فردی که به بهانه سفر زیارتی کلاهبرداری می‌کرد، به صورت ویدئوکنفرانس محاکمه شد

14:25 - 10 ارديبهشت 1399
کد خبر: ۶۱۶۷۳۲
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به برگزاری نخستین جلسه دادگاه ویدئوکنفرانس بین استانی در این استان، گفت: در این دادگاه متهم در استان آذربایجان غربی (شهر ارومیه) بود و شاکی در کرمان حضور داشت.

نخستین جلسه دادگاه ویدئوکنفرانس بین استانی در کرمان برگزار شدیدالله موحد در گفت‌وگو با میزان درباره برگزاری نخستین جلسه دادگاه ویدئوکنفرانس بین استانی در استان کرمان، اظهار کرد: در این دادگاه متهم در استان آذربایجان غربی (شهر ارومیه) بوده و شاکی در کرمان حضور داشته است.

رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: جرم مطروحه در این پرونده مربوط به کلاهبرداری اینترنتی بوده و به دلیل محدودیت‌های ناشی از بیماری کووید ۱۹، برگزاری دادگاه آنلاین در دستور کار قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: محاکمه مربوط به فردی بود که ضمن تماس تلفنی با افراد به بهانه برنده شدن یک سفر زیارتی آن‌ها را به پای دستگاه عابر بانک کشانده و با استفاده از شگرد‌های مجرمانه به صورت اینترنتی از حساب طعمه‌های خود مبالغی را برداشت می‌کرد.

رییس کل دادگستری استان کرمان اظهارداشت: پس از شکایت شاکی با ارسال نیابت قضایی به استان آذربایجان غربی، متهم تحت پیگرد قرار گرفت و پس از دستگیری، جلسه محاکمه وی به صورت آنلاین برگزار شد.

موحد با اشاره به مزایای برگزاری دادگاه‌های آنلاین از جمله کاهش زمان و هزینه، اظهارداشت: یکی از فرصت‌های نهفته در موقعیت کنونی و اپیدمی بیماری کرونا، توجه بیشتر به استفاده از تکنولوژی‌های نوین و حذف هزینه‌های غیرضروری است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ادامه داد: استان کرمان به عنوان یکی از استان‌های پیشتاز در استفاده از سیستم‌های نوین ارتباطی، در اقدامی ابتکاری موفق به برگزاری جلسات ملاقات مردمی رییس کل دادگستری شده و با این اقدام از سفر‌های غیرضرور از شهرستان‌ها به مرکز استان و ازدحام در مراجع قضایی جلوگیری شده است.

موحد یادآور شد: در سال‌های اخیر با پدیده‌ای به نام کلاهبرداری رایانه‌ای یا همان کلاهبرداری سایبری مواجه هستیم که در جریان این جرم، بزهکار با ایجاد اختلال در سامانه‌های رایانه‌ای اشخاص و کشف رمز عبور و نام کاربری آنها، فریب شهروندان نسبت به اموری مانند شرکت در قرعه‌کشی، ثبت نام کارت سوخت، دریافت یارانه و ... با طراحی صفحات جعلی یا همان فیشینگ اقدام به سرقت اطلاعات حساب کاربران می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: افراد سودجو و کلاهبردار با ساخت و راه اندازی فروشگاه‌ها و درگاه‌های جعلی، با سرقت اطلاعات مالی و حساب کاربران از آنان کلاهبرداری می‌کنند که می‌طلبد کاربران برای گرفتار نشدن در دام افراد کلاهبردار همواره نکات مربوط به خرید‌های اینترنتی، درگاه‌های جعلی، پرداخت‌های آنلاین را مدنظر قرار داده و بدانند که شکارچیان آنلاین به دنبال کاربرانی هستند که از سطح علم و دانش سایبری پایین‌تری برخوردار می‌باشند.

رییس کل دادگستری استان کرمان، اقدام بانک‌ها در راستای ارائه رمز‌های موقت و پویا را در راستای کاهش اینگونه از جرائم موثر دانست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *