کم شدن صدای زمین همزمان با شیوع کرونا!
به گزارش گروه فضای مجازی ، بیماری همهگیر کووید-۱۹ به گونهای در سراسر جهان شیوع پیدا کرده است که نه تنها زندگی افراد بلکه اقتصاد جهان را نیز تحت تاثیر قرار داده است. محققانی که حرکت زمین را بررسی میکنند، اعلام کردهاند که کاهش "صدای لرزهای" (seismic noise) - لرزش در پوسته سیاره - که میتواند نتیجه شبکههای حمل و نقل و سایر فعالیتهای انسانی باشد، با آمدن ویروسکرونا بسیار کمتر شده است که این میتواند به آشکارسازها امکان پیشبینی زمین لرزههای با ریشتر بسیار پایین را بدهد که در این صورت نظارت بر فعالیتهای آتشفشانی نیز آسانتر خواهد بود.
دادههای لرزه سنج یک رصدخانه نشان میدهد که اقدامات برای جلوگیری از انتشار بیماری کووید-۱۹ در بروکسل باعث شده است که سر و صدای لرزهای ناشی از فعالیتهای انسان در حدود یک سوم کاهش یابد. این اقدامات شامل تعطیلی مدارس، رستورانها و سایر مکانهای عمومی بوده است. افت فعلی صدا باعث افزایش حساسیت تجهیزات رصدخانه شده و توانایی آنها را در تشخیص امواج در محدوده فرکانس بالا و با سر و صدا را بهبود بخشیده است.
به گفته زمین شناسان اگر قرنطینه افراد جهان و کاهش فعالیت آنها در ماههای آینده نیز ادامه یابد، عملکرد آشکارسازهای مستقر در سطح شهر در سراسر جهان در تشخیص مکان پس لرزههای زلزله ارتقا خواهد یافت و بهتر از حد معمول خواهد شد. پَسلَرزه به زمینلرزه کوچکتری گفته میشود که پس از یک زمینلرزه بزرگتر قبلی و در همان منطقه روی میدهد. اگر یک پسلرزه از زمینلرزه پیش از خود بزرگتر باشد، نام پسلرزه به زمینلرزه اصلی تغییر میکند و زمینلرزه اولیه، پیشلرزه نام میگیرد.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.