راهنمای خرید مودم ADSL در بازار
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مودمهای ADSL در بازار انواع متفاوتی دارد که در این گزارش سعی شده افراد را برای خرید این محصول تا حدودی آشنا کنیم.
تعداد پورتهای LAN موجود در مودمهای ADSL یکی از عوامل ایجاد تفاوت در آنهاست.
امروزه اکثر مودمهای ADSL در ۲ نوع تک پورت و چهار پورت تولید و عرضه میشوند و عامل مهم دیگر در پورتهای LAN سرعت آنهاست.
معمولا مودمهای موجود با پورت ۱۰/۱۰۰ Mbps و تعداد محدود و جدیدتر آنها با پورت سرعت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ Mbps عرضه میشوند.
مودم ADSL با استفاده از زوج سیم تلفن، اینترنت را دریافت میکند و با پورت LAN یا WiFi این اینترنت را به کامپیوترهایی که از آن استفاده میکنند، انتقال میدهد.
اگر شما تنها یک کامپیوتر در منزل یا محل کارتان دارید که میخواهد از اینترنت بهصورت کابلی استفاده کنید، مودمهای تک پورت نیاز شما را برطرف میسازد، اما اگر تعداد کامپیوترهایی که میخواهند از اینترنت بهصورت کابلی استفاده کنند بیشتر از یک کاربر است، باید سراغ مودمهای چهار پورت بروید.
در این بین اگر در یک شبکه منزل یا شبکه کوچک اداری علاوه بر استفاده از اینترنت نیاز به تبادل فایل و دیتا به مقدار زیاد بین کامپیوترها دارید، بهترین گزینه به کارگیری مودمهایی با پورت LAN سرعت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ Mbps است.
یکی از مهمترین نکاتی که در انتخاب مودمهای ADSL اهمیت دارد امکان ارائه اینترنت بهصورت WiFi است.
WiFi یا استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱ پروتکل انتقال دیتا از طریق وایرلس روی فرکانس ۲.۴ GHz یا ۵ GHz است که خود شامل استانداردهای b/a/g/n/ac میباشد که b قدیمیترین و ac جدیدترین آنهاست.
برای داشتن حداکثر سرعت ممکن مثلاً (AC ۱۷۵۰ Mbps) باید هم مودم و هم کارت شبکه وایرلس از این استاندارد مشترک (AC ۱۷۵۰ Mbps) پشتیبانی کند. در غیر این صورت با بالاترین استاندارد مشترکی که پشتیبانی میکنند، کار خواهند کرد.
تعداد و نوع آنتنهای موجود در مودم نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند به طوریکه میتوان گفت هرچه تعداد آنتنهای مودم بیشتر باشد پهنای باند مودمها نیز بیشتر میشود.
مودمها در انواع تک آنتن، دو آنتن و سه آنتن وجود دارد که هم بهصورت آنتن اینترنال و هم اکسترنال وجود دارد.