«بهروز بقایی» کرونا را پشت سر گذاشت/برگزاری آنلاین مراسم اسکار سینمای آلمان
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و یکمین روز از فروردین ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به آخرین وضعیت جسمانی بهروز بقایی پس از ابتلا به بیماری کرونا اشاره کرد.
«بهروز بقایی» همچنان در قرنطینه خانگی به سر میبرد
ندا قاسمیان همسر بهروز بقایی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون آخرین وضعیت جسمانی همسرش بعد از ابتلا به بیماری کرونا گفت: خوشبختانه همسرم بسیار بهتر از روزهای اول است، بیماری دفع شده و وی مشغول استراحت است.
وی در همین راستا ادامه داد: بهروز بقایی از بیست و یک روز پیش که از بیمارستان مرخص شد در خانه و در قرنطینه دائمی به سر میبرد، متخصص شخصی ریه همچنان به وی سر میزند و تشخیص فعلی بهبود وضعیت وی است.
همسر این بازیگر پیشکسوت درباره وضعیت روحی وی افزود: بالاخره میتوان گفت از دوم اسفند ماه سال گذشته وی در بیمارستان یا خانه قرنطینه بوده و به همین دلیل از لحاظ روحی خسته و کسل است، اما همچنان ترجیحمان بر ادامه قرنطینه و دفع کامل ویروس است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اختتامیه آنلاین جایزه سینمایی «لولا» به دلیل شیوع کرونا
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سینمای جهان نزدیک به دو ماه گذشته را درگیر شیوع بیماری کرونا بوده است، اکثریت آثار سینمایی تولید خود را متوقف کرده و بسیاری از اکرانها نیز به تعویق افتاده اند.
در این میان جشنها و جشنواره های سینمایی جهان نیز تحتالشعاع قرار گرفته و اکثرا تعطیل شده و یا به تعویق افتاده اند، جشن سینمایی «لولا» معروف به اسکار سینمای آلمان اما دست به ابداعی تازه زده و به جای لغو و یا تعویق خود اختتامیه را به صورت آنلاین برگزار خواهد کرد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین باکس آفیس هالیوود اینجا کلیک کنید
اختتامیه آنلاین این جشنواره مورخ ۲۴ آوریل سال جاری میلادی برگزار و به صورت زنده پخش خواهد شد. نامزدها و برندگان نیز از خانه به صورت زنده در مراسم حضور خواهند داشت.
جوایز فیلم آلمان که امسال هفتادمین دورهاش را برگزار میکند البته به جای جشن همیشگی خود، بدون مهمانان و شرکت کنندگان و بدون حضور نامزدها و برندگان به معرفی برترین چهرههای سال میپردازد و برندگان از خانههایشان شاهد مراسم خواهند بود.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اجرای نمایشنامههای خارجی در تئاتر/مشکل همیشگی متن در عرصه هنرهای نمایشی
به گزار خبرنگار گروه فرهنگی ، در یک سال گذشته بیش از ۷۰۰ نمایش روی صحنه رفته است؛ حدود ۷۸% نمایشنامههای این آثار ایرانی و باقی غیر ایرانی بودهاند. در این میان و از بین بیش از ۵۰۰ اثر ایرانی، ۵% از نویسندگان بیش از یک اثر به روی صحنه داشته اند.
از میان بیش از ۵۰۰ اثر ایرانی که که در این سه ماه به روی صحنه رفته؛ ۵۶% از کارگردان، علاوه بر کارگردانی، نوشتن متنهای خود را نیز برعهده داشته اند؛ که در این بخش نیز هر فصل را به طور مجزا بررسی میکنیم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
نمایشنامه ایرانی؛ همچنان در اولویت
از تاریخ ۱ فروردین تا ۳۱ خرداد ۹۸ تعداد ۱۴۹ نمایشنامه به صحنه رفته اند؛ که در این بین ۳۵ نمایشنامه غیرایرانی و ۱۱۴ نمایشنامه ایرانی بوده اند.
در این میان فلورین زلر با چهار نمایشنامه «دروغ»، «پدر»، «مادر» و «یک ساعت آرامش»، داریو فو با ۲ نمایشنامه «برای خرید که نباید پول داد» و «مردان بیوه»، هارولد پینتر با دو نمایشنامه «بالابر غذا» و «شبی بیرون از خانه»، فردریش دورنمات با دو نمایشنامه «ملاقات» و «پنچری» و ساموئل بکت با دو نمایشنامه «در انتظار گودو» و «آخرین نوار کراپ» پیشتاز نمایشنامه نویسان غیر ایرانی هستند.
از مارکس لید (صد در صد)، آنتوان چخوف (داستانهای پزشک محبوب من)، والریودی پیرامو (زنگوله تبتی)والتر وایکس (کد)، پل زیندل (اثر پرتوهای گاما بر گلهای همیشه بهار)، پاسکال نوواکی (آلفرد)، سوفی اکسانن (وقتی کبوترها ناپدید شدند)، آگوست استریندبرگ (مارگاک)، مارتین مکدونا (ستوان آینیشمور)، دیوید لیندزی ابر (لانه خرگوش)، سوفوکل (آنتیگونه)، ژان کلود کرییر (تراس)، تورنتون وایلدر (شهرما)، سایمون استیونز (ماجرای عجیب سگی در شب)، تام استوپارد (بازرس هاند واقعی)، آیرا لوین (اتاق ورونیکا)، استفانو ماسینی (هفت دقیقه)، ووودی آلن (اولد سیبروک)، دیوید ممت (زندگی در تئاتر)، یون فوسه (سگهای مرده)، ولفگانگ وایراوخ (ماهیگیران ژاپنی)، پاتریک زوسکیند (کنترباس) و سام شپارد (نفرین قحطیزدگان) فقط یک نمایشنامه به صحنه رفته است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
خانواده رکن اصلی در افزایش سرانه مطالعه در کشور است
علی آسترکی نویسنده کتاب «الی الحبیب» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور به خانواده باز میگردد، خانواده کانونی کوچک در قلب جامعه است و میتواند تاثیر غیرقابل انکاری را بر درونی سازی هنجارها در کودکان و نسل آینده داشته باشد.
وی ضرورت توجه به سرانه مطالعه و ایجاد مشوقهایی برای پرداختن به مطالعه را موضوعی مهم و قابل توجه در کشور دانست و تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم جامعه را به سوی کتاب و کتابخوانی هدایت کنیم ابتدا باید بسترها را آماده کرده و برای این منظور باید کودکان را از دوره کودکی به کتاب خواندن تشویق کنیم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه آخرین کتاب منتشر شده اینجا کلیک کنید
وی شرایط نامساعد اقتصادی را عاملی مهم در کاهش سرانه مطالعه دانست و بیان کرد: فراهم کردن زمینهای که بتوان شرایط دستیابی به کتاب را برای مخاطبان آسان کرد میتواند زمینه را برای افزایش سرانه مطالعه بالا ببرد. شرایط نامساعد اقتصادی سبب شده است تا مردم سبد خانوار را از کالاهای فرهنگی همچون کتاب خالی کنند.
وی تبلیغات در عرصه کتاب را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: تبلیغات نقش گستردهای در رواج مطالعه دارد، اما متاسفانه هم اکنون شاهد این هستیم که تبلیغات برخی کالاها و مواد غذایی بیشتر مورد استقبال قرار دارد، نکته قابل تامل نیز در خصوص ترویج فرهنگ معالعه از طریق رسانهها است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
نشانههای ظهور «حضرت مهدی(عج)»/چه کسی منتظر واقعی «امام زمان(عج)» نیست؟
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، همزمان با فرارسیدن میلاد با سعادت ولی عصر «امام زمان (عج)» و ایام شعبانیه پرداختن به موضوع ظهور و انتظار یکی از مهمترین دغدغه های منتظران آن حضرت است.
موضوعی که از ابعاد مختلف می توان به آن پرداخت و با نگاهی دقیق الگوهای رفتاری منتظران واقعی را بر اساس احادیث و روایات معتبر جستجو کرد، به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی با «یدالله بهتاش» پیشکسوت پیرغلامان حسینی درباره علایم ظهور و همچنین نشانه های منتظران واقعی به گفتوگو نشسته که به شرح زیر است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مصاحبه «ظهور امام زمان (عج) ظهور حق علیه باطل» اینجا کلیک کنید
میزان: همواره در قبال خصایل منتظر واقعی موضوعاتی مطرح است، تعریف درست منتظر واقعی از نگاه شما چیست؟
بهتاش: با یک حدیث از «امام رضا (ع)» بحث را شروع می کنم زیرا وقتی «امامان معصوم(ع)» راه را نشان می دهند دیگر نیاز به توضیح دیگری نیست. ایشان می فرمایند آن کسانی که انتظار فرج دارند دارای خصوصیات خاص هستند.
میزان: کدام خصوصیات را می توان به منتظر واقعی صاحب الزمان (عج) نسبت داد؟
بهتاش: منتظر «امام زمان (عج)» کسی است که صبر داشته باشد، ما صبر در عبادت، صبر در گناه، صبر در مصیبت و انواع مختلفی از صبر داریم. فردی که منتظر «امام زمان (عج)» است باید صبر در عبادت داشته و به واجباتش عمل نماید، وی باید صبر در گناه داشته و معصیت نکند، دیگر صبر در مصیبت است که باید فرد منتظر در برابر سختی ها صبوری پیشه کند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.