۳ اردیبهشت؛ سالروز شهادت محمدولی قرنی
سپهبد قرنی پس از آزادی از زندان به فعالیتهای خود ادامه داد و در جریان ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ پس از دیدار با آیت الله میلانی مجددا دستگیر و به سه سال زندان محکوم شد.
خبرگزاری میزان -
- شهید محمدولی قرنی در سال ۱۲۹۲ شمسی متولد و از ابتدای کار در ارتش، فعالیت علیه رژیم طاغوت را آغاز کرد. در سال ۱۳۳۷ با عدهای از همکاران خود طرح یک کودتا را علیه رژیم ریخت که بنا به دلایلی کشف شد و به سه سال زندان محکوم شد.
سپهبد قرنی پس از آزادی از زندان به فعالیتهای خود ادامه داد و در جریان ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ پس از دیدار با آیت الله میلانی مجددا دستگیر و به سه سال زندان محکوم شد.
به دنبال پیروزی انقلاب، سپهبد قرنی به سمت اولین رییس ستاد مشترک ارتش منصوب شد. در شرایطی که عدهای از گروهکهای سیاسی به بهانه وضعیت گذشته ارتش شاهنشاهی خواستار انحلال ارتش بودند شهید قرنی تحت فرماندهی امام راحل انجام امور ارتش را بر عهده گرفت و در روز ۲۴ بهمن ۵۷ با حضور در دفتر ریاست ستاد ارتش خطاب به حاضران گفت: «ارتش شاهنشاهی که میگفتند از مجهزترین ارتشهای دنیاست و شاید هم از لحاظ وسایل و تجهیزات چنین بود، از آنجا که ایمان و اعتقاد نداشت، ظرف چند ساعت متلاشی شد. افراد ارتش اولا باید مومن باشند، ثانیا آرمان آنها حفظ استقلال میهن باشد نه حمایت از یک فرد».
شهید قرنی، فعالیت خود را برای تصفیه و بازسازی و توان مکتبی بخشیدن به ارتش آغاز کرد، اما با خشم گروههای چپی و منافقین مواجه شد و از جمله به تصرف پادگان سنندج اقدام کردند که با مقاومت شدید شهید قرنی مواجه شد.
پس از این جریان، تنشها و مخالفتهایی ایجاد شد و گروهکها با تبلیغات منفی سعی کردند که دولت موقت را وادار به برکناری رییس ستاد ارتش کنند.
سرانجام نخست وزیر دولت موقت در ۶ فروردین ۱۳۵۸، وی را از ریاست ستاد ارتش برکنار کرد. سپهید قرنی در روز سوم اردیبهشت ۱۳۵۸ در منزل خود توسط چند تروریست از گروهک ضاله فرقان به شهادت رسید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *