نامهای از قم به پاپ
نامه اخیر مدیریت حوزه علمیه قم به پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک جهان حرکت ارزنده و سازندهای است که در راستای تقویت جایگاه ادیان الهی و تلاش برای کمکردن فاصلهها میان میلیاردها نفر از پیروان اسلام و مسیحیت انجام شده است.
خبرگزاری میزان -
- ریشه مشترک و هدف واحد در میان ادیان الهی، غیرقابل انکار است. تأکید مکرر بر توحید و پرهیز از شرک و ظلم از شاخصههایی است که تمان ادیان ابراهیمی به آن معتقد و برای اجرای آن متعهد و علاقهمند هستند و بر همین اساس، همکاری و همدلی میان آنها در موضوعات مختلف، نه تنها امری طبیعی و عادی است بلکه یکی از ضرورتهای دنیای کنونی به حساب میآید؛ چرا که جریان بسیار مرموز، کثیف و قدرتمندی -که هم سرمایه هنگفت دارد و هم رسانههای پرتعداد- درصدد زدودن اصل و اساس «دین» از روح و ذهن بشر در جهان امروز است تا با جایگزینی مکاتب موهن و سخیفی مثل «اومانیسم»، انسان را بهکلی از توجه محوری به خداوند متعال و آموزههای وحیانی منحرف کند و او را به سمت اصالتدادن به امیال مادی و هوسهای حیوانی سوق دهد.
نامه اخیر مدیریت حوزه علمیه قم آیت الله اعرافی به پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک جهان حرکت ارزنده و سازندهای است که در راستای تقویت جایگاه ادیان الهی و تلاش برای کمکردن فاصلهها میان میلیاردها نفر از پیروان اسلام و مسیحیت انجام شده است. وجود برخی تبلیغات سوء، برخی کجاندیشیها و کجسلیقگیهای ناشی از عدم درک موقعیت اصل دین در فضای فعلی جهان، جولان بدخواهان و بداندیشان در فضای ارتباطات اسلام و مسیحیت و نیز بعضی عوامل دیگر، سبب بروز تصویری مکدر و سرشار از سوءظن در میان برخی پیروان و بزرگانِ ادیان الهی شده است که این اختلاف، همان نقطه مطلوب و محبوبِ تفکرات شیطانی و دشمنان توحید در سراسر عالم است.
این در حالی است که اسلام عزیز همواره بر رفتار محترمانه و به رسمیت شناختن حقوق «اهل کتاب» و از جمله مسیحیان تأکید کرده است که هردر کلام مقام معظم رهبری نیز به وفور قابل مشاهده است: «اسلام علیه ادیان دیگر نیست... اسلام دین رأفت است، دین رحمت است؛ رحمةً للعالمین است. اسلام به مسیحیت میگوید: «تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم» (سورهی آلعمران، آیهی ۶۴). مشترکات را با آنها مورد ملاحظه قرار میدهد. اسلام علیه ملتهای دیگر نیست، علیه ادیان دیگر نیست؛ علیه زور است، علیه ظلم است، علیه استکبار است، علیه سیطرهجویی است. سیطرهجویان و ظالمان و مستکبران این حقیقت را بهعکس در دنیا وانمود میکنند. آنها از همهی امکانات هم استفاده میکنند؛ از هالیوود گرفته تا امکانات تبلیغاتی، تا اسلحه و نیروهای نظامی، برای اینکه عکسِ این را تبلیغ کنند و به دنیا نشان بدهند.»
نامه مدیر حوزه علمیه اگر چه به بهانه شیوع کرونا در دنیا و مشکلات به وجود آمده ارسال شد، اما این اقدام میتواند به تلطیف فضای بین ادیان و زمینهسازی برای تبادلات و همکاریهای گسترده منجر شود تا اولاً جبهه واحدی از پیروان پرتعداد این دو دین الهی علیه سیاهنمایی و تخریب علیه «دین» در سطح بینالملل تشکیل شود و نیز به اقدامی جهت مقابله با موج اسلامهراسی در دنیا تبدیل شود تا به خنثیکردن تبلیغات بسیار فراگیر علیه آخرین دین پروردگار بپردازد.
نگاهی به بازتاب گسترده این نامه نشان میدهد که افکار عمومی دنیا تا چه اندازه به روابط بین ادیان، حساسیت دارد و آن را مورد توجه قرار میدهد که همین موضوع نیز میتواند به فرصتی برای روشنگری در زمینههای گوناگون تبدیل شود.
*رضا رستمی
کارشناس مسائل حوزوی و سیاسی
کارشناس مسائل حوزوی و سیاسی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *