کرونا و بیماری دیابت
به گزارش گروه فضای مجازی ، با توجه به شیوع ویروس کرونا با رعایت رژیم غذایی، فعالیت و ورزش بیشتر در منزل و مصرف منظم داروهای دیابت و فشار خون، سعی کنید کنترل قند خون در بهترین وضعیت باشد.
پوپک اسدی فوق تخصص بیماریهای غدد و متابولیسم در ارتباط با بیماری کووید ۱۹ با افراد مبتلا به بیماری دیابت به خبرگزاری باشگاه خبرنگاران گفت:
افراد مبتلا به دیابت اگر کنترل مناسب قند و یا فشار نداشته باشند هم احتمال ابتلا به کرونا و هم شدت این بیماری در آنها افزایش مییابد.
در نتیجه بیماران دیابتی باید یک سری اصول ایمنی را رعایت کنند فاصله کافی با افراد بیمار یا ناقل داشته باشند که معادل یک و نیم تا دو متر باشد و هنگام خروج از منزل استفاده از دستکش مهمتر از استفاده از ماسک است و حواس خود را جمع کنند تا دست آلوده را به ناحیه T Zone که (شامل چشم ها، بینی و دهان است) نزنند و در این شرایط بحرانی تمامی افراد باید اصولی مشابه هم را رعایت کنند و از آن غافل نشوند.
جهت افزایش سیستم ایمنی باید خواب مناسب (۹ ساعت در شبانه روز) و تغذیه مناسب داشته باشند. تمامی افراد به خصوص افراد دیابتی باید مصرف کربوهیدرات خصوصا شکر را محدود کنند؛ چرا که افزایش مصرف آنها باعث ضعف سیستم ایمنی میشود.
استرس باید کاهش یابد به علت اینکه با افزایش سطح کورتیزول سطح ایمنی کاهش مییابد.
همچنین شستشوی مرتب و اصولی دستها که ترجیحا با آب و صابون باشد؛ چرا که مصرف مواد زیاد مواد ضدعفونی کننده و الکل خود باعث خشکی دستها و حتی در صورت استنشاق باعث آسیب سیستم ایمنی میشود.
نوشیدن مایعات، هیدراتاسیون در طول شبانه روز باید کافی باشد و به هیچ عنوان مصرف ویتامینهای مختلف و زینک (روی) بدون دستور پزشک مصرف نشود.
در صورتی که به هر علتی افراد دیابتی در بیمارستان بستری شدند ممکن است قرص متفورمین برای آنها قطع شود و در آن شرایط خاص از انسولین در صورت لزوم استفاده شود.
طبق نظر مشترک انجمن غدد و انجمن روماتولوژی ایران، در این شرایط بحرانی نیاز به تعیین چک سطح ویتامین D نیست.
اگر افراد در گذشته تحت درمان با ویتامین D بوده اند، باید به همان صورت، مصرف آن را ادامه دهند در غیر اینصورت میزان مصرف ویتامین D پنجاه هزار واحد (۵۰۰۰۰ IU) در افراد بالای ۱۲ سال هر هفته یک عدد به مدت یک ماه آتی و در کودکان ۲ تا ۱۲ سال هر دو ماه یک عدد باید باشد.