مراجعه بیش از ۱۵۴ هزار نفر به واحدهای ارشاد و معاضدت قضایی استان مازندران در سال گذشته
حجت الاسلام و المسمین اکبری رئیس کل دادگستری استان مازندران در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، اظهار کرد: از وظایف ارشاد و معاضدت دادگستریها میتوان به نحوه طرح شکایات و دعاوی و چگونگی تنظیم قراردادها و تعهدات واعمال حقوقی، راهنمایی و ارائه راههای سهل و کوتاه در احقاق حق به مراجعان واحدهای قضائی، همکاری در ایجاد و گسترش دفاتر خدمات و راهنمایی حقوقی در ادارات، سازمانها و مؤسسات دولتی و شهرداریها و نهادهای انقلاب اسلامی و اتحادیههای صنفی، راهنمایی و ارشاد نسبت به چگونگی اخذ مشاوره و وکالت اتفاقی و کارشناسی، تعیین وکیل معاضدتی برای اشخاص بی بضاعت ودلالت مراجعین به رابطان سازمانها و نهادهای مرتبط با محاکم، در جهت تسریع در اخذ استعلامات و انجام مکاتبات اشاره کرد.
عالیترین مقام قضایی استان مازندران تصریح کرد: در سال گذشته تعداد ۱۵۴ هزارو ۴۱ نفر ازطریق مشاوره حضوری و ۸ هزار و ۶۱۳ نفر از طریق تماس تلفنی مشاوره شده اند.
وی همچنین گفت: در مدت مشابه برای ۴۹۹ نفر که از توان مالی خوبی برخوردار نبودند وکیل معاضدتی رایگان و برای ۱۰۲ نفر کارشناس معاضدتی تعیین و معرفی شد.
حجت الاسلام والمسمین اکبری ادامه داد: علاوه بر این به تعداد ۱۱ هزارو ۹۵۵ مشاورین حقوقی قوه قضاییه استان مازندران در واحدهای ارشاد و معاضدت حوزههای قضایی طبق جدول زمانبندی جهت ارایه مشاوره به مردم حضور پیدا کرده اند.
رئیس کل دادگستری مازندران با بیان اینکه از آن جایی که واحد ارشاد و معاضدت قضایی به صورت تخصصی به موضوعات حقوقی اقدام میکند؛ لذا توصیه میشود رسانهها با برنامههای مدون این واحد را به جامعه بیشتر معرفی کنند، تصریح کرد: معرفی واحد ارشاد و معاضدت قضایی به جامعه موجب میشود تا افرادی که بضاعت مالی جهت اخذ وکیل ندارند از این طریق نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایند.
شایان ذکراست، از اهداف تشکیل واحد ارشاد و معاضدت میتوان به توانمنـد ساختن مراجعه کنندگان به دادگستری و جلب رضایت آنان و رعایت حقوق همه جانبه آنها اشاره کرد که این اهداف از طریق راهنمایی و ارشاد مراجعین در راستای اقامه دعوا و پیگیری آن و همچنین بهرهگیری از وکلای معاضدتی برای مراجعین بیبضاعت است.