پورسعید: دنبال راهاندازی کلینیک پزشکی ورزشی در خانه کشتی هستیم
و به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی، مهرشاد پورسعید از ۲۲ مهر سال ۹۸ با حکم رئیس فدراسیون کشتی بعنوان رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فعالیت خود را آغاز کرد که صحبتهای وی را در ادامه میخوانید:
ابتدا شرح حالی از خود برای علاقمندان به کشتی ارائه دهید؟
مهرشاد پورسعید اصفهانی فارغ التحصیل رشته پزشکی در سال ۱۳۷۹ از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رشته تخصصی پزشکی ورزشی در سال ۱۳۸۷ از دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم و از سال ۱۳۸۱ در فدراسیون پزشکی ورزشی مشغول به کار شدم.
در این مدت که در فدراسیون کشتی حضور دارید، چه تفاوتی در حوزه آسیبدیدگیهای ورزشی بین کشتی و سایر رشتهها وجود دارد؟
بزرگترین تفاوت رشته کشتی با سایر رشتهها نیاز مبرم به تغذیه مناسب است، ضمن اینکه آسیبهای ACL (رباط صلیبی) در کشتی بیشتر از ورزشکاران رشتههای دیگر ورزشی دیده میشود.
چه تمهیداتی باید اندیشیده شود که آسیبدیدگیهای کشتیگیران کمتر شود؟
به نظر من تمرینات باید علمی و به روز باشد، کشتیگیران تغذیه مناسبی داشته باشند و در زمانی که کشتیگیر از نظر روحی و روانی تحت فشار است، از دادن تمرینات پرفشار پرهیز شود.
وضعیت روند درمانی مصدومیت حسن یزدانی و علیرضا کریمی دو قهرمان کشتی آزاد کشورمان به چه صورت است؟
حسن یزدانی پس از جراحی موفقیت آمیز پای خود دوران بازتوانی را نیز با موفقیت پشت سر گذاشته و هم اکنون تمرینات خود را شروع کرده است. علیرضا کریمی نیز روز یکشنبه گذشته عمل جراحی رباط صلیبی پای خود را انجام داد و مراحل بازتوانی وی در فدراسیون پزشکی ورزشی انجام میشود و بعد از شش ماه به تدریج میتواند به دنیای قهرمانی بازگردد.
در چند ماه گذشته سه قهرمان ملی کشتی کشورمان به گونههای مختلف درگیر مصدومیت و بیماری هستند، در مورد آنها چه اقداماتی انجام شده است؟
۵۰ درصد از هزینههای درمان محمدرضاآقانیا که در حال شیمی درمانی است از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی پرداخت شده است و حمید سوریان نیز کمک قابل توجهی را در این زمینه کردند. محسن قاسمی نیز با انتقال از بیمارستان لاله در بیمارستان طالقانی بستری شد و پس از اینکه عفونتی در بدن وی مشاهده نشد و امکان درمان نیز وجود نداشت، با نظر پزشکان از بیمارستان مرخص شد و هم اکنون توسط خانوادهاش نگهداری میشود. در مورد هزینههای درمان ایشان نیز آقای سوریان پیگیر بود و کمکهای خوبی را انجام داد.
میثم زارع نیز با پیگیریهای فدراسیون در بیمارستان رفیده بستری شد و جراحی مجدد نیز بر روی وی انجام گرفت و در ادامه نیز روند ورزش درمانی و بازتوانی او را در بیمارستان رفیده انجام شده است و در حال حاضر نیز پس از مرخص شدن از بیمارستان، فدراسیون کشتی با تقبل هزینه، هماهنگیهای لازم را انجام داده تا هفتهای چند جلسه کار درمانی را انجام دهد.
چه برنامههایی را در سال ۹۹ در دستور کار دارید؟
یکی از برنامههای مهم ما راهاندازی کلینیک پزشکی ورزشی در خانه کشتی و استفاده از تجهیزات و نیروهای متخصص است. برنامهی دیگر ما تشکیل پرونده پزشکی برای کلیه اردونشینان و قهرمانان تیمهای ملی و انجام معاینات دورهای از آنها است. همچنین در نظر داریم با همکاری فدراسیون پزشکی ورزشی در قالب راهاندازی پزشکی از راه دور (telemedicine) کشتیگیران را از راه دور پایش کنیم.
در مورد پیشگیری از دوپینگ چه برنامههایی را در دستور کار دارید؟
راهکار ما آموزش و آزمایش است. یعنی آموزش خواهیم داد و آزمایش هم خواهیم گرفت. در این مورد برنامه مدونی داریم و اتحادیه جهانی کشتی را نیز در جریان خواهیم گذاشت. در هر دوپینگی که با آزمایش در داخل کشور مشخص شود، فدراسیون کمترین هزینه و کشتیگیر بیشترین هزینه را خواهد داد و در بحث دوپینگ کشتیگیران در مسابقات برون مرزی نیز با توجه به اینکه ما بدون آزمایش و مطمئن شدن از صحت سلامتی کسی را اعزام نخواهیم کرد، اگر کشتی گیری در حین مسابقات مرتکب دوپینگ شود، تمام جرایم و عواقب این کار بر عهده او خواهد بود.
صحبت پایانی؟
از تمامی همکارانم که در این شرایط در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند تشکر میکنم و از مردم میخواهم با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی و فاصله اجتماعی برای از بین بردن شیوع این ویروس خطرناک همکاری لازم را داشته باشند.