به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، در سال ۹۸ فدراسیونهای ورزشی عملکردهای متفاوتی داشتند؛ برخی از آنها موفق و برخی دیگر نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. در ادامه ۱۰ فدراسیونی که تا حدودی زیادی عملکرد موفقآمیزی داشتند معرفی شدهاند.
فدراسیون کشتی:
فدراسیون کشتی در سال گذشته توانست روزهای موفقآمیزی پشت سر بگذارد. کشتی آزاد ایران در رقابتها جهانی سوم شد و تیم ملی کشتی فرنگی هم در جایگاه چهارم دنیا قرار گرفت.
فدراسیون ووشو:
مهمترین موفقیت ووشوی کشور در سال گذشته به قهرمانی تیم ساندای ایران در مسابقات جهانی برمیگردد. ایران در بخش ساندا (زنان و مردان) با کسب هشت مدال طلا و ثبت موفقیتی چشمگیر برای دومین دوره متوالی به عنوان قهرمانی دست یافت و چین که مهد این رشته محسوب میشود را در خانهاش شکست داد. البته جدایی مهدی علینژاد از فدراسیون ووشو یکی از اتفاقات مهم این فدراسیون در سال گذشته بود.
فدراسیون کاراته:
مدتهاست کاراته ایران چگونگی موفقیت در میادین بینالمللی را آموخته و در سال ۹۸ نیز همچون چند سال اخیر کاراتهکاهای ایران موفق شدند عملکرد کمنظیری داشته باشند. در این موفقیتها، سهم شهرام هروی بسیار چشمگیر بوده است. البته نباید نتایج بانوان کاراتهکا را نادیده گرفت. آنها نیز توانستند فراتر از انتظار عمل کنند.
فدراسیون ژیمناستیک:
در سال ۹۸ اتفاقات بسیار خوبی برای ژیمناستیک کشور رخ داد، اتفاقاتی که تا پیش از این بیسابقه بود و اینچه درگاهی و همکارانش کارنامه قابل قبولی از خود به جای گذاشتند. کسب یک مدال نقره در خرک حلقه و یک مدال برنز در دارحلقه برای اولین بار در مسابقات ژیمناستیک هنری قهرمانی آسیا، کسب ۳مدال برنز در مسابقات آکروژیم قهرمانی آسیا، موافقت فدراسیون جهانی ژیمناستیک و کمیته فنی اکروژیم فدراسیون جهانی با اعرام بانوان محجبه به رویدادهای برون مرزی، کسب دو مدال نقره در جام جهانی ملبورن، نزدیک شدن کیخا به کسب سهمیه المپیک و... تنها گوشهای از موفقیتهای ژیمناستیک کشور در سال گذشته بوده است. همه این اتفاقات در شرایطی رخ داد که توجه چندانی به
فدراسیون ژیمناستیک به لحاظ بودجه نشده بود و برخی نیز تلاش کردند چوب لای چرخ فدراسیون بگذارند که البته در این کار ناموفق بودند.
فدراسیون شمشیربازی:
واقعیت این است که بار شمشیربازی کشور روی سابر است و اگر عملکرد سابریستها نبود نمیشد فدراسیون شمشیربازی را جزو فدراسیونهای موفق قلمداد کرد. با این حال پیمان فخری و شاگردانش در سال ۹۸ در میادین مختلف درخشان ظاهر شدند که در نهایت این عملکرد درخشان آنها به کسب سهمیه تیمی المپیک منجر شد.
فدراسیون تنیس روی میز:
تنیس روی میز ایران در سال گذشته سال پرفروغی داشت. نوید شمس ۲ مدال طلای نوجوانان جهان را کسب کرد و احمدیان در رنکینگ جهانی در جایگاه دوم رده جوانان و هدایی در رده امیدها در جایگاه اول دنیا قرار گرفت. قضاوت سیمین رضایی نیز در المپیک توکیو قطعی شد. همه این موفقیتها باعث شد فدراسیون تنیس روی میز ایران بتواند نمره قبولی بگیرد.
فدراسیون تیراندازی با کمان:
با وجود اینکه تیراندازی با کمان ایران موفق به کسب سهمیه المپیک شده اما نباید از سایر اقداماتی که در سال گذشته رخ داده بیتفاوت گذشت. مهمترین نکته در عملکرد فدراسیون تیراندازی با کمان در سال گذشته به توجه به زیرساختها برمیگردد. همچنین سرمایهگذاری در تیمهای پایه از دیگر اتفاقات خوبی است که در این رشته انجام شده است، به گونهای که در حال حاضر میانگین سنی ملیپوشان این رشته بسیار کاهش پیدا کرده است. همچنین فدراسیون تیراندازی با کمان در سال گذشته کار ساخت خوابگاه را برای ورزشکاران آغاز و زمین تمرین آزادی را هم تجهیز کرد.
فدراسیون بوکس:
در حالی که کمتر کسی انتظار کسب سهمیه را در بوکس داشت، اما بوکسورهای کشورمان موفق شدند ۲ سهمیه المپیک را کسب کنند. از زمانی که استکی سرمربیگری تیم ملی بوکس را بر عهده گرفت این تیم شکل منظمتری به خود گرفت.
فدراسیون تیراندازی:
در تیراندازی ۶ سهمیه المپیک کسب شد. همین تعداد سهمیهای که کسب شده نمره قبولی را برای فدراسیون تیراندازی در سال گذشته به دنبال داشته است. به نظر میرسد تیراندازان ایران بتوانند در المپیک توکیو عملکرد غیرقابل تصوری داشته باشند.
فدراسیون اسکواش:
اسکواش ایران در چند سال اخیر به دور از هیاهو در مسیری گام برمیدارد که نتیجه نهایی آن موفقیتهای مختلف بوده است. به تازگی هم رشته پدل به صورت سازماندهی شده در حال پیشرفت است و این پیشرفت پدل به یک نقطه قوت برای اسکواش ایران تبدیل شده است.
گزارش از آرش عبدی