گسترش کرونا در روسیه و تنگنای مالی مهاجران
- این مهاجران کار که در قرنطینه و طرح فاصله گذاری اجتماعی هستند به گفته کارشناسان مهاجرت، هیچ شغل رسمی در روسیه ندارند و به دلیل قرنطینه کارهای موقت و خدماتی خود را هم از دست دادهاند و هم اکنون برای تامین غذا با مشکل جدی مواجهاند.
به گفته مقامات روسیه، هر سال از کشورهای آسیای میانه بیش از دو میلیون نفر با هدف کار و زندگی به آن کشور مهاجرت می کنند.
«واروارا تریتیاک» مشاور مهاجرت در حمایتهای مدنی روسیه اواخر هفته گذشته به رسانههای محلی گفته بود: «اخراج چنین کارگرانی بسیار آسان است. این گروه از نظر قانونی حمایت نمیشود. اثبات اینکه از کار اخراج شدهاند، فقط در دادگاه امکان پذیر است، اما اکنون دادگاهها هم کار نمیکنند.»
پیش از قرنطینه، مهاجران غالبا از مشاوره حقوقی سازمان حمایتهای مدنی استفاده میکردند اما اکنون بسیاری از کمبود بودجه و غذا شکایت و درخواست کمک میکنند.
مهاجران در مراجعه به سازمان توسعه مهاجرت روسیه هم با همین با درخواست روبرو هستند. به گفته آرتم اورلوف، معاون رئیس این سازمان، طی یک ماه گذشته، ۱۵ هزار مهاجر از مسکو و مناطق اطراف آن درخواست کمک، به ویژه غذا را دادهاند.
ایلوم، یک مهاجر ازبک که به همراه دو فرزندش در روسیه زندگی میکند، میگوید تنها ۷۰۰ روبل (حدود ۲۳۱هزار تومان) دیگر برای تامین معاش خود و فرزندانش دارد. با این پول یک ماه دیگر با پسرانم زندگی خواهیم کرد.»
این مهاجر به همراه فرزندان خود در یک آپارتمان دو خوابه زندگی میکند. ۱۰ نفر دیگر نیز با آنها در خانه زندگی میکنند. معمولاً اجاره سه تخت ۱۰ هزار روبل است، اما ایلوم و دو پسرش در یک تخت خواب میخوابند و کمتر میپردازند. او میگوید دو ماه گذشته جایی برای خوابیدن پیدا نکرده و پول کافی برای غذا ندارد.
«ایزان» مهاجر قرقیزی در همین وضعیت قرار دارد. ذولفیا، یک مهاجر تاجیک، در کنار فرزندان خردسال نیز در شرایط سختی قرار دارد.
یک زن مهاجر تاجیک میگوید که نگران است و نمیداند این اوضاع تا کی ادامه خواهد یافت او گفت: «ما نمیدانیم چه زمانی به سر کار خود بازمیگردیم. ما برای بچه هایمان به اجاره خانه و غذا نیاز داریم.»
براساس این گزارش بسیاری از مهاجران نیز پس از قرنطینه مجبور هستند در خیابانها و کوچهها زندگی کنند.
آرتم اورلوف، معاون سازمان توسعه مهاجرت روسیه میگوید که آنها در حال مذاکره با تعدادی مسوولان هتلهای کوچک برای اسکان مهاجران بیخانمان هستند. مردم بدون پول و پناهگاه ماندهاند. البته آنها عصبانی میشوند و ممکن است درگیری هایی را مرتکب شوند.»
وی معتقد است اگر قرنطینه در ماه می (خرداد) تمدید شود، جرم و جنابت مهاجران بیشتر میشود. در ۷ آوریل، چندین مهاجر در مرکز مسکو به دلیل تلاش برای سرقت از یک فروشگاه بازداشت شدند. سپس مورد دیگری از سرقت در نزدیکی مترو «دینامو» گزارش شده است. چهار تبعه ازبکی در تلاش برای سرقت، به دو مرد مقابل ساختمان حمله کردند.
سابقهای که وضعیت را بغرنج کرده است
در ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت)، رسانهها گزارش دادند که مهاجران به خانهای در شهر دسنوفسکی حمله کردهاند. با این حال، به گفته واروارا تریتیاک رئیس سازمان حمایت های مدنی، هنوز گزارشی از افزایش جرم در بین مهاجران مشاهده نشده است.
وی میگوید: «در مواقع بحران، مردم بسیار عصبانی میشوند. نه تنها کارگران مهاجر بلکه روسها نیز در این وضعیت شغل خود را از دست میدهند. اما مردم معمولاً عصبانیت خود را بر روی افراد آسیب پذیر اجتماعی خالی میکنند».
به گفته تریتیاک، پیش بینیهای مربوط به افزایش جرم مهاجران با نگرش ضعیف مردم بومی مرتبط است.
تریتیاک میگوید روسها هنوز مهاجران را مردمی با سطح طبقه پایین می دانند. طبق اعلام دادستانی کل روسیه، میزان جرم در بین مهاجران همیشه پایین بوده است.
مرکز مقابله با شیوع کرونا در روسیه اعلام کرد: در ۲۴ ساعته گذشته ۱۰ هزار و ۶۳۳ نفر دیگر به کرونا مبتلا شده اند که بیشترین میزان ابتلا در یک شبانه روز در کشور به حساب میآید.
براساس آمار منتشر شده، درحال حاضر۱۳۴ هزار و ۶۸۷ نفر در پهناورترین کشور جهان به کرونا مبتلا شدهاند ضمن اینکه تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸ نفر جان خود در این کشور به دلیل کرونا از دست دادهاند تا تعداد کل مبتلایان به یک هزار و ۲۸۰ نفر برسد.
/انتهای پیام/
ایرنا