ناقلان خاموش؛ چالش این روزهای بحران اپیدمی کرونا
- شیوع ویروس کرونا از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد؛ از زمان آغاز شیوع این ویروس تاکنون گمانه زنیهای بسیاری درباره منشا، ساختار و چگونگی انتشار آن منتشر شده است.
اما مطالعات انجام شده بر روی ویروس «کووید ۱۹» نشان میدهد که این ویروس به اندازه انواع دیگر کرونا ویروسها مانند «سارس»، مرگبار نیست، اما یکی از تفاوتهای عمده آن شیوع گسترده و در برخی موارد انتقال از طریق افرادی که هیچگونه علائمی ندارند یا «انتقال خاموش» است.
این موضوع باعث شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان شده به گونهای که انتقال خاموش به چالشی در بحران پاندمی(همه گیری)، کرونا تبدیل شده است.
علاوه بر مطالعات انجام شده، آمار انتشار یافته از طریق افراد بدون علائم نیز این ویژگی ویروس کووید ۱۹ را آشکار ساخته است.
گزارشهای منتشر شده از نقاط مختلف جهان حاکی از آن است که بسیاری از موارد ابتلا از طریق انتقال خاموش صورت میگیرد؛ به عنوان مثال کره جنوبی گزارش داده که بسیاری از افراد مبتلا در این کشور نشانهای مبنی بر ابتلا به ویروس کرونا را نداشتهاند و عدم شناسایی این افراد موجب میشود که آنها به عنوان ناقلان خاموش، ویروس کرونا را انتشار دهند.
گزارشهایی از زندانهای آمریکا طی روزهای اخیر منتشر شده که نتایج شوک برانگیزی را نشان میدهد؛ در ۴ ایالت این کشور از حدود ۴ هزار زندانی تست کرونا گرفته شده و نتایج نشان میدهد که ۹۶ درصد از افراد مبتلا هیچگونه نشانهای نداشته اند.
در همین حال پایگاه «نیویورک تایمز» در گزارشی با اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا در شهر نیویورک آمریکا پرداخته و مینویسد «نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این شهر در اول ماه مارس گزارش شده، اما هزاران نفر پیش از آن به طور خاموش به کرونا مبتلا بوده اند و این ویروس را در سطح شهر گسترش داده اند.»
بر اساس این گزارش، انتقال خاموش کرونا که تماما شناسایی نشده، موجب شیوع گسترده کرونا در بوستن، سانفرانسیسکو، شیکاگو و سیاتل مدتها پیش از انجام تست کرونا در این شهرها شده است.
پایگاه «دی استریت» نیز گزارش میدهد که بر اساس مطالعات انجام شده نشان میدهد که تا حدود ۸۰ درصد از مبتلایان به کرونا ناقلان خاموشی بوده اند که هیچگونه نشانهای از ابتلا به ویروس کرونا را نداشته اند.
این مطالعه میگوید افراد جوانتر و کودکان از جمله ناقلان خاموش کووید ۱۹ هستند که هیچگونه نشانهای از ابتلا به این بیماری را ندارند.