لزوم پرداخت به موضوع «خلیج فارس» در تمامی عرصههای فرهنگی و هنری
عباس سجادی در گفتوگو با ، پیرامون نامگذاری روز ملی «خلیج فارس» گفت: براساس مناقشاتی که همواره در طول تاریخ بر سر تمامیت ارضی کشورها وجود داشته همچنین بعد از پیمان شکنی چندین باره کشورهای منطقه پیرامون نام این خلیج پهناور، امروز به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است تا همواره و همیشه نام خلیج فارس در حافظه تاریخی ایران و جهان به ثبت برسد.
وی در همین راستا ادامه داد: نامگذاری روز «خلیج فارس» اتفاق بسیار خوبی است که می تواند در مورد سایر اماکن ما همچون قله دماوند هم رخ دهد.
این نویسنده کتاب درباره پرداختن به موضوع خلیج فارس در عرصه ادبیات اذعان کرد: تب سرایش و نگارش در زمینه وطن دوستی و مخصوصا خلیج فارس همواره وجود داشته و دارد، البته این موضوع از درجه اهمیتی بالایی برخوردار بوده و پرداختن به آن میتواند همچنان با قدرت بیشتری هم ادامه پیدا کند. از نظر من ما باید این اتفاق را همیشگی کنیم، نوشتن درباره خلیج فارس به یک روز یا هفته ختم نشده و ما همیشه در مورد داشته های ملی خود بنویسیم.
این نویسنده عرصه ادبیات در همین راستا ادامه داد: ما موظف هستیم که قدر داشته هایمان را بدانیم. طی سالهای دفاع مقدس کشور عزیزمان جوانان بسیاری را برای حفظ تمامیت ارضی از دست داد، خون شهیدان بزرگی در راه وجب به وجب خاک کشور ریخته شد، ما بزرگان بسیاری را از دست دادیم تا بتوانیم استقلال خودمان را حفظ کنیم، به همین جهت باید ارزش آنچه داریم را بیش از پیش بدانیم.
سجادی خلیج فارس را نمادی ملی خواند و اذعان کرد: گاها ما چیزی را داریم و ارزش آن را نمیدانیم اما وقتی شخص و اشخاصی میخواهند آن را به نام خود بزنند متوجه میشویم که چه اتفاق ارزشمندی را در اختیار داریم و باید بیشتر قدرش را بدانیم، خلیج فارس به عنوان خلیجی که در طول تاریخ و مستندات با نام فارس نامگذاری شده نمیتواند با تصمیم گیری و سخنرانی سردمداران کشورهای مقرض تغییر هویت و نام پیدا کند.
این شاعر معاصر در همین راستا افزود: بعضی از خود شیفتگان کشورهای همسایه فکر میکنند که پول میتواند برایشان تاریخ هم بسازد، طبیعتا اینگونه نیست و تاریخ بهترین گواه برای سند واقعیت دیرینه خلیج فارس است.
سجادی پرداختن به موضوع خلیج فارس در تمامی عرصه های هنری را لازم دانست و خاطرنشان کرد: از نظر من مستقیم گویی در این زمینه ما را به شعارزدگی نزدیک می کند، ما نباید در این قضایا گل درشت عمل کنیم، زیرا اگر کمی اغراق کنیم از ابعاد هنرمندانه به شعارزدگی نزدیک می شویم، ما باید به درستی به موضوعات ملی و تاریخی همچون خلیج فارس نگاه کرده و با نگاه بسیار ظریف و هنرمندانه آنها را بررسی کنیم.