انتقاد خطیب جمعه تهران از بی تدبیری مسئولان در جلوگیری از بروز تلفات سیل در کشور/مسئولان به نواقصی که احیاناً در جمع بندی مذاکرات وین وجود دارد توجه کنند
وی خاطرنشان کرد: انسانی که در توحید، ولایت و پاکیهای فطرت خود ریشه دارد در مسیر رشد قرار میگیرد، سر از عرش درمیآورد، درخت پر شاخهای شده و شاخههای مثمر او عالم گیر می شود و ثمره او به دیگر انسانها هم میرسد.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: نمونه این انسان توحیدی، امام خمینی بود که نه کسی توانست ریشه اش را متزلزل و نه انقلاب وی را متوقف کند که این حرکت با رشدی در حد عنایت خدا در مسیر رو به پیش است و تا انقلاب مهدی ادامه خواهد داشت.
وی در اولین نماز جمعه بعد از ماه مبارک رمضان، پیروز شدگان در سفر عرشی ماه رمضان را به تقوای الهی و یاد خدا، جلب رضای حق تعالی و پرهیز از اموری که بشر را به غضب الهی مبتلا میکند، توصیه کرد.
صدیقی روزه داری را از مصادیق تقوا برشمرد و یکی از آثار تقوا را در نیل به قدرت اراده و کنترل و مقاومت در برابر هواهای نفسانی معرفی کرد.
وی ربوبیت را محور سخنان خود در خطبه اول نماز جمعه قرار داد و گفت: کلمه رب 960 بار در قرآن کریم تکرار شده زیرا رب محتوایی دارد که اگر کسی به توفیق الهی، رفع حجاب از دلش بکند سر سفره حل تعالی همیشه شارژ است و چشمه محبتش همیشه پر فوران خواهد بود.
صدیقی ربوبیت پروردگار متعال را به چتر محبت عام خداوند بر همه مخلوقاتش توصیف کرد و اظهار داشت: خداوند منان همه موجودات را در مسیر کمال قرار داده است و در مساله ربوبیت و تربیت، سه چیز مهم است که در این میان، مربی نقش اصلی را دارد که مربی به جز ذات اقدس خداوند، تربیت شونده خودش را خودش نساخته است.
وی تصریح کرد: اگر مربی به بارگاه حق وصل شود، مجرای نور خدا قرار بگیرد، انسان مرده دلی را احیا کند و عبد گریزپایی را به موطنش برگرداند و با خدایش آشتی بدهد این فرد به توفیق الهی، کار پیغمبری میکند.
صدیقی عنوان کرد: هدایت باطنی متعلق به صاحب ولایت است که به اذن الله کاری بالاتر از کار مسیح می کند زیرا مسیح، جسم انسانها را زنده می کند در حالی که شان ولی این است که جان مرده را زنده میکند و انسان فرشی را عرشی می سازد.
وی تاکید کرد: البته باید دقت داشت که پیغمبر و امام، خالق بشر نیستند و ربوبیت خدا این است که خدای متعال، تربیت شونده خودش را خود آفریده و به ظرفیت های وی آگاه است و می داند برای احراز ظرفیت باید به چه اموری دسترسی پیدا کند و چه آسیب هایی بر سر راه اوست که باید برطرف کند.
صدیقی این چنین نتیجهگیری کرد که انسان باید اول رب را بشناسد، سپس خودش و قیمت و ارزشی که میتواند پیدا کند را بشناسد و نهایتا آفات و آسیبها را شناسایی کرده و با تربیت دینی، مظهر و آیینه خدا بشود.
وی افزود: اگر اهل تقوا بودید و دینی و پاک و خدا پسند زندگی کردید خدای متعال، بصیرت و فرقان و نوری از انوار خودش در دل شما متجلی می کند و شما در شعاع ظرفیت خودتان صاحب حکمت لقمانی خواهید شد.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه انسان می تواند در دامن بیکران رحیمیه خداوند آنچنان ظرفیتی پیدا کند که تمام عوالم در وجود او تجلی یابد، ادامه داد: امام زمان ما (عج) که ملجا و پناه همه است، روحی عالم گیر دارد او به دلیل اتصال با حق، شهود و انبساط وجود و بسط شخصیت پیدا م کند، حی و میت برای او نخواهد بود به طوری که ظل و سایه خدا می شود در همه جا حضور دارد و متخلق به اخلاق الهی میشود.
حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خطیب جمعه تهران امروز در خطبه دوم نماز با یادآوری سالروز احیای نماز جمعه به عنوان یکی از احکام پر برکت اسلام که پیش از انقلاب بر زمین مانده بود، گفت: خداوند در سوره جمعه مومنان را صدا میزند و به پایگاه ذکر خدا دعوت میکند.
وی از نماز جمعه به عنوان کانون آشتی با خدا و وصل شدن قطره به دنیای بی کران و نیز محل تجلی اتحاد و یگانگی یاد کرد و اظهار داشت: نماز جمعه مایه آرامش جامعه و کوه شدن و مقاوم شدن در برابر طوفانها است. از این رو ما باید قدردان امام راحل و آیتالله طالقانی اولین امام جمعه تهران باشیم.
