چه کنیم تا در روزهای کرونایی چاق نشویم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، با شیوع ویروس کووید ۱۹ در کشور، پزشکان و متخصصان بهداشتی، قرنطینه خانگی را مهمترین و نخستین راهکار برای پیشگیری از گسترش و ابتلا به این ویروس توصیه کردند.
گزیدهای از صحبتهای پروین روغنی کارشناس تغذیه، درخصوص روزهای کرونایی و کمتحرکی خانوادهها به نقل از خبرگزاری ایرنا را در ادامه میخوانید:
در این روزها که با بحران شیوع کرونا مواجه شدهایم و پزشکان و متخصصان بهداشتی توصیه بسیاری در خصوص در خانه ماندن مردم دارند،ضمن اینکه تعادل و توازن در مصرف تغذیه از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است، بلکه کمتحرکی نیز میتواند مزید بر علت شود و اضافه وزن را به همراه داشته باشد.
استفاده ۶ تا ۱۱ سهم نان و غلات، ۲ تا ۴ سهم میوه و ۳تا ۵ سهم سبزی، ۲ سهم شیر و گوشت و لبنیات، اندازه استاندارد مصرف مواد غذایی است و چنانچه بیش از این میزان مصرف شود، خطر اضافه وزن وجود دارد.
کمتحرکی باعث میشود تا غذاهای پرکالری سوزانده نشود و به انباشت چربی در بدن منجر شود.
با توجه به همزمانی روزهای خانهنشینی مرم با تعطیلات نوروز و وجود تنقلاتی نظیر آجیل، گز و شیرینی، توصیه میشود تا از مصرف این مواد خوراکی تا حد امکان پرهیز و میوه جایگزین آن شود.
در خصوص مصرف نان نیز باید تا میتوان از نان سبوسدار استفاده کرد و تنوع غذایی غلات نیز رعایت شود.
مردم میتوانند نیاز به ویتامینها را از مواد غذایی بگیرند به طور مثال با مصرف مرکبات و سبزی جعفری نیاز به ویتامین c خود را تامین کنند، با مصرف میوه و سبزی از جمله گلکلم و گوجه فرنگی ویتامین A و با مصرف زرده تخم مرغ و شیر نیاز خود به ویتامین D را تامین کنند.
با انجام نرمشهای ساده به ویژه برای کودکان و نوجوانان ضمن جلوگیری از اضافه وزن میتوان زمینه شادی و نشاط را در خانهها فراهم کرد.