کشف سنگ نوشته‌ای با خط کوفی در طاق بستان

13:05 - 17 ارديبهشت 1399
کد خبر: ۶۱۸۶۰۰
مدیر مجموعه تاریخی و فرهنگی طاق‌بستان از کشف سنگ نوشته تاریخی که به خط کوفی نوشته شده و احتمالا متعلق به قرن ششم هجری است، خبر داد.

کشف سنگ نوشته‌ای با خط کوفی در طاق بستان - ایرنا نوشت:ملیحه مهدی‌آبادی درخصوص کشف سنگ نوشته بیان کرد: یکی از اهالی طاق‌بستان کرمانشاه با خرید خانه‌ای جدید با سنگ نوشته‌ای در طبقه پایین خانه مواجه می‌شود که با گزارشِ یکی از مردم منطقه هم اکنون به این پایگاه انتقال داده شده است.

او با بیان این که این سنگ نوشته تزئینی و به خط کوفی و احتمالا متعلق به قرن ششم هجری است، ادامه داد: هر چند این سنگ نوشته به مرور زمان دچار فرسایش شده است، اما در اختیار کارشناسان قرار می‌گیرد تا بررسی و خوانده و در نهایت متن آن ارایه شود.

مهدی آبادی اظهار داشت: چند سال پیش نیز در حین حفاری برای گازرسانی آثاری از دوره ساسانی در این محله کشف شد.

او خاطرنشان کرد: این شواهد نشانگر آن است که روستای قدیمی طاق بستان بر روی عرصه تاریخی از دوره ساسانی تا دوران اسلامی قرار دارد و گسترش و ساخت و ساز در این منطقه باید ممنوع شود.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده‌ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.

طاق‌بستان مجموعه‌ای از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نوشته‌های دورهٔ ساسانی است که در در شمال غربی شهر کرمانشاه و در غرب ایران واقع شده است.

این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد. چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاج‌گذاری خسرو پرویز، تاج‌گذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و هم‌چنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبه‌ای و مراسم شکار گراز توسط سوارکاران و نواختن موسیقی با آلات موسیقی چنگ در آن حک شده است.

وجود کوه و چشمه در این مکان، آن را به گردش گاهی زیبا تبدیل کرده که از زمان‌های دیرین تا به امروز مورد توجه بوده است.

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب‌های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسرا‌های شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *