اقدامات پیشگیرانه مدیریت بحران برای وقوع سیل در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، بر اساس هشدار سازمان هواشناسی، احتمال وقوع سیلاب در شمال استان سیستان و بلوچستان در روزهای اخیر وجود دارد.
بر همین اساس، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از آماده باش ۳۵ تیم عملیاتی این جمعیت برای ارائه خدمات در سیل احتمالی شمال استان (منطقه سیستان) خبر داد.
در همین راستا عباسعلی ارجمندی مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه گفت: از روز جمعه هفته گذشته در سیستان، ورود سیلاب داشتیم که دو علت داشت. علت اول افزایش میزان بارشها و علت دوم مدیریت آب در کشور افغانستان بود.
وی افزود: کشور افغانستان چند روزی است که دریچههای آب خود را جلوگیری از وارد شدن خسارت به روستا و زیرساختهای شهری حاصل از بارندگی، باز کرده است، بنابراین مقداری از این آبها وارد منطقه شده است.
ارجمندی گفت: بر همین اساس، شاخص میزان آب ورودی از ۱۲۲ به ۲۵۲ افزایش یافته است.
مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: باز کردن دریچهها و تخلیه آبهای ذخیرهای امری طبیعی است که ما در استان هم انجام میدهیم؛ اما ما این آب را در بخش کشاورزی استفاده کرده و از هدررفتن آن جلوگیری کردیم.
ارجمندی درباره اقدامات پیشگیرانه انجام شده در استان اظهار کرد: از سال گذشته، لایروبی کانال ها، پلها و نهرهای مناطق آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. همچنین بازدید میدانی و کشیکهای شبانه از مناطق در حال انجام است.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات انجام شده برای جلوگیری از وقوع سیل میتوان به استحکام بخشی دایکها و خاکریزهای رودخانه سیستان اشاره کرد. همچنین با توجه به سیلهای گذشته، نقاط آسیب پذیر منطقه شناسایی شده و استحکام بخشی و استقرار ماشین آلات و تجهیزات انجام شده است؛ بنابراین در صورت وقوع سیل، در کمترین زمان مشکلات برطرف خواهد شد.
مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان افزود: باران به تشدید میزان آب های ورودی، کمک میکند، اما تاکنون توانستیم اقدامات پیگشیرانه مناسبی انجام دهیم و امیدواریم مشکلی ایجاد نشود.