صدیقی با تشکر از زحمات رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، توصیه به تقوا، وحدت و روشنگری را از جمله توصیههای رهبر معظم انقلاب به امامان جمعه خواند و با تاکید بر اهمیت این جایگاه در بخش دیگری از سخنان خود درباره توافق هستهای میان ایران و 1+5 گفت: ما ولایت مداریم و ولی امرمان نیز نائب امام زمان (عج) است.
وی تقدیر مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده هستهای را دارای تعبیر برشمرد و افزود: امیدواریم تیم مذاکره کننده هستهای قدر خود را بداند و منتقدان نیز آزاد باشند تا نقد منصفانه خود را مطرح کنند. چرا که ملت بصیر ولی نعمت ما هستند و ما چیزی جدای از مردم نداریم. بنابراین مذاکره کنندگان باید ابعاد کامل توافق و آسیبهای احتمالی آنرا برای مردم بازگو کنند.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر لزوم دقت شورای عالی امنیت ملی عهدهدار امانت بررسی متن توافق است، گفت: شورای عالی امنیت ملی نگرانیهای منصفانه صاحب نظران را چارهجویی کرده و مقاومتهای لازم را اعمال کند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در روز عید سعید فطر خاطرنشان کرد: این توافق عدهای را بر آن داشت که گذشته دشمن را فراموش کرده و چهره کریه او را بزک کنند. اما رهبر معظم انقلاب در خطبههای عید فطر فرمودند ما با آمریکا 180 درجه فاصله دیدگاه داریم.
صدیقی از ناسازگار بودن هویت دینی با بی دینی، ظلم با عدل، فریب با صداقت و ... سخن گفت و ادامه داد: ریشه تقابل میان ما و استکبار فطری، قرآنی و دینی است.
وی با اشاره به رجزهای آمریکا پس از توافق بیان داشت: غرب پس از توافق مدعی شده بود که ما ملت ایران را تسلیم کرده و از دستیابی به صلاح هستهای باز داشتیم در حالیکه ملت ما خدا را دارد و با در پیش گرفتن مسیر انبیاء منتظر ظهور منجی است؛ در این 36 سال در برابر آمریکا با قدرت ایستادگی کرده و استکبار خواب تسلیم ما را به گور خواهد برد.
امام جمعه موقت تهران با یادآوری تذکر رهبر معظم انقلاب به حفظ وحدت در منطقه و در داخل کشور گفت: ایشان تاکید کردند که توافق هسته ای موجب شکاف در متن مردم نشود.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب مکررا نقد سازنده را درباره مذاکرات و توافق هستهای روا دانستهاند تصریح کرد: یکی از لوازم زنده بودن انسان همین است که مشکلات را دیده و آنها را به نقد بکشد و مطالبه اخلاقی کند. البته نقدها باید منصفانه بوده و توهین و تهمت دور از شان اخلاقی ملت ماست.
صدیقی با توصیه به رسانهها جهت رعایت ملزومات نقد منصفانه گفت: البته در آن طرف هم باید از هیجان زدگی، شتاب زدگی و تحریک روحیهها با این عنوان که اکنون پس از توافق دیگر همه درها به روی ما باز شده است خودداری کرد. زیرا متانت حکم میکند با احتیاط حرکت کرده و عهدشکنی دشمن را رصد کنیم.
خطیب نمازجمعه ادامه داد: امید آن داریم که هم تیم مذاکره کننده قدر خودش را بداند و هم نسبت به نواقصی که احیاناً در این توافق هست توجه کنند.
حجت الاسلام صدیقی با بیان اینکه منتقدان جمع بندی مذاکرات وین باید آزاد باشند اظهار داشت: منتقدان باید دوستانه و منصفانه نقدهای خودشان را بازگو کنند. ملت بصیری داریم و از ما طلب دارند، ما چیزی جدا و مخفی از مردم نداریم، لذا هم بازگو کردن واقعیت این توافق و روشن کردن آنها و بررسی آسیبها و خطرات احتمالیاش، هم مال خود این آقایان و مسئولین دولتی است و هم امروز که شورای عالی امنیت ملی از جانب مجلس شورای اسلامی به صورت یک قانون عهده دار این امانت هستند، هم در متن دقت کنند و هم تا کار از کار نگذشته است، نگرانیهایی که بعضی از صاحبنظران منصف دارند را چاره جویی کرده و مقاومت لازم را در فرصت بعدی انشاءالله اعمال کنند.
وی در بخش دیگری از خطبههای نماز درباره حادثه سیل اخیر در کشور تلفات رخ داده را محصول بی توجهی برخی مسئولان برشمرد و خاطرنشان کرد: مگر سازمان هواشناسی کشور قدرت پیشبینی ندارد؟ مگر ستاد بحران ما نباید برای مقابله با حوادث آمادگی داشته باشد؟ مگر نباید علاج واقعه را پیش از وقوع آن انجام داد.
امام جمعه موقت تهران درباره تحولات منطقه نیز گفت: ما همیشه حامی دولتهای برآمده از آرای مردم هستیم اما آمریکا در سوریه،یمن و عراق به دنبال تجزیه است.
وی با اشاره به اینکه آمریکا همه این ظلمها،تقلبکاریها و سیاه کاریها را برای حمایت از اسرائیل انجام میدهد اظهار داشت: آمریکا مردم مسلمان را به جان هم انداخته و سلاحهای خود را به حکومتهای غیر مردمی که همواره آنها را زیر چتر خود میگیرد میفروشد تا مردم را به خاک و خون کشند.
انتهای پیام /