مهار ویروس چموش کرونا در گرو مدیریت موفق استانداران

8:00 - 04 ارديبهشت 1399
کد خبر: ۶۱۴۶۲۴
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
الگوی مدیریتی استان‌های «فارس» و «کهگیلویه و بویراحمد» برای مقابله موفق با شیوع ویروس چموش کرونا نشان داد با مدیریت قوی استانی می‌توان مانع فراگیری شیوع این بیماری شد چه آنکه این دو استان موفق، رضایت وزارت بهداشت را جلب کرده و سلامتی هم‌وطنان را تضمین کرده‌اند.
- ویروس کرونا معروف به «کووید ۱۹» از ۲۴ آذرماه ۹۸ در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، اما کمیسیون ملی بهداشت این کشور در روز ۹ دی ماه ۹۸ برابر با ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ شیوع این ویروس را رسماً اعلام کرد. این ویروس در حال حاضر ۲۱۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است و اروپا و آمریکا همچنان کانون شیوع ویروس نام گرفته اند.
 
آمار جهانی نشان می‌دهد که تا سوم اردیبهشت ماه بیش از دو میلیون و ۵۵۷ هزار و ۱۸۱ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و شمار افرادی که بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند به ۱۷۷ هزار و ۶۴۱ نفر رسیده است.
 
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت تاکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۵ هزارو ۹۹۶ نفر رسیده است که متاسفانه ۵ هزارو ۳۹۱ نفر از بیماران، جان باخته نفر از بیماران، جان باخته ۶۳ هزارو۱۱۳ نفر از بیماران تا سوم اردیبهشت ماه، بهبود یافته و ترخیص شده اند. 
 
 
حضور نیروهای نظامی در صحنه برای کنترل کرونا
 
اما ویروس منحوس کرونا از روز ۳۰ بهمن ۹۸ و ۲ روز مانده به انتخابات مجلس یازدهم، با ابتلای دو تن از هموطنان در استان قم به این بیماری شناسایی و اعلام شد که به محض تشخیص وجود این بیماری در کشور، مسئولان موضوع را به اطلاع مردم رسانده و تدابیر لازم را برای مقابله و مهار این ویروس اتخاذ کردند
 
در پی شیوع ویروس کرونا در کشور، ستاد ملی مبارزه با کرونا در روز ۴ اسفندماه به دستور رئیس جمهور و با مصوبه شورای عالی امنیت ملی، تشکیل شد که اولین جلسه رسمی آن نیز با حضور رئیس جمهور در روز ۶ اسفندماه برگزار شد.در این جلسه همه اقدامات لازم درباره مواجهه اصولی و بهداشتی با این بیماری مهلک از جمله تعطیلی مدارس، دانشگاهها، اصناف و مسائلی از این دست اعلام شد.  
 
فعالیت‌ها و اقدامات برای مقابله و مواجهه با این ویروس ادامه داشت تا اینکه رهبر معظم انقلاب در ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ به  رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، دستور تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی مقابله با کرونا را ابلاغ فرمودند و همین امر باعث شد تا نیرو‌های جان برکف و همیشه در صحنه ارتش، سپاه و بسیج در کنار سایر نیرو‌های اجرایی، مردمی، خیرین، کادر پزشکی و درمانی کشور به مقابله با ویروس کرونا در کشور بپیوندند و اقدامات ارزشمندی همچون زمان درگیری برخی استان‌های کشور با سیل و زلزله انجام دهند.
 
 
راههای کنترل و مهار کرونا در ایران
 
 
در طول ۶۴ روز گذشته، اقدامات مختلفی از سوی مسئولان به ویژه وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» برای مهار و مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته و رهبر معظم انقلاب نیز چندین نوبت از این اقدامات تشکر کردهاند.
با توجه به اینکه همیشه در بخش بهداشت و پزشکی، موثرترین اقدام، پیشگیری است، مقابله هدفمند با بیماری کرونا در کشور با روش‌های موثری همچون غربالگری و انجام تست‌های روزانه در طرح فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند در حال بروز رسانی و انجام است، اما در بین استان‌های مختلف کشور، نام دو استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد به عنوان دو استان موفق در مهار و پیشگیری شیوع کرونا، می‌درخشد.

