

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *