قدارهبندی مدرن آمریکا در بحبوحه کرونا/ از تهدید صندوق بینالمللی پول تا تطمیع لوکزامبورگ
گروه سیاسی ؛ در طول ۴۱ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد رژیم آمریکا از هیچ جنایت و خباثتی علیه مردم ایران دریغ نکرده است؛ از کمک تسلیحاتی و لجستیکی به صدام متجاوز در دوران دفاع مقدس تا هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایرانی و اعمال تحریمهای ظالمانه و یکجانبه که از آن با عنوان «تروریسم اقتصادی» یاد میشود.
«تروریسم پزشکی» آمریکا علیه مردم ایران
طی ماههای اخیر نیز که ویروس کرونا در ایران به مانند بسیاری از کشورهای دیگر دنیا شیوع پیدا کرده است، سردمداران رژیم آمریکا باز هم دست از خباثت و عداوت خود نسبت به مردم ایران برنداشتند و این بار «تروریسم پزشکی» را نیز به فهرست تحریمهای لجامگسیخته و غیرقانونی خود علیه مردم ایران افزودند.
پس از شیوع کرونا در ایران، بسیاری از کشورها، سازمانها و شخصیتهای بینالمللی، طی موضع گیریها و بیانیههایی خواستار رفع یا تقلیل تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران شدند، تا تهران با قدرت و منابع بیشتری به مبارزه با ویروس کرونا بپردازد.
در خود آمریکا نیز چندین شخصیت سیاسی و سناتور آمریکایی به اقدام دولت ترامپ در استمرار و تشدید تحریمهای یکجانبه علیه ایران در این بحبوحه شیوع کرونا تاختند.
سیاسیون آمریکایی هم به تروریسم اقتصادی واشنگتن معترض شدند!
«جو بایدن» که به احتمال بسیار بالا، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری پیشروی آمریکا خواهد بود، به ترامپ رقیب انتخاباتیاش به واسطه منع ارسال کمکهای بشردوستانه به ایران در بحبوحه شیوع کرونا انتقاد کرده است.
«برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت آمریکا نیز طی توئیتی تصریح کرده است: تحریمهای آمریکا مانع ورود دارو و کمکهای پزشکی به ایران شده است. «ایلهان عمر» نماینده ایالت مینهسوتا در کنگره آمریکا، حفظ تحریمهای ایران توسط واشنگتن را یک ظلم اَبَرشرورانه دانسته است.
«کریس مورفی» سناتور اهل ایالت کنتیکت نیز در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: تحریمهای آمریکا مانع از ارسال تجهیزات پزشکی و کمکهای بشردوستانه به ایران در پی شیوع ویروس کرونای شده است و اگر رشد و گسترش این پاندمی در ایران ادامه پیدا کند و منجر به جان باختن مردم بیگناه شود، این امر (جنایت) در نتیجه سیاست آمریکا خواهد بود.
«دیانا فینشتین» سناتور ایالت کالیفرنیا نیز از دولت آمریکا خواسته است در مسیر مبارزه ایران با ویروس کرونا سنگاندازی نکند. «الکساندریا اوکازیو کورتز» نماینده نیویورک در کنگره آمریکا نیز با حمایت چند نفر از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان آمریکا نامهای را خطاب به «مایک پمپئو» و «استیو منوچین» وزیران امور خارجه و خزانهداری آمریکا تهیه کرده که در نامه مزبور رفع تحریمها علیه ملت ایران در بحبوبه شیوع ویروس کرونا درخواست شده است.
«گروه بین المللی بحران» نیز که یک موسسه غیردولتی در آمریکاست، اعلام کرده، آمریکا با صدور فرمان بلوکه کردن داراییهای خارجی ایران، عملا توان تهران برای تامین تجیزات موردنیاز جهت مقابله با کرونا را هدف گرفته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا نیز در گزارشی به تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران پرداخته است و تصریح کرده تحریمهای واشنگتن مانع از ارسال کالاهای بشردوستانه به ایران، حتی در وضعیت دشوار کنونی شیوع کرونا شده است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل: آمریکا مانع صدور دارو به ایران میشود
اما علاوه بر شخصیتها و نهادها و سناتورهای آمریکایی، سایر کشورها و شخصیتها و نهادهای بینالمللی نیز به تروریسم اقتصادی و تروریسم پزشکی آمریکا علیه مردم ایران واکنش نشان دادهاند. «میشل باچله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در مصاحبه با یک روزنامه فرانسوی از وضعیت تحریمهای آمریکا علیه مردم ایران انتقاد کرده و گفته ظاهرا دارو و مواد غذایی مشمول تحریم نمیشوند؛ اما بانکها و شرکتهای بیمه به دلیل ترس از مجازاتهای احتمالی واشنگتن این استثناءها را نیز در مورد ایران بکار نمیبرند.
«دونالد ترامپ» رئیس رژیم آمریکا، «مایک پمپئو» و «استیو منوچین» وزرای خارجه و خزانهداری این رژیم و «برایان هوک» و «مورگان اورتگاس» مسئولان وزارت خارجه آمریکا طی دو ماه اخیر در موضعگیریهای جداگانهای صریحا اعلام کردهاند که حتی شیوع کرونا نیز عاملی برای تعلیق یا تقلیل تحریمها علیه ایران نخواهد بود.
مصداق بارز جنایت علیه بشریت!
البته این مقامات ریاکار و دروغگوی آمریکایی همزمان مدعی هستند که مشکلی برای انتقال دارو و تجهیزات پزشکی به ایران نیست؛ این کذبگویی آمریکاییها در حالی است که همانطور که در اظهارات و بیانیهها و گزارشهای محافل سیاسی و رسانهای جهانی درج شده است، تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران، بواسطه بلوکه کردن داراییهای خارجی ایران و امتناع شرکتهای بینالمللی از مراوده با تهران حتی در زمینه کالاهای پزشکی از ترس تحریمهای آمریکا، عملا توان ایران برای مبارزه با کرونا را هدف گرفته است؛ امری که مصداق بارز «تروریسم پزشکی» و جنایت علیه بشریت است.
طبق مفاد پیمانهای بینالمللی و اصول منشور سازمان ملل، ایجاد مانع در مسیر بهداشت عمومی یکی از مصادیق اقدام علیه حقوق بشر تعریف میشود؛ از این رو اقدامات آمریکایی با مانع تراشی و سنگاندازی در مسیر کشورمان برای مقابله با کرونا، وفق اصول حقوق بینالملل، مرتکب اقدامی ضد حقوق بشری میشوند.
تهدید جانی مردم ایران؛ هدف نهایی سردمداران رژیم آمریکا
البته همانطور که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان خطاب به ترامپ گفته است، ایران به لحاظ منابع انسانی و مادی کشوری غنی و ثروتمند است و به کمکهای تازه به دوران رسیدههایی نظیر سردمداران رژیم آمریکا نیاز ندارد؛ بلکه سخن از برداشتن موانع از پیشروی کشورمان در امر مبارزه با کروناست؛ کاری که آمریکاییها به سبب ضدیت با مردم و نظام ایران از انجام آن سرباز میزنند و هدفشان تهدید جانی مردم ایران است.
ماجرای کارشکنی آمریکا در اعطای وام به ایران
یکی از اقدامات خصمانه و ضدحقوق بشری آمریکاییها برای اخلال در روند مبارزه ایران با کرونا، بحث کارشکنی و ممانعت رژیم آمریکا از پرداخت وام ۵ میلیارددلاری از جانب صندوق بینالمللی پول به ایران است.
همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، صندوق بینالمللی پول (IMF) طی بیانیهای اعلام کرد: بسته وام اضطراری ۵۰ میلیارد دلاری IMF به کشورهایی که بیشترین درگیری را با ویروس کرونا دارند، تخصیص داده خواهد شد. بر همین اساس، حدود ۸۰ کشور عضو صندوق بینالمللی پول برای دریافت این وام اعلام نیاز کردند. در تاریخ ۱۶ اسفند ۹۸ نیز نامه درخواست وام ۵ میلیارددلاری ایران به امضای «عبدالناصرهمتی» رئیس کل بانک مرکزی کشورمان به «کریستالینا گئورگیوا» رئیس IMF ارائه شد.
با این وجود، سردمداران رژیم آمریکا از همان ابتدا صریحا اعلام کردند، جلوی اعطای وام ضدکرونایی صندوق بینالمللی پول به ایران را میگیرند؛ واشنگتن در همین راستا دست اندرکاران IMF را تهدید کرد که اگر طرح اعطای وام به ایران را تصویب کنند ضمن وتوی چنین طرحی، کمکهای سالانه به صندوق بینالمللی پول را نیز قطع خواهد کرد؛ کاری که رژیم تروریستی آمریکا در بحبوحه شیوع جهانی کرونا با سازمان جهانی بهداشت WHO کرد.
اما اقدام آمریکا در ایجاد مانع بر سر راه اعطای وام ضدکرونایی صندوق بینالمللی پول به ایران در شرایطی است که کشورمان به عنوان عضو رسمی IMF، طبق مقررات این نهاد بینالمللی و بر مبنای کمکهای سالانهای که به آن میکند، برای دریافت تسهیلات از آن ذیحق است و منع ایران در این زمینه، اقدامی آشکار در نقض قوانین سازمانهای بینالمللی و نوعی قدارهبندی مدرن است.
از طرفی دیگر به گفته رئیسجمهور کشور در جلسه هیئت دولت به تاریخ ۲۰ فروردین ۹۹، ایران در ۵۰ سال گذشته از صندوق بینالمللی پول، هیچگونه دریافتی نداشته و اگر این صندوق در این شرایط سخت کرونایی به وظایفش عمل نکند، دنیا قضاوت دیگری نسبت به نهادهای بینالمللی خواهد داشت.
قدارهبندی مدرن آمریکاییها
اما پمپئو وزیر خارجه رژیم آمریکا در ادامه مواضع ضدایرانیاش روز سهشنبه ۲۶ فرودین در یک مصاحبه رادیویی صریحا اعلام کرد اجازه نخواهیم داد هیچگونه پولی به ایران برسد. این اظهارات پمپئو پس از آن بیان شد که ایران موفق شد در یک جدال حقوقی مانع راهزنی مدرن آمریکا در غارت یک میلیاد و ۶۰۰ میلیون دلار از اموال مردم ایران در لوکزامبورگ شود.
پس از این پیروی حقوقی و قضایی ایران بر آمریکاییها، سردمداران واشنگتن بر مبنای همان سیاست رعبآوری و تهدیدگرانه خود، سیستم حاکمیتی و قضایی کشور لوکزامبورگ را تحت فشار قرار دادند و به نوشته نشریه «واشنگتن فری بیکن» از مقامات لوکزامبورگی تعهد گرفتند که این یک میلیاد و ۶۰۰ میلیون دلار از اموال مردم ایران را بلوکه کنند و اجازه ندهند این پول برای رفع نیازهای دارویی و درمانی ایران به مردم این کشور برسد.
به هر ترتیب، بحران کرونا بار دیگر رویکرد ضدبشری و جنایتکارانه رژیم آمریکا را برای جهانیان عیان کرد؛ به تعبیر ظریف وزیر خارجه کشورمان، کرونا فرصتی برای آمریکا بود تا از اعتیاد به تحریم رها شود، اما اکنون با بدنامی در خاطر مردم ما خواهد ماند.