تهرانیها تا چه زمانی میتوانند تعطیلیها را تحمل کنند؟
به گزارش گروه جامعه به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، موج سوم نظرسنجی کرونا توسط دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران طراحی و جمع آوری اطلاعات آن توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) از ۱۶ تا ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ انجام شده است. حجم نمونه هزار و ۲۳ نفر و نظرسنجی به صورت تلفنی و در سطح شهر تهران صورت گرفته است. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد در عین حال که نگرانی مردم نسبت به ابتلا به کرونا افزایش یافته اما؛ از عملکرد دولت و شهرداری رضایت دارند و البته چشم انداز مبهمی درباره پایان اپیدمی پیش بینی میکنند.
دیدگاه متفاوت زنان و مردان نسبت به علت شیوع کرونا
در مورد علت شیوع کرونا شهروندان تهرانی به دلایل مختلفی اشاره میکنند. زنان بیش از مردان آن را نتیجه خشم و غضب خداوند و در مقابل مردان بیشتر از آن زنان، کرونا را حاصل یک توطئه میدانند. اعتقاد به قهر الهی در میان افراد با تحصیلات دیپلم و پایینتر بهمراتب بیش از افراد با تحصیلات عالی است اما؛ ازنظر باور به توطئه تفاوتی چندانی میان دو گروه وجود ندارد.
نگرانی ۵۱ درصدی مردم نسبت به ابتلا به کرونا
آنطور که یافتههای این نظرسنجی نشان میدهد؛ ۵۱ درصد از مردم تهران نگرانی زیادی در مورد ابتلای خود یا خانواده شان به کرونا دارند و ۲۹ درصد نیز سطح نگرانی شان پایین است. نسبت به موج اول نظرسنجی در میانه اسفندماه، میزان نگرانی افراد از ابتلا به کرونا اندکی افزایش یافته و نسبت کسانی که نگرانیشان را «کم» اعلام کرده اند کاهش یافته و بر افراد با نگرانی متوسط افزوده شده است.
موافقت بیش از نیمی از مردم با تعطیلی کسب و کارها
یک دوراهی مهم امروز در جهان انتخاب میان شروع کسب وکار یا تعطیلی تا مدیریت کامل کروناست. از مردم تهران سؤال شده که ترجیح میدهند مردم سر کار خود برگردند تا شغل مردم حفظ شود یا تا مهار کرونا تعطیلی ادامه یابد؟ سهچهارم مردم موافق تعطیلی هستند. میزان موافقت با تعطیلی در بین حقوقبگیران بخش دولتی و خصوصی بالای ۸۰ درصد و در میان کارکنان مستقل و کارفرما حدود ۶۸ درصد است.
تاب آوری اقتصاد خانواده
با نیمه تعطیل شدن شهر، حدود ۷۰ درصد از پاسخگویان گفته اند همین الان از نظر اقتصادی مشکل دارند یا نهایتاً یکی دو ماه دیگر میتوانند ادامه دهند. در بین گروههای مختلف، بازنشستگان کمتر از دیگران نگران تداوم تعطیلی و اثر آن بر زندگیشان هستند؛ ۵۰ درصد آنها گفتهاند بیش از پنج ماه دوام میآورند. بیشتر نگرانی در میان گروههای شغلی نیز به کارکنان مستقل تعلق دارد که ۵۰ درصدشان اعلام کردهاند همین الان هم از نظر اقتصادی مشکل دارند.
افزایش اختلافات خانوادگی
آنگونه که از نتایج این نظرسنجی برمی آید؛ در ۱۶ درصد از خانوارهای تهرانی تنش خانوادگی به سبب در خانه ماندن افزایش یافته است. در ۵۸ درصد این خانوادهها تنش میان زن و شوهر افزایش داشته و ۴۶ درصد هم افزایش تنش والدین با فرزندان را تجربه کردهاند.
نارضایتی ۴۶ درصد مردم از دولت
رضایت از دولت و دیگر نهادهای عمومی نیز همچون اعتماد به آمار رسمی در طول فاصله میان سه موج نظرسنجی بهبود یافته است. مطابق نمودار میزان نارضایتی از ۶۵ درصد در میانه اسفند به ۴۶ درصد در حال حاضر رسیده است.
افزایش رضایت شهروندان از شهرداری
۲۷ درصد از شهروندان رضایت خود را از اقدامات شهرداری در مواجهه با کرونا زیاد و ۳۷ درصد متوسط اعلام کرده اند. همانطور که در نمودار دیده میشود میزان رضایت شهروندان از عملکرد شهرداری در فاصله میان دو موج نظرسنجی افزایش داشته است. میزان رضایت در پهنه شمال و جنوب (خط خیابان انقلاب) تفاوتی ندارد.