«گردان نهم» نگاهی به کارنامه عملیاتی گردان حبیب ابن مظاهر
- طبق اعلام روابط عمومی انتشارات ۲۷ بعثت، کتاب «گردان نهم» گزارش عملکرد و کارنامه کاری گردان حبیب ابن مظاهر شامل ۱۲ فصل است، گلعلی بابایی در این فصول به چگونگی شکلگیری گردان حبیببن مظاهر پرداخته است.
سخنان شهید همت از فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله آغازگر کتاب است، در این سخنان میخوانیم: امروز شما با کولهباری از خاطرات و درسهای عبرت به شهرها و خانههایتان بازمیگردید. این مسئولیت بزرگ بر دوش شماست تا آنچه را که شاهد بودید، برای مردمی که در پشت جبهه تشنه دانستن این حقایق هستند، بازگو کنید. برای نسلهای آینده به یادگار بگذارید.
«جنگ تحمیلی تاوان انقلاب» نخستین فصل کتاب است، پس از آن ماجرای شکلگیری گردان حبیب در فصلهایی با عناوین «توقف دشمن»، «گردان نهم»، «گمشده در عملیات»، «به فرماندهی حاج علی»، «از گرمدشت تا کوتسوار» و «دوئل در خین» ادامه مییابد.
بخشی از کتاب:
بچههای گردان حبیب، مقداد و میثم به دلیل آتش سنگین دشمن روی مواضع ما (جاده اهواز-خرمشهر) مثل برگ خزان روی زمین میافتادند. آتش بازی دشمن به قدری زیاد بود که شیرازهی گردان حبیب از هم پاشید. برای سروسامان دادن به این وضعیت، برادر وزوایی؛ فرمانده محور، برادر ورامینی؛ جانشین گردان مقداد و برادر موحّد؛ فرمانده گردان حبیب، تلاش میکردند تا ضمن توجیه نحوهاستقرار نیروها، آنها را برای مقابله با پاتکهای سنگین دشمن آماده کنند. مشکل کار اینجا بود که به دلیل عدم الحاق بین تیپ ۲۷ و تیپهای همجوار، عراقیها کاملا روی خط ما اشراف داشتند و همین امر باعث تسلّط آنهاروی موضع ما شده بود و نیروهای دشمن، در هر دو سر خاکریز، مثل باران بهاری تیر و ترکش روی نیروهای دشمن سر بچههای این سه گردان سرازیر میکردند. چارهای جز مقاومت نداشتیم. هر چه آفتاب بیشتر بالا میآمد، جنگیدن هم سختتر میشد. بیشتر از همه مسمومیت غذایی، بچهها را اذیت میکرد. اسهال، بیحالی و بیآبی دیگر رمقی برای ما باقی نگذاشته بود. امّا اینجا سرپلی بود که باید حفظ میشد.
کتاب حاضر با ۷۵۲ صفحه در سال ۱۳۹۲ توسط نشر ۲۷ بعثت منتشر گردید و هم اکنون به چاپ دوم رسیده است.