عراق در انتظار کابینه/ مشکلات دوگانه در فرا روی نخست وزیر جدید
کارشناس مسائل غرب آسیا با دوگانه شمردن مشکلات فرا روی نخست وزیر جدید عراق تاکید کرد با منتظر ماند و دید که الکاظمی چه شخصیتهایی را از چه گروههایی برای کار در کابینه انتخاب میکند و آیا این افراد رأی اعتماد بالا و قوی از پارلمان میگیرند.
سید هادی افقهی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به انتخاب نخست وزیر جدید عراق و چالشهای پیش روی او، بیان داشت: تمام فراکسیونهای هفتگانه شیعی بر روی تصدی پست نخست وزیری از سوی آقای مصطفی الکاظمی توافق کردهاند.
وی ادامه داد: آقای الکاظمی گزینه سومی بود که آقای برهم صالح برای پست نخست وزیری معرفی کرد و مورد پذیرش قرار گرفت. حال باید دید ایشان چه شخصیتهایی را از چه گروههایی برای کار در کابینه انتخاب میکند و آیا این افراد رای اعتماد بالا و قوی از پارلمان میگیرند و یا با یک رای اعتماد ضعبف به کار خود ادامه میدهند.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به چالشهای پیش روی آقای الکاظمی خاطرنشان کرد: چالشها دو گونه است، یکسری مربوط به داخل کشور عراق و دیگری مربوط به منطقه و جهان میشود. هم اکنون در داخل عراق، بحث کرونا مطرح است و در این کشور وضعیت فوق العاده مانند دیگر کشورهای جهان اعلام شده که شرایط خاصی را ایجاد کرده است.
وی افزود: مسئله دیگر خلا قانونی در عراق است و نخست وزیر قبلی، آقای عادل عبدالمهدی نمیتوانست تصمیم گیریهای جدی و کلانی را اتخاذ کند، از سوی دیگر بحث بودجه مطرح است و آقای الکاظمی بودجه مصوبی برای تصمیمگیری های آتی خود ندارد.
بیشتر بخوانید:
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: چالش دیگر آقای الکاظمی مربوط به وضعیت نیروهای آمریکایی در عراق است؛ آمریکا، عراق را ایالت پنجاهویکم خود میداند و بدون اجازه و در هرزمانی که دلش بخواهد، پایگاههای خود را در این کشور توسعه میدهد؛ این موضوع ناپسندی است چرا که آمریکاییها با این اقدامات خود، استقلال و امنیت عراق را به خطر انداخته و تمامیت ارضی این کشور را زیر سؤال بردهاند.
افقهی اضافه کرد: یکی دیگر از چالشهای نخست وزیر جدید عراق، شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس است که آمریکاییها با ترور این سرداران شهید، توافقنامه امنیتی در چارچوب استراتژیک خود با عراق را لغو کردند و حتی بعد از این اقدام، نقاطی از عراق را اشغال و عده نیروهای حشدالشعبی را شهید کردند.
وی با بیان اینکه آمریکا در حال بازتولید داعش در عراق است، تصریح کرد: عادل عبدالمهدی در زمان خود یک توافقنامه ۴۰۰ میلیارد دلاری برای توسعه عمرانی و اقتصادی با چین منعقد کرد چراکه آمریکاییها برای توسعه اقتصادی، عمرانی و زیر ساختی با عراق همکاری نمیکردند و مانع این امر میشدند.
کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار داشت: مسئله دیگر توطئهافکنیهای برخی کشورها در عراق است، نیروهای آنها به طرق مختلف در حال ایجاد آشوب، دوگانگی و تفکیک بافت اجتماعی شیعه، سنی و کرد در عراق هستند، لذا نخست وزیر جدید عراق باید تکلیف این نیروها را نیز مشخص کند.
افقهی با اشاره به اینکه عراق کشوری با ثروتهای خدادادی فراوانی در حوزه انرژی است که جایگاهی استراتژیک به این کشور در حوزه بین الملل بخشیده است، توضبح داد: الکاظمی بعد از آغاز به کار خود باید تکلیف کشوری مانند ترکیه را نیز در مناطق مرزی و اربیل مشخص کند زیرا ترکیه، اقدام به استقرار پایگاههای نظامی در این مناطق کرده است و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر حملاتی به حشد الشعبی داشته است که باید جاوی چنین اقداماتی بایستد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *