راه‌اندازی اتاق مشترک بازرگانی تهران و ورشو در آینده نزدیک

16:10 - 02 مرداد 1394
کد خبر: ۶۱۶۴۹
دسته بندی: سیاست
خبرگزاری میزان: مهمانپرست از راه‌اندازی اتاق مشترک بازرگانی ایران و لهستان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: لهستان می‌تواند جزء شرکای اصلی ایران در آینده باشد و اولین گام در این موضوع افزایش حجم روابط تا سقف یک میلیارد یورو است.
به گزارش گروه سیاسی ، رامین مهمانپرست سفیر ایران در ورشو در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان با اشاره به توافق وین و تائید قدرت‌های جهانی در خصوص صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان و لغو تحریم‌های ناعادلانه در آینده نزدیک، اظهارکرد: فرصت پیش آمده برای شرکت‌های لهستانی فرصتی بسیار مناسب است که در صورت استفاده بهینه از آن تحول در روابط اقتصادی دو کشور را بدنبال دارد.

سفیر کشورمان در لهستان زمینه‌های همکاری با ایران را بسیار گسترده دانست و به نمونه‌های از آن همچون همکاری در زمینه پروژه‌های نفت و گاز، معادن، ماشین آلات و فرآورده‌های کشاورزی و دامپروری، محصولات کشاورزی، صنایع پتروشیمی، صنایع خودروسازی و تولید قطعات یدکی، واگن و لکوموتیوسازی و تجهیرات پزشکی و دارو اشاره کرد.

مهمانپرست با تاکید بر بازار 80 میلیونی، ایران را باثبات‌ترین و امن‌ترین کشور منطقه نامید و این شرایط را از مهم‌ترین عوامل ورود شرکت‌های بزرگ خارجی به ایران برشمرد.

به گفته وی، لهستان می‌تواند جزء شرکای اصلی ایران در آینده باشد و اولین گام می‌تواند افزایش حجم روابط تا سقف یک میلیارد یورو باشد.

مهانپرست، سفر معاون نخست وزیر لهستان به ایران و امضای توافقنامه همکاری‌های جامع اقتصادی میان دو کشور، همکاری‌های بانکی، راه اندازی خط مستقیم هوایی و همچنین برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی را در توسعه روابط اقتصادی دو کشور بسیار مهم دانست.

وی تصریح کرد: سفارت کشورمان در لهستان آماده است تا جهت برگزاری سمینارهای اقتصادی با حضور کارشناسان ارشد اقتصادی دو کشور با دولت لهستان همکاری نماید.

سفیر کشورمان در لهستان همچنین از راه‌اندازی اتاق مشترک بازرگانی ایران و لهستان در آینده نزدیک خبر داد و آن را در برقراری ارتباط مستقیم بین تجار دو کشور گامی اساسی برشمرد.

پیخوچنسکی معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان که امور صنعت، معدن، تجارت، نیروگاه و انرژی را برعهده دارد؛ نیز در اظهاراتی توافق وین را یک توافق خوب برای جهان و کل منطقه دانست و از آن بعنوان یک قدم مثبت برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایران و لهستان نام برد.

وی یادآورشد: در همین راستا قصد داریم تا با یک هیات مهم اقتصادی که متشکل از تجار و صاحبان شرکت های معتبر خصوصی و همچنین گروه بزرگی از خبرنگاران رسانه های مختلف است در نخستین روزهای پاییز امسال به ایران سفر کرده تا از جذابیت های سرمایه گذاری در ایران از نزدیک دیدن کنیم.

وی شرکت در نمایشگاه های مهم بین‌المللی در ایران از جمله صنایع مخابرات، محصولات کشاورزی و تاسیسات آب و فاضلاب را برای شرکت های لهستانی مهم دانست و خواستار حضور فعال شرکت‌های لهستانی در بازار ایران شد.

در ادامه خبرگزاری دولتی لهستان در سوالی خواستار توضیح در خصوص چگونگی حمل و نقل کالاهای لهستانی به ایران و بالعکس از ایران به لهستان، با توجه به بحران ایجاد شده در شرق اوکراین شد؟

پیخوچنسکی در پاسخ، حمل ونقل دریایی و همچنین حمل و نقل ریلی در راستای پروژه جاده ابریشم را بسیار مناسب دانست و استفاده از مسیرهای جایگزین همچون گرجستان و ارمنستان و همچنین استفاده از مسیر ترکیه را ممکن دانست.

مهمانپرست نیز با اشاره به قرار گرفتن ایران در مهمترین بخش کریدور شرق به غرب و نیز کریدور شمال به جنوب، استفاده از مسیرهای ریلی را بعنوان یک مزیت برشمرد.

وی اتصال خط آهن ایران از طریق ترکمستان و قزاقستان به چین از یک طرف و اتصال آن به ترکیه و نیز آذربایجان در آینده را در جابجایی کالا میان دو کشور مهم دانست.

خبرنگاری از وزیر اقتصاد لهستان در خصوص حمایت دولت از شرکت هایی که در آینده با ایران همکاری خواهند کرد سوال کرد که وزیر درجواب تصریح کرد: همکاری لهستان با ایران تاکنون به این حد جدی نبوده است. لهستان بازار 11 کشور را به عنوان بازار هدف نشانه گرفته است. یکی دو سال است پیشرفت های خوبی برای همکاری با ایران حاصل شده است.

وی افزود: دنبال آن هستیم که همچون آلمان حجم روابط مان را با ایران افزایش دهیم البته ظرفیت های ما همچون آلمان نیست ولیکن کیفیت تولیدات و خدمات لهستان می تواند برای ایران جذاب باشد مضاف بر اینکه به لحاظ قیمت رقابتی تر است.

وی عنوان کرد: به لحاظ کیفیت تکنولوژی لهستان با برخی از کشورهای یزرگ اروپایی برابری می کند.

خبرنگاری از رادیو دولتی لهستان در خصوص همکاری های نفتی با ایران از وزیر سوال کرد که وی در جواب اظهار داشت: تحولات اخیر موجب شده تا لهستان بدنبال همکاری های نفتی با ایران باشد. ما در لهستان در زمینه اکتشاف و استخراج نفت و گاز ماشین آلات خوبی داریم و در این زمینه دارای تکنولوژی پیشرفته ای هستیم که می تواند برای ایران مفید باشد. ما می توانیم این ماشین الات را در اختیار ایران قراردهیم.

وی خاطرنشان کرد: ظرف 10 الی 15 سال آینده کشور ایران یکی از مهمترین تولیدکنندگان نفت و گاز در جهان خواهند بود. با برداشته شدن تحریم ها بازار نفت ثبات بیشتری پیدا خواهد کرد و زمینه همکاری با طرف های ایرانی بیشتر خواهد شد.

خبرنگاری سوال کرد که آیا همکاری با ایران موجب خواهد شد تا لهستان سرمایه گذاری خود را با برخی شرکای مهم کاهش داده و به سمت ایران روانه سازد؟

پیخوچنسکی در جواب اظهار داشت: شرایطی ایجاد شده که نمی توان به سادگی از بازار بزرگی همچون ایران در منطقه چشم پوشی کرد.

وی گفت: در حال حاضر بازار ایران نه تنها برای لهستان بلکه برای بسیاری از کشورها جذابیت پیدا کرده است. همکاری با ایران در حال حاضر منفعت بیشتری برای لهستان بهمراه خواهد داشت. بازرگانان و تجار لهستانی باید از این فرصت نهایت استفاده را برده و در یک رقابت سالم با دیگر شرکای اروپایی برای بدست آوردن بازار ایران تلاش نمایند.

سفیر کشورمان در لهستان نیز با اشاره به روابط خوب و تاریخی و سیاسی دو کشورطی 540 سال گذشته و عدم وجود نقطه تاریک در این روابط، از آن بعنوان فرصتی مناسب در راستای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور نام برد.

لازم به ذکر است، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان برنامه ای تحت عنوان « بسوی ایران» طراحی گرده و ضمن اعلام آمادگی جهت سفر به ایران به همراه هیات بزرگ اقتصادی، حضور در نمایشگاههای بین المللی دو کشور، نشست مشترک تجار ایرانی و لهستانی و نیز سمینار های اقتصادی با حضور متخصصان و کارشناسان ارشد اقتصادی دو کشور را طراحی کرده است.

انتهای پیام./


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *