کارشناس هندی: توافق آمریکا و طالبان منجر به صلح در افغانستان نمیشود
به گزارش ، بلقیس داود پژوهشگر ارشد در دانشگاه «اُ پی گلوبال» بر این باور است که عدم پیشرفت در روند صلح افغانستان به این دلیل است که توافقنامه قطر منحصراً بین آمریکا و طالبان و دولت افغانستان در آن نقشی ندارد.
داود به «اسپوتنیک» گفت: دولت افغانستان اینجا هیچ نقشی ندارد، حتی مسئله آتشبس مانند کاهش خشونتها تنها شامل نیروهای ناتو میشود. بنابراین بسیار بعید است که این دیدارها منجر به صلح در افغانستان شود.
وی افزود که چنین توافقی صلح پایدار را برای افغانستان به ارمغان نخواهد آورد و تنها راه خروج از این وضعیت آغاز گفتوگوهای بینالافغانی با استراتژیهای مشخص است.
این کارشناس هندی که روند صلح دارای نواقص زیادی است زیرا واشنگتن تنها به منافع خودش اهمیت میدهد.
بلقیس داود همچنین تصریح کرد: «شرایط سیاسی و اجتماعی افغانستان در 20 سال گذشته بسیار تغییر کرده است بنابراین مطمئن نیستم که اگر طالبان آماده است تا این تغییرات را بپذیردو درخواستهایشان را تغییر دهد. اگر این کار را نکنند بعید است افغانها حکومتی را که طالبان خواستار آن است را بپذیرند».
«راگاو شرما» مدیر مرکز مطالعات افغانستان در دانشگاه اُ پی گلوبال نیز اظهار داشت که دولت افغانستان و طالبان همچنان مشکلات بنیادین درباره شرایط توافق صلح دارند.
وی افزود که «این اختلافات بعلاوه تغییر موازنه قدرت در میدان جنگ و بحران سیاسی در کابل دستیابی به پیشرفت محسوس برای کاهش خشونتها را بسیار دشوار میسازد».
شرما درباره آزادی زندانیان طالبان نیز گفت که این زندانیان بخش محدود گزینههای کابل برای کشاندن طالبان به میز مذاکره است و «نشانههای اندکی وجود دارد که نشان دهد کابل مایل است این اهرم را به طالبان دهد که در میدان پیشروی داشته است».
تسنیم