«ایمنی جمعی» راهکاری پرهزینه برای شکست کرونا

18:20 - 24 فروردين 1399
کد خبر: ۶۱۲۱۰۷
یکی از راه‌های مقابله با بیماری‌های ویروسی همه‌گیر، آن است که بخش زیادی از جمعیت یک مجموعه انسانی به یک بیماری مبتلا شده و در برابر آن به ایمنی طبیعی از طریق تولید پادتن در بدن خودشان برسند و درصد بالایی از جامعه در مقابل ویروس ایمن شوند.

«ایمنی جمعی» راهکاری پرهزینه برای شکست کرونابه گزارش گروه فضای مجازی ، یکی از راه‌های مقابله با بیماری‌های ویروسی همه‌گیر، آن است که بخش زیادی از جمعیت یک مجموعه انسانی به یک بیماری مبتلا شده و در برابر آن به ایمنی طبیعی از طریق تولید پادتن در بدن خودشان برسند.

به گفته کارشناسان ایمنی یا مصونیت (Immunity) به مقاومتی اطلاق می‌شود که معمولاً در بدن انسان و یا حیوان در برابر عوامل عفونی بیماری‌زا یا سموم آن‌ها به وجود می‌آید و حاصلش این است که دیگر به آن بیماری مبتلا نمی‌شوند که این مصونیت می‌تواند ذاتی و یا اکتسابی باشد. وقتی این ایمنی در درصد زیادی از جمعیت به وجود آید، ایمنی جمعی (Herd immunity) حاصل شده است.

مصونیت یا ایمنی بر دو نوع است. طبیعی و اکتسابی، در مصونیت طبیعی (ذاتی) بسیاری از افراد نسبت به بعضی از بیماری‌ها از ابتدا مصونیت دارند و به آن‌ها دچار نمی‌شوند مثلا انسان خود به خودی به طاعون گاوی مبتلا نمی‌شود.

مصونیت اکتسابی در اصل وجود ندارد و بعدا در انسان به وجود می آید. مصونیت اکتسابی بر دو قسم است فعال و غیرفعال. مصونیت اکتسابی فعال و غیر فعال ممکن است طبیعی و یا مصنوعی باشد.

پس از ورود میکروب به بدن و ایجاد بیماری، یک نوع ایمنی در بدن ایجاد می‌شود که به آن مصونیت اکتسابی فعال طبیعی می‌گویند و مصونیت اکتسابی فعال مصنوعی نیز همان واکسیناسیون است.

مصونیت‌هایی که از طریق جفت انتقال می‌یابند به مصونیت مادرزادی معروف اند. در این نوع مصونیت عوامل ایمنی از مادر به وسیله جفت به بدن جنین منتقل می‌شود، مانند مصونیتی که در چند ماه اول پس از تولد نسبت به بیماری سرخک وجود دارد. این نوع مصونیت را مصونیت اکتسابی غیر فعال طبیعی می‌گویند. تغذیه با شیر مادر نیز یک نوع واکسیناسیون طبیعی علیه چندین بیماری است. بعضی از مقاومت‌های مادر در مقابل بیماری، از راه تغذیه با شیر مادر منتقل می‌گردد. این ایمنی از طریق خوردن آغوز (کلستروم)، شیری که در اولین روزهای پس از تولد ترشح می‌شود، ایجاد می‌شود.

زمانی که انسان ایمنی خود را از طریق تزریق گاماگلوبولین و سرم های اختصاصی مانند تتابولین (سرم ضد کزاز) به دست آورد به این نوع ایمنی، مصونیت اکتسابی غیر فعال مصنوعی می‌گویند. این نوع مصونیت به سبب عدم فعالیت سیستم دفاعی بدن پایدار نبوده و در نتیجه بسیار کوتاه مدت است. بنابراین واکسیناسیون مصونیت اکتسابی فعال مصنوعی است، که از عامل بیماری (میکروب) کشته‌شده (مانند واکسن سیاه سرفه)، زنده ضعیف شده (ب ث ژ) یا سم ضعیف شده بیماری (کزاز) است.

منبع: خبرگزاری آنا

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *