اشتراک گذاری تجربیات کرونایی شهرداران تهران و وین
- بنا به اعلام پایگاه اطلاعرسانی شهرداری تهران، پیروز حناچی، شهردار تهران در ادامه گفتگوهای آنلاین خود با شهرداران جهان گفت: تلاش کردیم با هوشمندی، سختی این دوران را از دوش شهروندان برداریم. ضمن اینکه تهران با دو ویروس همزمان کرونا و تحریم که دومی سختتر هم هست میجنگد.
او با اشاره به دشواریهای ناشی از تحریمها در خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی گفت: با همه سختیها تهیه ماسک و تجهیزات بهداشتی در شمارگان بالا برای شهروندان در الویت کارها ما بوده و هست. برخلاف چینیها تمهیدات متفاوتی برای مقابله با بیماری کرونا را در پیش گرفتیم؛ پس از خاتمه تعطیلات نوروزی و ابتدای سال برنامه فاصله گذاری هوشمند را اجرا کردیم و با همکاری وزارت بهداشت و ثبت اطلاعات ۷۲ میلیون نفر غربالگری انجام شد وتنها کسانی که وضعیت حاد داشتند به بیمارستان اعزام شدند.
به گفته او با این تمهیدات ظرفیت آی سی یو کنترل شد و شهروندان هم تنها در شرایط خطرناک به بیمارستانها اعزام شدند و با بهره مندی از تجربیات هشت سال دفاع مقدس و جنگ خیلی زود با انعطاف پذیری بخشهای جدید کرونایی در بیمارستانها راه اندازی شد و افزایش تختهای مرکزی بیمارستانها در دستور کار قرار گرفت.
حناچی ادامه داد: در روزهای اوج بحران کادر درمان به صورت سه شیفت فعالیت میکردند حتی برخی از آنها جانشان را در این راه دادند، اما نتیجه این فعالیتها این شد که خوشبختانه در حال حاضر هم آمار ابتلا و تلفات این بیماری در کشور کاهش یافته است. به طوری که در برخی بخشهای کشور وضعیت در حال عادی شدن است.
شهردار تهران به ضدعفونی معابر و ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: مطالعات مراکز پزشکی نشان میدهد که ۵۰ درصد ابتلا در کلانشهرها در حوزههای قلمرو عمومی و ناوگان حمل و نقل عمومی است و به همین دلیل اتوبوسها و متروها در تهران حداقل دو بار در روز ضدعفونی میشدند.
حناچی در پایان سخنان خود از شهردار وین دعوت کرد که از تهران بازدید کند.
مایکل لودویک، شهردار وین نیز در این گفتگوی تصویری و از راه دور در ابتدا با تبریک ماه مبارک رمضان به شهردار تهران و مردم ایران با تاکید بر رابطه صمیمانهتر شهرداران کلانشهرها در دنیا بدون در نظر گرفتن مواضع سیاسی گفت: به نظر من شهرداران کلانشهرها بدون در نظر گرفتن مسائل سیاسی باید باهم ارتباط نزدیک و دوستانه تری داشته باشند چرا که این روابط به نفع شهروندان است.
شهردار وین با تمجید از فعالیتهای ایران در مبارزه با کرونا گفت: تبریک میگویم که با اقدامات زیاد و متعدد تعداد مبتلایان و جان باختگان کاهش یافته است. کلانشهرها که موتور محرک اقتصادی کشورها هستند و شهرداران این شهرها بالاجبار با ازدحام جمعیت مواجه میشوند و چارهای ندارند که فاصلهای گذاری را با دشواری پیش ببرند.
او با بیان این که آمار مبتلایان و تلفات کرونا در تهران و وین شبیه هم است ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات وین کاری شبیه تهران بود و این که افرادی که مبتلا و یا مشکوک بودند را مستقیم به بیمارستان نبردیم و در منازل به درمان اینها رسیدگی کردیم و تنها بیماران بسیار سخت و با شرایط بحرانی را به بیمارستان بردیم. در عین حال سعی کردیم تردد و ورود به بیمارستان را سخت کنیم تا همکاران بیمارستانی و سایر بیماران مبتلا نشوند.
شهردار وین ادامه داد: سعی کرده ایم از تجربه ایتالیا استفاده کنیم و در نخستین گام از خانه سالمندان مراقبت کردیم. اقداماتی نظیر بستن مغازهها و رستورانها باعث ایجاد مشکل دیگری شد و این که اقتصاد ما ضربه خورد و آمار افراد بیکار به شکل زیادی افزایش یافت. در حالی که به شکل مالی از شرکتها و بنگاههای اقتصادی حمایت میکنیم در عین حال تلاش میکنیم گام به گام شرایط را به حالت عادی بر گردانیم و فضای اقتصادی کشور را جذاب کنیم.
او در پایان از دعوت شهردار تهران از او برای سفر به تهران استقبال کرد و گفت که در اولین فرصت به تهران سفر خواهد کرد.
شهردار تهران پیش از این گفتگوهای تصویری مجازی با شهرداران شهرهای لندن، رم، استانبول، آنکارا، سئول و مسقط داشته و دیپلماسی شهری شهردار تهران با استقبال و واکنش مثبت دستگاه دیپلماسی و مسئولان کشورمان روبرو شده است.
شهردار وین با تمجید از فعالیتهای ایران در مبارزه با کرونا گفت: تبریک میگویم که با اقدامات زیاد و متعدد تعداد مبتلایان و جان باختگان کاهش یافته است.
او در پایان از دعوت شهردار تهران از او برای سفر به تهران استقبال کرد و گفت که در اولین فرصت به تهران سفر خواهد کرد.
شهردار تهران پیش از این گفتگوهای تصویری مجازی با شهرداران شهرهای لندن، رم، استانبول، آنکارا، سئول و مسقط داشته و دیپلماسی شهری شهردار تهران با استقبال و واکنش مثبت دستگاه دیپلماسی و مسئولان کشورمان روبرو شده است.