چنانچه وزیر کشور روز ۱۴ فروردین در پیامی از تلاش مسئولان استان فارس در مقابله با کرونا تشکر کرد و نوشت: اجرای موفقیت آمیز طرح فاصله گذاری اجتماعی تا این لحظه، مرهون تلاش و مجاهدت شبانه روزی تمامی مسوولان به ویژه جناب‌عالی به عنوان رییس استانی ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌باشد که نتیجه و ثمره این مجاهدت فی سبیل الله تحقق شکوه حماسه همبستگی و اتحاد ملی در مبارزه با این بیماری منحوس عالمگیر است.
 
ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز ۳۰ اردیبهشت در جلسه‌ای که درستاد مقابله با کرونای استان فارس برگزار شده بود، گفت:خاضعانه از مدیریت کرونا در فارس تشکر می‌کنم، گزارشاتی که از این استان گرفتیم حاکی از این است که از بهمن ماه تا کنون اقدمات پیشگیرانه، قاطع‌تر و مصمم‌تر انجام شده است.
 
دوخت ماسک برای کنترل کرونا در ایران

وی خاطرنشان کرد: از ١٠ استان بازدید کردم، اما اولین استانی که با رویکرد مثبت صحبت کردم، فارس است؛ در استان فارس روزانه یک هزار و ٧٥٠ تست کرونا انجام می شود که دستاوردی بزرگ و قابل تحسین است که موجب شده با شناسایی بیماران و ایزولاسیون آنها، بستری بیماران به یک سوم نسبت به سایر استان‌ها برسد و با فوت کمترین افراد درگیری این بیماری مواجه شویم.

در همین راستا عنایت الله رحیمی استاندار فارس با اعلام اینکه روند ابتلاء به کرونا در  این استان نشان می‌دهد به وضعیت  پایدار و مناسبی رسیده‌ایم، به خبرنگار میزان گفت: غیر از کاهش تعداد مبتلایان، تعداد فوتی‌هانیز بسیار کم شده است.

وی بیان داشت: با شیوع کرونا در چین، از پنجم بهمن ماه یک بیمارستان مرکزی و نیز دو بیمارستان پشتیبان و ۹ مرکز ریفرال کنترل سرپایی بیماران در استان فارس تدارک دیدیم، همین امر منجر شد با شیوع کرونا در ایران  و به تبع آن در استان فارس، تجمع بیماران در یک مرکز درمانی نباشد و باعث انتقال ویرورس کرونا به تعداد بیشتری از افراد نشود.
 
پر هیز از اجتماعات بهترین راه مقابله با کروناست
 

رحیمی گفت: برای پیشگیری از شیوع گسترده کرونا ۳۶ مرکز در ۳۶ شهرستان راه اندازی کردیم تا افراد مراجعه و تست شوند تا آنجا که امروز به انجام تعداد یک هزار و ۷۵۰ تست در روز رسیده ‌ایم که رقم بسیار مناسبی است.

وی بیان داشت: امروز تا حدی در کنترل بیماری کرونا موفق شده‌ایم که از نزدیک به دو هزار تست روزانه، شاید ۱۰۰ نفر مبتلا داشته باشیم که درصد قابل قبولی است و بنا داریم تعداد تست‌های روزانه را افزایش دهیم و هدفمند سراغ کسانی برویم که مشکوک و بیمار هستند و نهایتا منجر به درمان و قرنطینه آن‌ها شویم.

استاندار فارس گفت: ۱۳ خط تولید مواد ضدعفونی و شوینده و همچنین خط‌های تولید الکل در استان را استان راه‌اندازی کردیم و تولید ماسک دستی، ماشینی و مکانیکی را نیز افزایش دادیم وهم اکنون صد تن مواد بهداشتی و شوینده  و ۲۰۰ هزار عدد، تولید ماسک روزانه داریم.

وی با بیان اینکه خطر رفع نشده است، گفت: همچنان توصیه به کاهش تماس ها، رعات پروتکل‌ها و جلوگیری از تجمعات از مردم را داریم. کنار معیشت باید سلامت هم در نظر گرفته شود و اگرمردم رعایت نکنند، ممکن است با افزایش تعداد بیماران مواجه شویم.

 

مراکز درمانی در حال مداوای بیماران کرونا

 

اما دیگر استان موفق در مهار بیماری کرونا به روایت آمار‌های مختلف، استان کهگیلویه و بویراحمد است؛ چنانچه عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور روز ۱۴ فروردین با صدور پیامی از حسین کلانتری استاندار کهگیلویه وبویراحمد در اجرای صحیح و موفقیت آمیز طرح فاصله گذاری اجتماعی و قطع زنجیره بیماری کرونا وهمچنین کسب رتبه نخست طرح غربالگری قدردانی کرد.

ایرج حریرچی نیز در روز ۲۹ فروردین ماه در نشست ستاد استانی مدیریت پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اقدامات بسیار مناسبی متناسب با اقدامات بین‌المللی در استان کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته و این افتخار بزرگی است که کهگیلویه و بویراحمد درصد بسیاری از جمعیت را غربالگری کرده است، ما فکر می‌کردیم در استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به شرایط جوی شیوع قابل توجهی را انتظار داشتیم.

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اینکه میزان شیوع در استان نسبت به متوسط کشوری تقریباً نصف موارد ابتلا را دارد که این قابل تقدیر است و باعث افتخار ما که از میان جمعیت قابل توجه در کشور انجام تست با جمعیت زیر یک میلیون استان می‌توان روزی ۳۰۰ نفر را غربالگری کرد این یک پیشرفت و افتخار بزرگ است، هدف اصلی مدیریت و کنترل بیماری است، ۸۰ درصد بیماران جوان‌ها هستند که در کوچه و خیابان می‌گردند و دیگران را هم مبتلا می‌کنند.

 

رعایت فاصله اجتماعی در حمل و نقل عمومی

حسین کلانتری درباره علت موفقیت استان کهگیلویه و بویراحمد در مهار بیماری کرونا به خبرنگار میزان، گفت: اولین استان پیشرو در غربالگری در بین سایر استان‌های کشور هستیم

وی ادامه داد: در مرحله اول  طرح فاصله گذاری اجتماعی ۹۹ درصد از همشهریان در استان کهگیلویه و بوراحمد غربالگری شدند و در غربالگری مرحله دوم نیز پیشرو هستیم. همچنین اولین استانی هستیم که بیماریابی گسترده و تست گیری وسیع و هدفمند را دنبال کرده ایم.

استاندار کهگیلویه و بوراحمد با بیان ایینکه موفق شدیم  بیش از دو برابر میانگین کشوری تست هدفمند کرونا از همشهریان بگیریم، تصریح کرد: در این استان اگر یک فرد مبتلا به کرونا به مراکز درمانی مراجعه می کرد، گروه‌های بهداشتی و درمانی از کل خانواده و افرادی که با این فرد در تماس بودند، تست می‌گرفتند تا مبتلایان احتمالی نیز مشخص و تحت درمان قرار گیرند.

 

شهرها بخاطر کرونا خلوت شده اند


کلانتری با اشاره به اینکه آمار تست گیری ما نسبت جمعیتی که داریم رقم قابل  توجهی است، توضیح داد: در اقدامات مقابله ای با ویروس کرونا روی پای خود ایستادیم و تنها با اتکا به ظرفیت های استان کار را جلو بردیم.


وی در ادامه با تاکید براینکه در ابتدا تمام تست های مان برای دریافت جواب به استان های همجوار فرستاده می شد، گفت: خوشبختانه خدود ۱۰ روز است که آزمایشگاه ویروس شناسی  در ایستان برپا کرده ایم که تا روزی ۲۰۰ تست در این مرکز مورد بررسی قرار می‌گیرد. استان کهگیلویه و بویراحمد در غربالگری، بیماریابی فعال و نمونه کیری وسیع و هدفمند پیشتاز بوده است.

استاندار کهگیلویه و بوراحمد افزود: همکاری مردم، حمایت دستگاه‌ها و تلاش کادر پزشکی در کنترل بیماری کرونا در این استان موثر افتاد اما هنوز راه درازی در پیش داریم و  باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود. هیچ چیزی عادی نشده است و تا ساخته شدن دارو و واکسن این بیماری، احتیاطات لازم را انجام داد. 

الگوی مدیریتی استان‌های «فارس» و «کهگیلویه‌ و بویراحمد» برای مقابله موفق با شیوع ویروس چموش کرونا نشان داد با مدیریت قوی استانی می‌توان مانع فراگیری شیوع این بیماری شد چه آنکه این دو استان موفق، رضایت وزارت بهداشت را جلب کرده‌ و سلامتی هم‌وطنان را تضمین کرده‌اند.


برچسب ها: کرونا فارس حریرچی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *