جهش تولید نسخه شفابخش مشکلات اقتصادی در دوران پساکروناست/حفظ کرامت انسانی از اولویتهای سال ۹۹ دستگاه قضایی است که مردم باید آن را لمس کنند؛ نه یک توصیه اخلاقی/ با امر رهبر انقلاب و اقدام بنیاد مستعضفان دهها هزار خانواده زندانیان نیازمند مورد حمایت معیشتی قرار میگیرند
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه با تبیین عوامل زمینه ساز برای ظهور منجی عدالت گستر، اظهار داشت: دستگاه قضایی به عنوان مسئول اجرای عدالت، باید عدالت در همه شئون به ویژه عدالت در کرامت انسانی را مورد توجه قرار دهد.
رئیس قوه قضاییه افزود: عدالت در کرامت انسانی از اولویت های دستگاه قضا در سال ۹۹ است که پیگیری آن یک توصیه اخلاقی نیست، بلکه یک الزام برای همه اجزای قوه قضاییه است که ابعاد مختلف کرامت انسان را بهگونه ای پاس دارند تا برای مردم محسوس و ملموس شود.
آیت الله رئیسی با قدردانی از رهبر فرزانه انقلاب برای بسیج همگانی در کمک مومنانه به آحاد جامعه به ویژه نیازمندان و فقرا، از نهادهای انقلابی همچون بنیاد مستضعفان نیز برای حرکت ارزشمند در این مسیر و توجه خاص به خانواده های زندانیان نیازمند تقدیر کرد و متذکر شد: درست است کسی که جرمی انجام داده باید مجازات شود، اما خانواده های آنها باید مورد التفات و حمایت قرار گیرند.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد: با امر رهبر انقلاب و اقدام بنیاد مستعضفان دهها هزار خانواده زندانیان نیازمند مورد حمایت معیشتی قرار میگیرند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به دغدغه های مهم دوران پساکرونا، اظهار داشت: بیشترین دغدغه دوران پساکرونا مربوط به مسائل و مشکلات اقتصادی است و بهن ظر ما استراتژی جهش تولید، داروی شفابخش و نسخه قابل اعتماد برای درمان آن است.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه ممکن است برخی بگویند چگونه از همین آغاز سال و با مشکلاتی که به وجود آمده، می توان جهش اقتصادی را تحقق بخشید؟، اظهار داشت: مردم با همدلی در مواجهه با ویروس منحوس کرونا نمونه ای عینی از امکان تحقق جهش تولید حتی با وجود بیماری کرونا را به نمایش گذاشتند که این حرکت ریشه در سبک زندگی اسلامی و ایرانی مردم دارد.
رئیس قوه قضاییه گفت: در نخستین روزهای شیوع کرونا، کشور با کمبود اقلام بهداشتی همچون ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده مواجه شد، اما با حضور مردم در صحنه، کارگاه های تولیدی در مساجد و مدارس برپا شد و خط تولید بسیاری از کارخانه ها تغییر کرد تا اقلام موردنیاز کادر درمانی که در خط مقدم نبرد با بیماری بودند تأمین شود.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه دولتمردان و مسئولان باید برای انجام کارهای بزرگ در دوران پساکرونا نیز همچون دوران شیوع کرونا از سرمایه های مردمی و ظرفیت های اجتماعی استفاده کنند، خاطرنشان کرد: اولین گام برای انجام هر کاری اراده ملّی است که در مواجهه با کرونا شاهد بروز و ظهور آن بودیم و مردم در هر کوی و برزن با احساس مسئولیت وارد عرصه تولید و خدمت شدند.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با تبریک ۲۹ فروردین و روز ارتش، اظهار داشت: برخلاف ارتش آمریکا که در منطقه مشغول تجاوزگری، خونریزی و فساد است، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و به ویژه ارتش ما در کنار مردم از زندگی آنها گرهگشایی می کنند.
آیت الله رئیسی همچنین به وضعیت ناگوار حقوق بشر در شرایط شیوع بیماری کرونا در زندان ها و جوامع غربی اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه ایران اسلامی برای حفظ سلامتی زندانیان در برابر کرونا به هزاران نفر از آنها مرخصی اعطا کرد که این کار مبتنی بر قانون اساسی و آموزههای دینی و رأفت اسلامی بود.
رئیس قوه قضاییه در مقابل به عملکرد بسیاری از کشورهای مدعی حقوق بشر به ویژه آمریکا در مواجهه با بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: امروز بسیاری از کشورهای غربی که درگیر کرونا هستند، به جای توجه به مردم خود، توطئه کردند تا زندان های ایران را بیثبات نشان دهند، اما با عنایت خداوند، دسیسه های آنها شکست خورد و امروز زندانهای ما از امنیت و سلامت کامل برخوردارند.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: امروز ما در جایگاه مدعی حقوق بشر قرار داریم و آن ها در جایگاه متهم نشسته اند و کسانی که مسائل جهانی را رصد می کنند، خوب است وضعیت حقوق انسانها در جوامع غربی و ایران در ایام شیوع کرونا را بررسی کنند تا تفاوت نگاه انسانی و اسلامی به جامعه با نگاه غربی و غیرمسئولانه به مردم عیان شود.
در این جلسه، دکتر زارع پور رئیس مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضاییه با اشاره به ابلاغ آیین نامه تعرف حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری از راها ندازی سامانه ثبت قراردادهای وکالت خبر داد و گفت که این سامانه موجب شفاف سازی فعالیت های مالی وکلا و موکلان آن ها خواهد شد.
همچنین در این نشست و در پاسخ به تدبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مومنانه به نیازمندان و آسیب دیدگان از بیماری کرونا، مسئولان عالی قضائی کشور، ۲۰ درصد از حقوق ماهانه خود را به مدت سه ماه به کمک و حمایت از نیازمندان و آسیب دیدگان این بیماری اختصاص دادند.